Draagtatoeage
Dragen Persoonlijke verhalen

Draagtatoeage

Tatoeages, you love them or you hate them. I love them! Met een verhaal dan. Ik heb sowieso niets van je tatoeages te vinden, maar met een verhaal vind ik een tatoeage per definitie mooier. Al mijn tatoeages (nu klinkt het alsof ik een kleurplaat ben, maar niets is minder waar) hebben een verhaal. Het één kort, het ander lang. Allemaal bijzonder. En nu wilde ik een draagtatoeage.

Voor de hand liggend? Ja. Het verhaal? Nee. Best bijzonder ook trouwens dat ik überhaupt tatoeages heb. Ik bedoel voor iemand die de scheidingspapieren in huis zou hebben, na het zetten van haar eerste tatoeage. Mijn man had er niet zo veel mee en ik kon mijn gang gaan, maar met het risico van die papieren. Nu ben ik daar niet meteen zo van onder de indruk dat ik daarom dingen zou laten, ik liet het natuurlijk wel meewegen. Mijn angst voor naalden speelde ook een rol in het uitstellen hoor. Tot ik bevallen was. Als ik dat aan kan, kan ik alles aan en dus ook de naalden.  Daar heb ik het maar even met mijn man over gehad en uiteindelijk kwam alles goed en leefden ze nog lang en getatoeëerd ever after.

Draagtatoeage

Het begon met een tatoeage voor mezelf en eentje voor de oudste kindjes. Daarna kwam er eentje voor de liefde van mijn man en mij en een uitbreiding van de tatoeage van mezelf met een quote die veel voor me betekent. En nu staat al weer twee weken tatoeage nummer vier op mijn arm en ik ben blij! Blij om hoe hij tot stand kwam en blij met het eindresultaat! Een tatoeage met een persoonlijk verhaal. Een tatoeage speciaal voor de jongste.

Hoe mijn tatoeage tot stand kwam

Het verhaal van the making off vind ik net zo bijzonder als de tatoeage zelf. Op mijn persoonlijke Facebook plaatste ik een oproepje met de vraag of iemand voor mij iets illustratiefs kon met een aantal ontwerpen. Ik had een aantal plaatjes gevonden die me aanspraken, maar kon niet aangeven wat het geheel  moest worden. Het was een gevoel en ergens één klein detail achter een grote dikke zwarte streep inkt, wat in de verste verte geen draagtekening was, maar meer een “moeder met kind”.

Een oud klasgenoot van mij tagde haar dochter. Van haar had ik tekeningen gezien en ik stuurde de afbeeldingen met daarbij een kleine hint dat het detail me aansprak, maar dat ik er niet veel van kon maken. Maren kon dat wel! Echt fantastisch wat zij gedaan heeft. Om dit proces te laten zien, moet ik nog even het copyright achterhalen.

Het idee was om de afbeelding die Maren had gemaakt het middelpunt van de tatoeage te maken en er om heen een mandala ‘rondje’ als omlijsting. Om het af te maken misschien een aantal bloemen. Tijdens het praten was Nicolette al druk bezig om de afbeelding bij te schaven en er bij te schetsen. Zo mooi hoe dat ging. Het ‘rondje’ werd uiteindelijk een druppel en de omlijsting zou ook mooi zijn in de vorm van een ouderwetse camee.

De betekenis van mijn draagtatoeage

Het uiteindelijke resultaat is nog mooier dan verwacht! De bloemen zijn vervallen, maar het eindresultaat is zo veel mooier zonder. De afbeelding is zo symbolisch. De tatoeage voor Finn moest wel een draagtatoeage worden, hij is de enige die ik draag en dat dragen is zo bijzonder!

Het zijn niet ik en Finn, maar toch heeft de moeder mijn lange wimpers en de baby zit precies zoals Finn wanneer ik hem in de doek doe. Eerst de doek los om, Finn er in, even checken of hij op kusjeshoogte zit en dan pas aanspannen. Het kleine schoudertje doet me elke keer smelten.

Draagtatoeage

Op de eerste foto zie je nog hoe de tatoeage gezet werd qua lijnen daarna is hij met heel veel schaduw ingekleurd. Gelukkig is dat de specialiteit van Nicolette, want dat maakt de tatoeage juist krachtig en zacht tegelijk en geeft zoveel detail. Het is zo geweldig om te zien hoe alles op zijn plek valt en hoe perfect de plek is waar hij staat. Wat de tatoeage extra bijzonder maakt is dat hij op exact dezelfde dag is gezet als de tatoeage die speciaal voor de oudste twee is, vier jaar later….

Elke keer als ik naar de tatoeage kijk, ben ik zo ontzettend blij en trots! Hij past ook zo mooi bij de tatoeage die ik samen met mama en Aniek laat zetten in juni op mijn andere arm. Natuurlijk ben ik nu benieuwd naar jullie tatoeages ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. […] eentje waar ik blij van zou worden is een tatoeage. Nu heb ik er al een aantal. Onder anderen een  tatoeage voor het dragen, een moeder-dochter tatoeage, een strikje en eentje die op verschillende manieren belangrijk voor […]

  2. Wat gaaf om te lezen hoe deze tot stand kwam! Ik heb zelf geen tatoeages, wie weet ooit. En wat je zegt, ik vind ze mooier met betekenis.
    Anniek onlangs geplaatst…Op wintersport met een baby van 3,5 maand+ tipsMy Profile

  3. Oh wauw!! Heel mooi!! En wat een mooie betekenis.
    Ik heb er een aantal, waarvan slechts 1 zonder betekenis.
    Marieke onlangs geplaatst…De Afval Tag 2.0 – Op weg naar minder Marieke #4My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.