Kleurspecialist en haar proffesionals
Reviews Styling

De spiegel van Salon Fifty One

Het advies om wat vaker in de spiegel van de kapper te kijken, zou ik meer ter harte moeten nemen. Of in mijn geval de spiegel van Salon Fifty One in Veendam. Meestal ga ik pas naar de kapper, wanneer het niet langer kan. Of door de lengte in combinatie met de warmte, of door de kleur. Niet braaf om de vier tot zes weken. Dat viel me pas echt op toen ik op mijn blog terug ging kijken naar de afgelopen bezoekjes aan Salon Fifty One.

Jaarlijks een blog, variërend van juni tot augustus de afgelopen vier jaar. Eén bezoekje per jaar, lockdown of geen lockdown. Meestal om van lang haar naar kort te gaan en naar een heel ander kleurtje. Bij voorkeur een bijzonder en/of felle kleur haar. Nu zou het anders zijn, voor deze keer. Een beetje voor René, maar natuurlijk ook voor mezelf. Ik werd weer eens heel blij toen ik dit keer in de spiegel van Salon Fifty One naar het resultaat keek en besloot dat ik dat vaker moest doen. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt uiteraard.

Salon Fifty One – to pony knippen or not to pony knippen

Mijn blik in de spiegel van Salon Fifty One begon uiteraard met een knipbeurt. Voor het eerst ging ik niet naar een korte coup, al draaien ze daar hun hand niet voor om. Maar van deze lengte, wilde ik gewoon niet teveel af. Gewoon om eens te zien hoever ik kom.

voor foto spiegel salon fifty one

Sandra had bij mijn bericht op mijn Facebook een plaatje laten zien van een leuk half lang model met een pony. Heel leuk, maar met mijn koppige haarlokken geen goed plan. Ook mijn kleine voorhoofd werkt niet mee een het pony plan. Om een pony te knippen moest het dan wel heel kort. Dat zouden twee springerige lokjes worden.

We besloten om voor een lange licht schuine bob te gaan. Half lang haar op één lengte was namelijk ook geen optie. Daarvoor was de voorste lok te kort. Ik zou dan toch weer met een veel te kort koppie naar huis gaan.

Mastercolorist Veendam – Kleurspecialist Sandra

Nadat het modelletje erin zat, werd het tijd om te gaan kleuren. Wendela haalde Sandra er voor de zekerheid even bij, want zoals je hier ziet, was de lengte leuk, maar de kleur drama. Om te verven bedoel ik dan. Ongeveer drie verschillende kleuren per lok, zie dat maar eens goed te krijgen. Ook was het fijn als de punten de verf goed zouden pakken.

voor foto kleuren master colorist veendam kleurspecialistEn dan volgt er een gesprek tussen Wendela en Sandra waar ik altijd heel erg van geniet. Een opsomming van letters en cijfers als wiskundige formules. En dat is dan het recept voor wat er in mijn haar komt. Waar ik zo van geniet is dat je merkt dat Sandra dondersgoed weet wat ze doet. Een vleugje dit en een zweempje dat, zodat het uiteindelijk gewoon precies zo wordt zoals ze in haar hoofd heeft (of waar ze van uit gaat dat het sowieso uiteindelijk wel leuk wordt en goed komt, dat is de vraag natuurlijk).

Het eindresultaat van mijn blik in de spiegel van Salon Fifty One

Indy kwam om mijn haar te verven. In eerste instantie kreeg alleen het stuk van mijn eigen haarkleur en het oranje/bruine deel een donkere laag verf. Daarna kwam er nog een mooi knalroze verfje in. Réne vroeg zich al af wat het ging worden, maar ik vond het niet heel spannend. Paars wordt blond, dus dit zal ook wel iets doen. Wat zou ik wel zien.

colourspecialist veendam

Na dat de verf lang genoeg had ingewerkt en een tweede latte later, werd de verf uitgespoeld en mocht in onder de droogkap. Grappig om het haar zo langzaam droog te zien worden. Omdat ik dik haar heb, duurt het eeuwen voor het droog is, dus ik mocht even blijven zitten. Na een half uurtje kwam Indy om het “uit de krul te föhnen”, want dat was leuker voor de foto van de kleur. Helemaal goed.

colourspecialist veendam

Wat ben ik blij met het resultaat! Het is lekker licht bruin, niet te warm, maar wel met een tikje kleur. Niet meer vaal en pluizig, maar glanzend en fris. Ook is het letterlijk een heel stuk lichter. Toch laagjes, omdat die er nou eenmaal inzaten. Zoals ik al zei; laagjes werd te kort, omdat het dan aan moest sluiten bij mijn kortere lokken vooraan. En er zitten nog kleurnuances en schakeringen in.

❥  Op Instagram plaats ik nog een voor en na reel, dan zie je het allemaal snel achter elkaar. Ik ben benieuwd of de volgende afspraak weer over een jaar is, of misschien toch eerder. Wat zal ik dan doen; nog meer bruin of juist weer een gek kleurtje? 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.