Home MAMA De populairste namen van 2017

De populairste namen van 2017

by Marjo
De populairste namen van 2017

Nu we het geslacht weten, weten we ook of we een jongensnaam moeten verzinnen of dat we het bij onze meisjesnaam kunnen houden. Is het een meisje; lekker makkelijk, de naam hebben we al. Is het een jongetje dan werd het nog even bikkelen. Een lijstje met de de populairste namen van 2017 is dus best een uitkomst. Ter inspiratie.

Nu ben ik wat naam betreft ook best veeleisend. Omdat onze namen meer Nederlands zijn, kan een echt Engelse naam las Morris of James niet. De naam mag ook niet beginnen met één van onze voorletters, er vallen dus al vier letters af. Met een meisjesnaam waren we zoals gezegd klaar. En ook al snel! Mede dankzij een Whatsapp blog vriendinnetje! Toen we de enveloppe met het geslacht open maakten werd dus meteen duidelijk dat we nog even flink op zoek moesten. We denken het maar om als een uitdaging.

De populairste namen van 2017 worden…..

Verrassend: in 2017 wordt Lauren de populairste meisjesnaam, zo voorspelt Hippe-Geboortekaartjes in samenwerking met Babyblog.nl. De websites analyseerden welke namen er de laatste maanden van 2016 het vaakst verschenen op geboortekaartjes, en combineerden dit met het zoekgedrag van zwangere vrouwen in de babynamentool op Babyblog.nl. Dit leverde een Top 10 van populairste babynamen van 2017 op. Sem wordt trouwens in 2017 de populairste jongensnaam. Deze naam stond in 2010 en 2013 ook al bovenaan.

Onverminderd populair

De meisjesnaam Lauren is al jaren in opkomst: werden er in 2010 nog 134 meisjes Lauren genoemd, in 2015 waren dat er al 278. De naam Lauren kwam nog nooit hoger dan plek 43, maar dat zal komend jaar ongetwijfeld veranderen. In 2017 blijven de namen Emma en Julia (de tweede naam van onze dochter) onverminderd populair, zo wordt voorspeld: zij staan op plek 2 en 3 in de Top 10-meisjesnamen van komend jaar.

Verrassende daler

Bij de jongens staat Noah op plek 2 en Finn op nummer 3. In de jongensnamen-Top 10 voor 2017 zijn vooral Mats en Teun verrassende binnenkomers: zij kwamen de afgelopen 6 jaar niet in de Top 20 voor, maar maken dit jaar een sprong in populariteit, zo voorspellen de sites. De jongensnaam Daan, in 2011, 2012 én 2014 de nummer 1, daalt verrassend genoeg in populariteit en sluit komend jaar de Top 10 af.

☆☆ De volledige Top 10 jongens- en meisjesnamen van 2017 vind je hier.

Trends in babynamen

Meisjesnamen die op een ‘a’ eindigen, blijven het in 2017 goed doen: maar liefst 6 van de 10 populairste meisjesnamen eindigen op deze klinker. Bij de jongens doen babynamen met één lettergreep het onverminderd goed: 6 van de 10 jongensnamen hebben één lettergreep. Dát gaat bij ons dus ook niet werken, nog een eis; de naam moet twee lettergrepen hebben, want dat hebben we inmiddels alle vier, dus de laatste ook!

Leuk om te weten: wanneer onze buikbaby een meisje zou zijn geweest dan was haar naam Lauren Nova geweest. Een krachtige stoere, maar wel vrouwelijke naam. Wij zijn alleen niet zo van de massa en de über populaire namen namelijk. Wat was het balen geweest dat onze naam in de populairste namen van 2017 lijst stond. 


Bron: Hippe-Geboortekaartjes.nl

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

Rose 5 januari 2017 - 08:27

Ik kijk zelf ook altijd naar de populariteit van een naam om deze zeker NIET te kiezen. Ik zat met 4 Tommen en 3 Elines in de klas… Maar laat je ook niet vangen: mijn ouders wilden mij Emma noemen maar deze naam kwam te veel voor… Guess what? Ik ken niet één Emma! Terwijl mijn zusje (zogezegd geen populaire naam) het met ontelbaar veel naamgenoten moet doen. Weg originaliteit!
Veel plezier en succes met de naamkeuze.
Ps: maak er geen “Kwik, Kwek en Kwak” van, je weet wel, namen die té veel op elkaar lijken zoals Fleur en Floor 😉
Rose onlangs geplaatst…Goede voornemens en kinderen….My Profile

Reply
Mary-Lou 4 januari 2017 - 08:43

Ahhh Nova <3 Leuke combi met Lauren. Succes met het zoeken naar een jongensnaam.
Mary-Lou onlangs geplaatst…Hét geboortekaartje kiezen moeilijk? Niet met deze tips!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.