genomineerd voor de Kinderjury
Lezen What's new

Genomineerd voor de Kinderjury

Maar liefst twee boeken van Tosca Menten zijn genomineerd voor de Kinderjury 2017.  Tosca Menten sleepte vorig jaar haar eerste Prijs van de Kinderjury in de wacht met Dummie de mummie en de drums van Massoeba en won al drie keer een Pluim van de Senaat. 

Inmiddels staan er vier delen in het nachtkastje van Thomas. We begonnen met deel 8 van Dummie de Mummie, Dummie de Mummie in Rome. Oftewel: Dummie de Mummie en de Smaragd van de Nijl. Daarna waren we verkocht. Niet alleen Thomas, maar ik ook. Wat een heerlijk boek om zelf te lezen en voor te lezen. Wanneer ik ’s morgens bij hem kwam, zat hij al rechtop in bed te lezen. Dat terwijl ik hem ook voorlas, soms volgens mij zelfs dezelfde stukken. Hij kon er geen genoeg van krijgen.

Genomineerd voor de Kinderjury

Na deel 8, gingen we verder met deel 7. Daarna  wilde Muppet natuurlijk wel heel graag weten hoe het eigenlijk allemaal begon. Vandaar dat we vanaf toen bij deel 1 begonnen zijn. Inmiddels ligt er ook een mapje met luister CD’s klaar en is hij druk aan het werk in zijn Dummie de Mummie Doe boek. Je kunt dus wel zeggen dat we fan zijn.  Ik begin er ook steeds meer lol in te krijgen om als Dummie te praten en Thomas vind dat nog steeds hilarisch. Wij vinden het dus ook niet meer dan terecht dat deze schrijfster is  genomineerd voor de Kinderjury.

Dummie de mummie

Dummie de Mummie en de smaragd van de Nijl is het eerste boek van Tosca Menten wat is genomineerd voor de Kinderjury.

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed.

Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl is alweer het achtste boek over de bekende mummie. Dummie herinnert zich een smaragd, eentje uit zijn land! Met de hulp van een oude priester en de zoon van de pizzabakker gaan de vrienden op onderzoek uit, tot ze belanden in ondergrondse gangen vol onverwachte geheimen…

We zien Dummie dit jaar nog vaak terug: dit najaar verschijnt de derde verfilming van de bekende kinderboekenreeks en Rick Engelkes Producties brengt een theatervoorstelling van het eerste deel. In november verschijnt het negende boek in de Dummie de mummie-serie.

Siem Subliem en het ei van Jannes

Alleen al omdat we door Dummie fan zijn geworden, heb ik Siem Subliem op ons verlanglijstje gezet. Ondanks dat we ook nog bezig zijn met Knotsspannend. Een boek met twee knotsspannende boeken van Tosca Menten!

Siem wordt later directeur. Zijn ouders zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar Siem ruikt nog minder dan de neus van zijn schoen… En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai veel leuker. Als de Pierewaaien Siem vertellen dat hij later struisvogeldirecteur mag worden, is Siem dolgelukkig. Maar dan krijgt de struisvogelfarm bezoek van drie ruimtepakken en vanaf dat moment slaat het ongeluk toe.

Haar Roald Dahl-achtige humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie laten kinderen van alle leeftijden genieten. Talloze fans verslinden haar boeken, en haar serie over Dummie de mummie is wereldwijd vertaald. Ook de verhalen De wraak van Knor en Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist gaan naar het witte doek. Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat Tosca Menten ook de auteur is van het Schoenboekje, de jaarlijkse Sinterklaasactie van de CPNB.

Op zondag 11 juni 2017 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag. Ik ben benieuwd. Wie is jouw favoriete kinderboekenschrijver ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] bundeling van twee spannende verhalen van Thomas’ lievelingsschrijfster.  In het boek “Juffrouw Pots”, hebben Kaya en Simon altijd veel pech, maar samen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.