Home TRAVEL | UITJES Pluktuin Gieterveen – Bosjes Fruit

Pluktuin Gieterveen – Bosjes Fruit

by Marjo

Pluktuin Bosjes Fruit

In het artikel over het Boomkroonpad in Drouwen meldde ik al dat we nog een volgende stop hadden die zaterdag. Het weer zat mee gelukkig én we waren heel vroeg, dus na het Boomkroonpad, de wandeling én de picknick, hadden we nog ruim de tijd voor een tweede uitje die dag! Ook de pluktuin Bosjes Fruit stond al een tijdje op ons lijstje.

Op de één of andere manier kwam het er steeds niet van en vergeten we soms dat er dichtbij ook echt leuke dingen te ondernemen zijn. Vaak moet je het nét even weten of moet iemand in je buurt er toevallig geweest zijn, vandaar dat ik het zo leuk vind om dit soort uitjes te ontdekken en te delen.Helaas is de zomervakantie in het Noorden straks al weer voorbij, maar gelukkig hebben we het weekend nog. Dan zijn juist vaak de uitjes in de buurt het handigst, want je kan rustig ontspannen het weekendbeginnen, zoals hij bedoeld is en toch heb je nog tijd genoeg om dit soort schatten te ontdekken.

Pluktuin Gieterveen – Bosjes Fruit

De Pluktuin Bosjes Fruit is een unieke pluktuin met veel zomerfruit. Het bedrijf ligt in het landelijke Drenthe, waar iedereen welkom is. Dat welkom zijn, dat is zeker waar. Heleen, zoals ze zich later voorstelde, kwam ons al tegemoet lopen toen we de parkeerplaats op reden. Met een hartelijke glimlach verwelkomde ze ons en nadat we ons voorgesteld hadden, vroeg ze of we al eens eerder hadden geplukt. Dat hadden we nog niet. Ze vertelde ons in het kort wat er te plukken viel, daarna liep ze met René en de kinderen al kletsend richting de pluktuin. Ikzelf bleef even achter om foto’s te maken, maar het zag er gezellig uit.

Pluktuin Bosjes Fruit

We kregen een fruitkistje met vier plastic bakjes om het fruit in te verzamelen. Aan het begin stond een fruitkistje met een schaar, die konden we voor de bloemen gebruiken. Heleen legde uit dat de kosten van het plukken afhing van wat je meenam. Het was € 2,00 per gevuld bakje, zo vol als je wilde én de bloemen waren gratis. Dat prachtige veldboeket staat trouwens op de titelfoto. Verder vertelde ze dat we alles mochten plukken wat rijp was en heeft ze ons wat verteld over de zomerframbozen die met dit weer waarschijnlijk pas in november te plukken waren en dat de kweeperen nog niet rijp waren. Blauwe bessen zouden er weinig zijn en de pruimen was even afwachten.

Wat hebben we geplukt

Uiteindelijk zijn we met meer blauwe bessen dan verwacht, een heel klein beetje heerlijke framboosjes, heel veel rode besjes, appels én twee pruimen en een mooi veldboeket met prachtige Dahlia’s naar huis gegaan. Meer dan tevreden. Lekker buiten en veel ontdekken. We zagen een vogelnestje in één van de bessenstruiken, zagen veel verschillende beestjes en hebben echt genoten! Kijk maar eens naar de blije bekkies achter het kissie!

Waar ik dacht dat we zo klaar zouden zijn, hebben we zo’n twee uur door de tuin gestruind, die echt niet super groot is, maar waar wel veel te zien is, gestruind. In combinatie met het Boomkroonpad was het een heerlijke dag buiten en dat allemaal zo vlakbij! 


Familie Kamps-Wissink, Heleen Wissink
Bosje 3 
9511 PH Gieterveen
06-10598459 |  info@bosjesfruit.nl

Openingstijden
Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. De  Pluktuin sluit diep in september. Als je buiten het seizoen of de openingstijden een bezoek wilt brengen, neem dan contact met op.

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Volgmama 30 augustus 2016 - 06:49

Een leuk en leerzaam uitje!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.