Lezen

Zullen we spelen, Bout?

zullen-we-spelen-bout

Wat houden we hier van lezen, voorlezen en prentenboeken! Van het voorlezen van prentenboeken maken we hier altijd een extra feestje, zoals je al kon lezen. In het artikel over Gijs Lawaai deelde ik al tips over hoe je het lezen van een prentenboek nog educatiever maken. En door het gebruik van de juiste intonatie leren de kinderen niet alleen een lading aan nieuwe woorden, maar leren ze ook nog om ze ‘goed’ te gebruiken. 

Bij Thomas en Elynn merk ik echt effect en dat maakt me dankbaar. Juist omdat het heerlijke ons-momentjes zijn die als geweldige bijkomstigheid nog iets opleveren ook. Gezellig voor het slapengaan, onder een dekentje in de stoel. Armpjes om me heen. In groep drie mag Thomas nu werken op een niveau hoger en ik denk echt dat het leggen van de basis hier aan bij gedragen heeft. Vandaar dat het ook niet kan missen dat er in de winweek meer dan één boek weggegeven wordt!

Kinderboekenweek 2016

Het thema van de Kinderboekenweek 2016 is ‘Voor altijd jong’ en het prentenboek ‘Zullen we spelen, Bout?’ sluit hier perfect op aan. Moertje wil opa en oma spelen met Bout. Opa’s en oma’s bakken graag koekjes en taarten en opa’s houden van snoepen, maar Bout en Moertje vinden bakken ook leuk en houden ook van lekkere dingen. Opa’s en oma’s doen graag een dutje als ze wat oefeningen gedaan hebben, maar Bout en Moertje vinden het ook fijn om even uit te rusten als ze druk gespeeld hebben. Dus… het maakt eigenlijk niet uit of je oud of jong bent, als je maar plezier hebt!

Zullen we spelen, Bout?

Een werkelijk hartverwarmend prentenboek

De illustraties zijn zo ontzettend aandoenlijk, er valt veel in te ontdekken en ze passen erg goed bij het jaargetij van nu, de herfst. Ook hier zijn dus spelenderwijs verbanden in aan te brengen. Hierdoor kun je tijdens het voorlezen je kindje ook leren over de herfst en alles wat er bij hoort. Er zijn weer telspelletjes te spelen en zonder dat is het een prachtig vormgegeven boek. Dat het uiteindelijk niet uit maakt of je oud bent of jong vind ik een prachtige boodschap. Genieten van het leven in al zijn facetten. Al met al dus een hartverwarmend prentenboek. Ook leuk om cadeau te geven aan opa’s en oma’s zodat zij heerlijk onder een dekentje de kleinkinderen kunnen voorlezen!

‘Zullen we spelen, Bout?’ is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com voor € 13,99. Voor de feestweek voor Elynn haar verjaardag mag ik er ook twee weggeven! Dus wil je kans maken op dit prachtige prentenboek laat dan hieronder een reactie achter en like de Facebookpagina van Mar-JoYa, hier wordt namelijk de winnaar bekend gemaakt!

Lukt he niet om hieronder te reageren, gebruik dan de Facebook reactie mogelijkheid óf reageer op het bericht over Bout op Facebook. Extra kans? Hiernaast zie je hoe je Mar-JoYa kunt volgen via Twitter, Instagram en/of bloglovin’.

 


Zullen we spelen, Bout?

GESCHENKBOEK VAN ‘GRAND OLD MAN’ DOLF VERROEN

Bij de Kinderboekenweek hoort ook het geschenkboek. Dit keer schreef Dolf Verroen het Kinderboekenweekgeschenk. De titel is: ‘Oorlog en vriendschap‘. Een prachtig verhaal over vriendschap in oorlogstijd van de schrijver die met zijn 87 jaar prima bij het thema van de Kinderboekenweek Voor altijd jong! past. De illustraties in het geschenkboek zijn van Charlotte Dematons.

Het geschenkboek ontvang je gratis tijdens de Kinderboekenweek bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken in de boekwinkel.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

8 Reacties

 1. Ik doe graag mee, want we lezen graag voor
  Fleur onlangs geplaatst…Winnen | De Leukste Blog Winacties wk 41My Profile

 2. Claudia Diependaal zegt:

  Ik doe graag mee.

 3. Leuk boek,om mijn zoontje uit voor te lezen

 4. Marian zegt:

  Lijkt ons een heel leuk boek! Mijn zoontje en genieten elke avond erg van samen lezen, echt een quality time momentje. Daarnaast kan ik het ook gebruiken in mijn klas, dan beleven heel veel kindjes er plezier aan!

  1. Gewonnen!!!!

 5. Liesbeth zegt:

  Ik doe heel graag mee om lekker in mijn klas voor te lezen! Dat vinden de kids en ik ook, heerlijk!

 6. Heel graag! Weer een nieuw boek om voor te lezen!

 7. Wat een leuke actie, doe graag mee, met mijn leesmonstertjes hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.