Styling

De fijnste mama verwenmomenten

De fijnste mama verwenmomenten

Met twee fantastische kindjes zou je het niet verwachten, maar ik heb echt wel behoefte aan mama-me-time en geniet daar ook echt van. Het nare is dat er niet altijd en vaak genoeg tijd en ruimte voor de fijnste mama verwenmomenten is. Een beetje balans is voor iedereen belangrijk natuurlijk en die mama-me-time is gewoon onmisbaar, wanneer je alle ballen zo goed mogelijk hoog wilt houden! Vandaar dat ik het er graag van neem. 

Nu de twee kinderen naar school gaan, is het natuurlijk iets makkelijker. Op dinsdag trakteer ik mezelf óf ’s morgens óf ’s middags op een Netflix marathon met de Gillmore Girls. Het is de bedoeling om voor 25 november 2016 alle seizoenen te hebben gezien, zodat ik aansluitend met de nieuwe afleveringen kan beginnen.Tussendoor vouw ik de was of zit ik lekker met mijn laptop op schoot te werken. Dat is al één van mijn fijnste mama verwenmomenten.

De fijnste mama verwenmomenten

Vandaag heb ik eens nagedacht over mijn mama verwenmomenten wishlist en heb ik ze op een rijtje gezet. Misschien inspireert het jou om ook vaker een moment voor jezelf te nemen. Als je goed voor jezelf zorgt, kun je immers beter voor een ander zorgen dus een win-win situatie lijkt me!

Ontspanningsmassage

Boven aan mijn lijstje en best makkelijk te verwezenlijken is een ontspanningsmassage. Eén van die dingen die ik al heel lang wil, maar die er op de één of andere onverklaarbare manier nooit van komen. Ontspanningsmassage is een massage waarbij het ontspannen van het lichaam voorop staat. Het stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Een hotstone massage staat op nummer twee. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen immers diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Precies wat wij als moeders nodig hebben.

High tea of High wine

Een mama verwenmomentje is in ieder geval zo’n moment waarop je even geen mama bent. Waar je niet voor een ander hoeft te zorgen, maar waar er voor jou gezorgd wordt. Ook een gezellig moment waarop je bij kunt kletsen met volwassenen die belangrijk voor je zijn is zo’n moment. Wanneer ik mijn moeder en zusje tref bijvoorbeeld mét kinderen, dan is iedereens aandacht toch met name bij de kinderen. Daarom vind ik het fijn om één keer in de zoveel tijd een dagje met hen op stap te gaan. Een dagje shoppen en dat afsluiten met een High tea of High wine is een perfecte dag in mijn boek. Bij voorkeur koop ik dan ook leuks voor mezelf, maar iets voor de kinderen meenemen ontkom ik niet aan. Die blije bekkies bij thuiskomst zijn ook heel veel waard en ook dan voel ik me verwend als mama.

Thuisspa of schoonheidsspecialiste

Thuis lekker de tijd nemen voor een uitgebreide douche, met vooraf een masker voor zowel gezicht als haar en alle ongewenste haargroei verwijderen is ook een item op mijn mama verwenmomentenlijstje waar ik echt van kan genieten. Helemaal als ik daarna in een pas verschoond bed stap met beddengoed wat pas gewassen is en van buiten komt. Nog fijner? Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste voor een volledige behandeling met als afsluiting een make-up en daarna date-night met mijn man, waarbij we uit eten gaan en aansluitend een film pakken in de bioscoop!

Heerlijk lang bad met een boek

Wat voor mij ook een perfect mama verwenmoment is? Een lang warm bad met een boek en een wijntje of kopje thee. Geen afleidingen, maar puur genieten van de warmte en het diepe ontspannen. Helaas hebben wij geen bad, maar ik heb me vast voorgenomen om het volgende hotelbezoek te boeken in een kamer mét bad en dit keer ga ik er ook echt gebruik van maken! Qua boek, gaat er natuurlijk gewoon een lekker licht chicklit exemplaar mee van schrijvers als Jill Mansel, Jennifer Weiner of Sophie Kinsella.

