Home PERSOONLIJK Camping of glamping

Camping of glamping

by Marjo
Camping of glamping

In het weekoverzicht kon het al lezen. We willen misschien op vakantie met een eigen tent. Aan de ene kant;” Jippie!”. Aan de andere kant; “Waar the hell beginnen we aan?”. Afgelopen week dropte ik onze hersenspinsels niet alleen op het blog, maar ook op Instagram. Camping of glamping, eigen tent op een kampeerplaats of gaan we voor een cottage, chalet of stacaravan?

Wat ons het meeste tegenhoudt om te gaan kamperen is het ‘gesleep’. Want we gaan inmiddels wel met z’n vijven. Op onszelf kunnen we wel bezuinigen, maar praktische zaken moeten mee. De vakantie in Italië was voor ons gevoel nog glamping, alhoewel het er volgens het gangbare uitgangspunt waarschijnlijk nog redelijk ver van was. Het feit dat ik een koelkast had, bergruimte en gewone bedden, vond ik behoorlijk luxe. Daarnaast is er voor de  vaste vloer, de kastruimte en de wat luxere tenten veel te zeggen. Het grootste voordeel is wel dat het klaar is bij aankomst en je een stuk minder hoeft te slepen met stoelen, kookgerei en bijvoorbeeld gasflessen of kookstellen.

Camping

We weten wel wat we niet willen. Geen karretje achter de auto, zo efficiënt mogelijk inpakken en niet mijn hele kledingkast meenemen.  Toch gaat er nog heel veel de auto in en waarschijnlijk op.

Camping of glamping

Via Instagram vertelde Marjolein dat ze het ooit hebben meegemaakt dat de ‘buren’ de stokken waren vergeten. Bij een luxe vakantie heb je dat probleem niet. Ik moet er niet aan denken om zonder zoiets in een ver land te staan. Heb je die reis gemaakt, iedereen bekaf en wil slapen en dan dat.

Dat die tent nog op móet is al een dingetje, dat het dan niet kan, lijkt me een fantastische test voor je relatie! Ik kreeg meer kampeertips aangereikt, wat wel bijan allemaal resulteerde in nog meer mee nemen. En dat brengt me weer terug naar het voordeel vanluxe kamperen.

Een ademend en zacht grondzeil voor in de tent is aangenaam. Hier spelen de kinderen fijn op. Een inklapbare mand als linnenmand voor al de vuile was. een vlaggenlijn en lichtjeskrans brengen sfeer en vergeet de citronellakaarsen niet tegen de muggen. Handig om te gaan douchen: badjas en teenslippers.

Om het handig en overzichtelijk te houden kun je kiezen voor goedkope organizers van de IKEA bijvoorbeeld.  Inflatable matjes kregen we ook veel als advies.  Als je naar het warme zuiden gaat, is een kampeerijskastje geen overbodige luxe. Weet je hoe groot die zijn? En de kosten van alles aanschaffen, wegen die op tegen een luxe kampeervakantie?

Camping of Glamping

Misschien is kamperen op een luxe camping een optie. Wel de luxe van een animatieteam, waar je dan naar keuze wel of geen gebruik van maakt. Een eigen toilet en douche in je cottage, chalet of stacaravan. Een  uitgebreid zwembad met glijbanen waar je bij warm weer in plonst en wat veel vermaak biedt. Aan de andere kant zie ik ook voordelen aan rust en ruimte en wat minder luxe.

Wij gaan nog even verder wikken, wegen en oplossingen verzinnen, omdat het kriebelt. Ook het land moet nog worden uitgezocht. Willen we een vakantie in de natuur of gaan we voor een sportieve gezinsvakantie. Willen we de omgeving in, of kiezen we voor een camping die zoveel biedt dat je er niet af hoeft? Heb je voor mij nog tips, camping hacks of de ultieme tip voor het land? Laat het dan alsjeblieft weten in de reacties!

Camping of Glamping

Maak jij graag je verwachtingen kenbaar en vind je het fijn om te kamperen, maar dan juist wél een beetje luxe? Dan wil Yelloh! Villages je van harte uitnodigen om hun enquête in te vullen. Doe het wel snel, de verloting van het weekendje weg is al op 31 mei 2018. De uitslag zal worden gebruikt om de wensen van Nederlandse bezoekers in kaart te brengen om het aanbod nog beter af te kunnen stemmen. Win-win lijkt me!

Een enquête waar je iets mee kunt winnen én je mening mag geven, klik hier om naar de vragenlijst te gaan. Check snel waar je kans op maakt én vul de enquete in! Afbeeldingen Camping en zwembad via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.