Home LEZEN De drakenoppasser

De drakenoppasser

by Marjo

Muppet en ik houden van gekke boeken met verhalen die eigenlijk niet kunnen, die onze fantasie een handje helpen. Verhalen met onmogelijke avonturen, verhalen waar we in kunnen verdwalen. Soms heb je zelfs boeken waarvan je alleen al hebberig wordt als je de voorkant en de omschrijving leest. Waarvan je weet dat het een boek is die we allebei eigenlijk niet weg willen leggen. Zo’n boek leek me dit! Na het lezen van het persbericht, zag ik hem al op de boekenplank van Muppet staan.  

Gelukkig mochten we van dit boek een exemplaar ontvangen, dus ik was benieuwd of hij aan de verwachtingen zou voldoen. Soms vind ik het best lastig om boeken te vinden die bij jongens passen. Ik grijp veel wat ik zelf leuk zou vinden en meestal komt dat ook goed en geniet Thomas er ook van. Dat scheelt. Ik vond deze voorkant in ieder geval intrigerend. Een draak in een reismandje……

Wie temt deze draak?

Lieve oom Mart,
pak nu onmiddellijk een vliegtuig en kom terug! Uw draak heeft Josefien opgegeten.
Emily houdt (eh… hield) zielsveel van dat konijn! Maar ik moet nu ophouden, ik ruik een brandlucht…

Eddie

Het klonk zo simpel: Eddie zou een weekje op het ietwat ongewone huisdier van zijn oom Mart passen. Maar algauw is de koelkast leeg, staan de gordijnen in de fik en rent de postbode hun huis voorbij… Wanneer Eddie langzaamaan wat meer drakenoppaservaring heeft opgedaan, blijkt draak Ziggy opeens verdwenen. Eddie vindt hem terug in een kast. Heeft hij soms iets te verbergen? Wat is toch het geheim dat oom Marts draak met zich meedraagt? Wie temt deze draak? is het eerste deel in de Drakenoppasser-serie, die in zijn geheel in 2016 verschijnt met hilarische illustraties van Garry Parsons.

De drakenoppasser

Briljant aan dit boek is de vorm waarin het geschreven is. Het is een correspondentie via e-mail tussen Eddie en oom Mart. Of toch niet, zijn het alleen maar e-mails van Eddie aan oom Mart en moet hij het allemaal maar alleen oplossen. En wat heeft chocolade te maken met een opstandige draak? Je komt er achter in dit boek. Elynn (3,5 jaar) vond het boek trouwens ook super. “Zo spannend dat de draak vuur spuwt, mama!” en elke keer als ik voorlas: “van Eduard Smit-Sproetje aan Mart Sproetje”, lag ze helemaal dubbel. De plaatjes zijn als bijlage aan de mail verwerkt. De opbouw is spannend, een niet antwoordende oom en een draak die voor steeds meer paniek zorgt. Niet alleen bij Eddie, ook bij zijn moeder en dan het verrassende einde. Ik ben benieuwd naar de volgende delen!

OVER DE AUTEUR

Josh Lacey is de auteur van diverse kinderboeken, o.a. van The Island of Thieves, Bearkeeper en The Grk books. Voordat hij fulltime schrijver werd, werkte hij als journalist, leraar en scenarist.

De drakenoppasser is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com voor slechts € 9,99
Aantal pagina’s: 136 |  Uitvoering: gebonden | isbn: 9789000349883

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.