Zomer in Teylers Museum Haarlem
Travel

Zomer in Teylers Museum Haarlem

Komende zomer richt Teylers Museum natuurlijk de schijnwerpers op zijn vaste collectie. Maar ook op zijn rijke historie tijdens de eerste Zomer in Teylers Museum Haarlem. Van 9 juli tot en met 4 september bruist het van de activiteiten. Allemaal rondom de drie pijlers van het museum: wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler.

Het programma staat op teylersmuseum.nl. Hier download je het blokkenschema en bestel tickets voor een zomerse museumervaring in het oudste museum van Nederland. Het programma is veelzijdig en biedt voor alle leeftijden wat wils. Op iedere dag van de week is er iets te doen.

Zomer in Teylers Museum Haarlem; elke dag iets te beleven

Zo kun je op maandag tot grote hoogte stijgen en (in kleine groepjes) de Sterrenwacht bezoeken. Het hoogste punt van het museum bovenop de Ovale Zaal. Dit is iets wat zelden mogelijk is. Op dinsdag kun je handen leren tekenen in de Eerste Schilderijenzaal en op dinsdag en vrijdag zijn er demonstraties van de replica van de Grote Elektriseermachine, een van Teylers topstukken.

Zomer in Teylers Museum Haarlem

Er zijn bijna dagelijks rondleidingen door de niet voor publiek toegankelijke Bibliotheek en het recent geopende Pieter Teylers Huis en nog veel meer.

Familiebezoek tijdens de zomer in Teylers Museum Haarlem

Ook families kunnen kiezen uit een breed aanbod: leer samen anders kijken naar alles wat je in het museum ziet met het familie-doe-boekje of maak je eigen vulkaan en laat hem uitbarsten.

Kinderen kunnen zich laten voorlezen, hun gedachten over heden en toekomst met krulletters opschrijven in een akte en mee met de theatrale tour Spoken in Teylers Huis. De meeste activiteiten zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar (zie het blokkenschema voor de details).

Op ontdekkingsreis door Teylers

Naast alle activiteiten kunnen bezoekers ook zelf op ontdekkingstocht langs drie routes door het museum: een wetenschapsroute, een kunstroute en een route ‘Idealen van Pieter Teyler’. In elke zaal vertelt een medewerker – via film of live – meer over het belang van de ruimte, een collectiestuk of de rol van een oud-collega uit het verleden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om ‘gewoon’ te genieten van de veelzijdige collectie. Soundscapes, zitzakken, lekker eten en drinken en kleurrijke accenten in de zalen dragen bij aan de zomerse (festival)sfeer.

Oudste museum van Nederland

Teylers Museum is het oudste museum van Nederland: de Ovale Zaal, de ‘parel’ van het museum, opende in 1784.

Via de indrukwekkende, lange marmeren gang van het voormalige woonhuis van Pieter Teyler (1702-1778) betrad de bezoeker dit destijds hypermoderne laboratorium en verwonderde zich over de nieuwste wetenschappelijke uitvindingen, interessante boeken en de kunst van dat moment.

Praktische informatie

Het museum is van 9 juli tot en met 4 september dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis, er is wel een ticket voor het museum nodig. Op de dag zelf kun je een deelnamevoucher afhalen in het museum. Voor de zondagochtendactiviteit word je wel gevraagd om van tevoren tickets te bestellen. 

Ken jij het Teylers Museum? Laat dan je ervaringen achter in de reacties. Mocht je deze zomer in de buurt zijn zou ik een bezoekje zeker aanraden!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.