Home PERSOONLIJK Best Nine van week 49

Best Nine van week 49

by Marjo
Best Nine van week 49

Jeetje wat gaat het snel! Al weer bijna het eind van het jaar. Bizar. Het cliché is waar hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat en met elk kind gaat het nog tikje sneller. Het zijn wel de weken van gezelligheid. Ik houd zo van december. Van Sinterklaas tot Kerst en zelfs Oud&Nieuw (waar we eigenlijk meestal wachten tot het 0.00 uur is en dan zo snel mogelijk na het vuurwerk en de nieuwjaarswensen gaan slapen). Het is knus en gezellig en zo ook afgelopen week. Kijk je mee in mijn Best Nine van week 49?

De week bestond uit genieten van de kindjes die geweldig samen spelen en samen zorgen, een ladysnight met mama (waar ik afgelopen week over had willen vertellen, maar dat wordt later) en een productief weekend! Zo gek wat een kerstboom met ons doet. Ook elk jaar weer. Of hij er nou staat of weg gaat, er veranderden dingen in ons huis. Herkenbaar? Dit keer resulteerde het in vuilniszakken vol en keurig opgeruimde kasten. Het speelgoed van de kinderen is uitgezocht en de keukenkastjes zijn proper.

Best Nine van week 49

Sinds Finn het potje ’s ochtends niet helemaal op eet, bewaar ik het voor tussen de middag. Zo lief hoe Elynn het dan aan hem wil geven en geeft. Zorgzaam, lief, alsof ze nooit anders heeft gedaan. Het is sowieso fijn om ze samen te zien. Alle drie de kindjes bedoel ik.

Best Nine van week 49

Zondag bijvoorbeeld, speelden Thomas en Finn samen achter de bank, Finn lag op het kleed en Thomas speelde hele verhalen na met de houten spoorbaan en het houten Woezel&Pip speelgoed. Ik zat op de bank stiekem mee te genieten. Of aan tafel, met mijn hele koninkrijk, wat een rijkdom, prachtig.

Datenight met mama

Woensdag was het een dag van lekkers en gezelligheid. Op het werk werden we getrakteerd op de Kerstbark van Joyce, yummie! Een dubbele lading koffie in mijn mok, chocolade met allerlei lekkers en gekleurde pennen, een kinderhart is snel gevuld. Zalig! De dag zelf liep lekker en ging snel. ’s Avonds had ik een afspraakje met fashion, rood pluche, damesdingen en mama. Het was super gezellig, een tikje flauw en met wijn, precies waar ik van hou. En even tijd met mama is altijd goed!

Best Nine van week 49

Op de foto: Elynn vind het zo leuk om Finn het laatste deel van zijn hapje te geven / Christmas Bark van JoyfromJoyce  op het werk /  een goed glas rosé blijft genieten / Kersttraditie: samen met papa de piek op de boom moet vanaf nu om en om  en hun eigen kerstballen in de boom hangen blijft een traditie /  Legoboost, de mannen hadden een LEGO dag zondag, de meisjes bakten lekkers 

Oh Denneboom, Oh Denneboom

Vrijdag had Elynn zwemles, tussendoor haalde René de kerstboom. Eigenlijk wilden we hem zaterdag optuigen, maar toen hij eenmaal in huis stond was het lastig om er niets mee te doen. Dus de kindje bleven op en René deed de lichtjes terwijl ik Finn op bed bracht. De kindjes deden snel hun pyjama aan en kregen prik met lekkers en mochten hun gang gaan. Volgens de tradtitie deed papa de piek, dit jaar voor het eerst samen met Elynn en vanaf nu moet het dus om en om. Ik smelt elke keer weer. Zo leuk om elk jaar ook weer alles uit de Kerstdoos te zien komen. Onze Kitschboom staat weer en ik vind het zo knus! Volgend weekend gaan we naar het tuincentrum, dan mogen ze alle drie weer een eigen kerstbal uitzoeken.

Lovely Weekend

En toen was het zomaar weekend. Waar ik van plan was om flink te bloggen, liep het heel anders. Kwam door de Kerstboom. Het huis was al een tijdje een rommeltje. De Sinterklaascadeaus stonden nog dozen en tassen in de kamer. Een aantal blogpakketjes stonden aan de andere kant. De speelgoedkast puilde uit, dus voor daar iets bij in kon….. Mijn keukenapparaat stond in de keuken op de grond, want er was geen ruimte in welke kast dan ook. Daarbij hebben we niet zo veel ruimte, dus dat is sowieso een dingetje. Zaterdag zouden we ‘wat opruimen’. Dat veranderde in ‘we gaan met een vuilniszak de kamer door en ruimen alle kasten uit’. Heerlijk!

Zondag kwamen we dus beneden in een opgeruimde en gezellige, knusse kamer. Ik had Elynn al belooft cupcakes te bakken uit haar Prinsessen-receptenboek. Daar kwam ineens een taart bij. Eerste keer biscuit en botercrème (veel geleerd). We speelden het Poepspel en Levensweg Junior, Thomas maakte weer iets anders van Lego Boost en René had zijn eigen project. Geen lazy sunday, wel een geweldige.

Hoe was jullie weekend en hebben jullie al plannen voor het volgende? Voor mij staat er hopelijk een  nieuwe coupe op het programma en ik zou het opruimen graag voortzetten op zolder. Die was klaar, maar langzaam wordt er weer één en ander gestald en dat gevoel wat ik bij de woonkamer heb, wil ik ook wel weer bij de zolder ♥ 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.