Kneipp Patchouli verwenset

Gelukkig is soms een heerlijke lange douche, zonder geroep om mama, zonder vragen over waar dingen liggen, zonder ruzie over wie er ook al weer begon, ook een heel fijn moment. Gewoon de hete stralen over je rug, het warme water door je haar. Voor de winweek mag ik van Kneipp een heerlijk setje weggeven van de Kneipp Patchouli, met daarin een douche foam en een body mousse. Laat hieronder in een reactie weten hoe jij het liefst tijd voor jezelf neemt. Kun je hieronder niet reageren, laat dan een reactie achter op het Facebookbericht. De winactie loopt tot 9 oktober 2016 en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Mijn perfecte mama verwenmoment

Extra kans? Like de Facebookpagina van Kneipp en like de Facebookpagina van Mar-JoYa, hier wordt namelijk de winnaar bekend gemaakt! Verder zie je hiernaast hoe je Mar-JoYa kunt volgen via Twitter, Instagram en/of bloglovin’. Vergeet je niet mee te doen aan de andere winacties? Je maakt kans op het boek ‘Zullen we spelen, Bout‘ en een lunchbox en schoolbeker van Rosti Mepal. De winactie loopt tot en met 14 oktober 2016 en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

19 Reacties

 1. Merlijn Janse zegt:

  Even tijd voor mezelf en genieten van dit Kneipp moment is zo fijn. Even jezelf verwennen in een heerlijke geur

 2. Charissa zegt:

  Bedankt voor de ontspan tips. Mezelf telang niet goed verzorgd. Nu weer hard aan het werk mezelf terug te vinden. Ik geniet van de heerlijke geuren van Kneipp tijdens mijn douche momenten!

 3. elisabeth maria martina zegt:

  wat een heerlijke verwennerij, hiermee maak ik mijn moeder heel graag blij

 4. Marieke zegt:

  Op tijd naar bed met een goed boek, en van te voren alvast de elektrische deken aan

 5. Marian B zegt:

  Heerlijke verwennerij, daar zeg ik geen nee tegen!

 6. Zulke verwennerij! Duimen maar voor een heerlijk momentje me-time!

 7. Linda Smeets zegt:

  Heerlijk! Ik neem ’s avonds even lekker de tijd om met een goed boek heerlijk te gaan badderen met badzout if een heerlijk geurende badolie. Echt even een moment voor mijzelf.

 8. Anna zegt:

  Ik ga lekker sporten
  Facebook: An Na

 9. Ohh, inderdaad, ik neem ook veels te weinig momentjes voor mezelf. Ik probeer 1 x per maand een ontspanningsmassage te nemen. Daar kan ik dagen op teren. En verder af en toe een heet bad, zonder afleidingen, met een lekker geurtje ernaast.

 10. Marian Zw. zegt:

  Echt tijd voor mezelf is op de bank, tv aan, tablet bij de hand en een grote pot thee. Heerlijk de kids op bed….En al het gaat om het grote genieten, dan is dat een uurtje in bad met mn lief, lekker bijpraten en relaxen

 11. […] verwenmomentje met een handmassage en at-home-manicure. Stap daarna onder de douche met je Kneipp Patchouli […]

 12. Marian zegt:

  Kneipp is zeker een van mijn favorieten. Nu ik hoogzwanger ben en straks bevallen kan ik wel wat verwen momenten gebruiken!

 13. Liesbeth zegt:

  Ooohhh het lekkerste momentje vind ik een fijne ontspannende massage!

 14. Marian Zw zegt:

  Lekker met een pot thee en de tablet op de bank. Blogjes lezen, facebook checken enzovoorts! Heerlijk een momentje voor mezelf. En Kneipp is natuurlijk voor elke mama een verwenmomentje. Volg beide Facebook pagina’s.

 15. Adelaide Balk zegt:

  Zelf neem ik een lange douche gevolgd door een voetenbadje en/of gezichtsmasker om even tot mezelf te komen. Ik heb Kneipp en jou als op FB

 16. Verwenmomentjes zijn momenteel schaars. Ik ren heen en weer tussen het ziekenhuis waar onze jongste ligt en thuis, om er voor de oudste te zijn. Het huishouden draait ook door, dus weinig tijd over. Maar ik lees graag blogs ter ontspanning!

 17. Onze kinderen liggen om half acht allemaal op bed, dus dan genoeg tijd om even lekker te ontspannen met een boek, kopje thee en een stukje chocolade, mmmm
  Doe graag mee voor de kneipp producten, heerlijk!

 18. Lisanne zegt:

  Ja dat is moeilijk met Kids even tijd voor jezelf. Ik geniet dan ook erg van een lekker vol warm bad. Af en toe zet m’n vriend die alvast voor mij aan zodat ik verplicht even tijd voor mezelf moet nemen! I love it!!

 19. Even tijd voor jezelf is inderdaad heel belangrijk. Daarna kun je er dan weer helemaal tegen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Mandarijnen: Satsuma’s versus ClementinesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.