Home | NEW IN | De Heuvelrug ontdekken vanuit huis

De Heuvelrug ontdekken vanuit huis

by Marjo
Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei, De Heuvelrug ontdekken vanuit huis

Met het advies thuisblijven, ontstaan er steeds meer creatieve ideeën. Dat vind ik zo mooi om te zien. Ook en vooral onder het motto “Support your locals”. Kappers die home colour kits maken, sterrenrestaurants die in deze tijd wel bezorgen. Eetgelegenheden met een drive-drive thru, waarvan je het niet verwacht. Online evenementen. Eén van onze favoriete restaurants in Groningen, het Javaans Eetcafé, heeft een DRIVE INDO (Wasaweg 11-1 in Groningen)  gerealiseerd. Je kunt er heerlijke Indonesische gerechten of snacks afhalen met de auto! Ook kun je de Heuvelrug ontdekken vanuit huis!

Ook de Heuvelrug en de Gelderse Vallei (tussen Utrecht en Amersfoort) zoeken en hebben namelijk creatieve manieren gevonden en verzamelt om de regio vanuit huis te ontdekken.  Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei lanceert daarom #trotsopdeheuvelrug. Dit zodat iedereen, in deze bijzondere periode, toch kan genieten van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei te bieden hebben.Via een speciale website en social media krijgen liefhebbers activiteiten op de Heuvelrug aangeboden die je vanuit huis kunt ondernemen. Bewoners en bezoekers worden zo geïnspireerd om al het moois dat de Heuvelrug te bieden heeft te ontdekken. De site geeft inspiratie om er straks op uit te trekken wanneer dit weer veilig kan.

Ook nu is er nog genoeg te doen

In deze periode zijn er volop activiteiten. Op de website trots.opdeheuvelrug.nl is een overzicht te vinden van leuke initiatieven zoals virtuele wandelingen, podcasts en video afspeellijsten voor uren kijkplezier. Er staan tips voor rond het huis, zoals voor een tuin of balkon vol vogels en insecten.

leersumse veld, heuvelrug, gelderse vallei, De Heuvelrug ontdekken vanuit huisOf over het zelf kweken van verse groenten waarmee je een stukje Heuvelrug in huis haalt. En speciaal voor de kids hebben boswachters en natuurorganisaties honderden leerzame en leuke opdrachten voor kinderen bedacht.

De Heuvelrug ontdekken vanuit huis

Hier kijken de kinderen onder schooltijd, tijdens de lunch, educatieve televisie. Precies zoals op school, om ze houvast te bieden. Dingen bij het oude te laten. We kijken wel verschillende dingen. Van Vroeger en Zo tot het Klokhuis.

museum Soest, Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse ValleiIdeaal om in die tijd met de kinderen virtuele wandelingen en/of rondleidingen te maken door kastelen, musea en natuurgebieden. Er zijn ook cameraverbindingen met de reuzenpanda’s van Ouwehands Dierenpark en overheerlijke restaurants in de regio. Op de site staan playlists gemaakt vol filmpjes over de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Ideaal om vast je uitje te plannen voor als we er weer uit mogen!

Hartverwarmende initiatieven

Bewoners, ondernemers en andere partijen op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei zitten niet stil en bedenken mooie initiatieven. Hierdoor kun je de Heuvelrug ook vanuit huis kunt ontdekken.

Veel activiteiten in de regio liggen noodgedwongen stil en ondernemers kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. #trotsopdeheuvelrug ondersteunt daarbij door het kopen van tegoedbonnen en lokaal kopen onder de aandacht te brengen. Met #trotsopdeheuvelrug zet RBT Heuvelrug & Vallei het grote bereik in van zijn online communicatiemiddelen. Op deze manier krijgen hartverwarmende initiatieven uit de regio een podium. Verbinden en versterken.

❥ Heb jij ook een mooi initiatief opgezet of ken je een activiteit die niet mag ontbreken in #trotsopdeheuvelrug? Ondernemers, bewoners en andere partijen kunnen gratis activiteiten aanmelden bij RBT Heuvelrug & Vallei via het e-mailadres samenwerkenloont@hv-marketing.nl

 Liever niet natuurlijk, maar ga je toch de deur uit? Houd je dan aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. 1,5 meter afstand,  drukke plekken vermijden, ga op rustige tijden en blijf thuis bij gezondheidsklachten. Lees hier meer over de RIVM-richtlijnen van de Rijksoverheid.

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.