Broccoli in mijn ijs!
Lezen What's new

Broccoli in mijn ijs

Broccoli in mijn ijs! is een grappig en smakelijk verhaal, perfect voor fijnproevers en kieskeurige kinderen en komt van de hand van Emily MacKenzie. Het recept voor dit boek: Eén hond die geen groente lust. Eén opa die groente kweekt en één groentetuin, maar ook géén smakelijke smul-en-smikkel-snoeperij!

Thijs de dalmatiër houdt van zoet, suikerig en kleverig eten. NIET van groenten en fruit. Dat is jammer, want zijn hele familie is al generaties lang groenteboer. Daarom bedenkt zijn familie een plannetje om Thijs toch enthousiast te maken over groenten verbouwen en groenten eten. Maar Thijs heeft zijn eigen plan en dat zal iedereen verrassen!

Broccoli in mijn ijs!

• Humoristisch prentenboek over gezond en lekker eten
• Sluit aan bij trend van moestuinieren en gezonde voeding
• Herkenbaar thema voor ouders van jonge kinderen

In het artikel van Serita over zes voorleesboekjes rondom gezond eten, stond het al:

Voorlezen is belangrijk, heel belangrijk eigenlijk. Het versterkt de band, en de taalontwikkeling. Bij voorlezen vanaf 18 maanden is er al merkbaar een verschil

Wanneer de boekjes dan ook nog educatief zijn en een bepaald thema wat leeft bij het kind bespreekbaar maken of er invloed op uit kunnen oefenen in positieve zin, is dat alleen maar winst. Ik hoor veel moeders over de ‘problemen met eten fase’ en helemaal het probleem van het eten van groente. Misschien is Broccoli in mijn ijs!  dan nét het boek wat het verschil kan maken. Baat het niet, schaadt het zeker niet. Voorlezen en spelletjes spelen met een prentenboek, is nooit overbodig immers.

Over de auteur

Emily MacKenzie is illustrator en grafisch ontwerper. Ze werkt meestal met inkt en aquarel. Jeugdherinneringen, kleurrijke voorwerpen en bonte stoffen vormen haar inspiratiebronnen.

Broccoli in mijn ijs

Emily woont in Edinburgh. Broccoli in mijn ijs! is haar derde prentenboek. Eerder verschenen Gezocht: Koen Konijn, boekenboef Sammie en de wollen wonderenwedstrijd. Voor meer informatie: www.emilymackenzie.co.uk

Broccoli in mijn ijs! | Aantal pagina’s : 32 | Uitvoering : gebonden | ISBN : 978 90 00 35379 8 | Prijs : € 13,99

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.