Draagdoeken inspiratie 
Inspiratie Lifestyle Ouderschap

Draagdoeken inspiratie 

Als Alice in Wonderland wandel ik door de draagdoekenwereld. Mijn droomdoekje heb ik pas gekocht en voel me als een kind zo blij. Mijn eerste doek staat nu te ruil, met een klein beetje pijn in mijn hart. Omdat het een fijne doek is (super zacht en makkelijk te knopen) én omdat het de eerste is. Ik leer elke dag en elke dag word ik verliefd op weer een andere doek. Daarom vandaag draagdoeken inspiratie met foto’s van dragende mama’s.

Inspiratie om nog meer te dragen voor mij en misschien om te gaan dragen voor jou. Ik geniet zo van hun foto’s met hun kindjes in de doeken op internet. Sleepydust en blije bekkies. Onvoorstelbaar hoeveel prachtigs aan doeken er is en nog elke dag uitkomt. Verschillende doeken in verschillende blends en voor elke portemonnee wel een merk. Het is zo erg dat ik bepaalde merken al herken door hun stijl en uitstraling. Ik ben nog niet zo goed, dat ik zelfs de blends kan raden, maar ik geloof dat er mama’s zijn die dat kunnen. Misshcien ook de mama’s die zo lief zijn hun verhaal en foto’s te delen.

Draagdoeken inspiratie

Sharon: Ik ben gaan dragen omdat ik veel alleen met 3 kinderen op pad was en ben, en met Lily in de doek twee handen vrij had en heb voor de andere kindjes.

Draagdoeken inspiratie

Favoriete doeken: Mijn lievelingsdoek is Artipoppe Supernova Kate, felkoraal met de sterren; super knuffelig doekje, bouncy (wol). Perfect voor een baby, maar draag Lily (de jongste) er ook nog steeds mee, wel met een drielaagse knoop.

Mijn favoriete korte doekje, voor de snelle ups; Woven Wings mrs. Tiggywinkle (linnen). Die zit en voelt als een favo joggingbroek. Need i say more?!

Bedje op je rug

Melissa: Ik ben begonnen met dragen toen mijn dochter 5 dagen oud was (ze is nu 1 jaar). Of eigenlijk was mijn man degene die de eer had als eerste te dragen. We zijn gaan dragen omdat we denken dat dit goed is voor de hechting. Daarnaast bleek onze dochter ook erg veel behoefte aan nabijheid te hebben en sliep ze in het begin enkel in de draagdoek. Daarnaast is het fijn om je handen zo nu en dan vrij te hebben. En hoe geweldig is het om een dagje weg te gaan zoals op de foto en een bedje op je rug bij te hebben? 

Draagdoeken inspiratie 

Mijn favoriete doek….ik denk ook die van de foto. Carislings time and space the doctor dances. Een heerlijke zachte, wollige doek met Merino gebaseerd op doctor Who, waar mijn man en ik dol op zijn.

Single Ladies

Catriona:  Als single moeder leek het me niet alleen fijn om mijn zoontje zo mee te kunnen nemen, maar ook praktisch om mijn handen vrij te hebben. Ik ben nooit fan van een box geweest en had die dus niet aangeschaft! Dragen was een heel fijn alternatief voor de ‘moet’ momenten. Daarnaast was ik zelf een allergie kindje dat constant huilde, ik was er op voorbereid dar hij dat ook kon hebben, en dragen leek de uitkomst. Daarnaast is hij nooit fan geweest van de kinderwagen, dat was 90% van de tijd drama!

Vanaf dag vier

ik draag mijn zoontje vanaf zijn 4de dag op deze aardbol! Ik had een lieve verloskundige die ook draagt en mij de fwcc (front wrap cross carry) liet zien en een kraamverzorgster die daar graag bij hielp. Op mijn 10de kraamdag had ik mijn eigen diploma uitreiking en heb hem daar ook gedragen. Mijn zoon wordt in september 2.

Keep them close

Favoriete doek: mijn favo doek op dit moment is mijn Yaro Geo Contra met wol en zijde. Ik ben dol op het zwart witte design en hoe sterk hij is! Mijn zoontje is dol op de onbu (onbuhimo) die we te leen hebben! Zo dol zelfs dat ik er eentje laat maken! Met twee loopt en rent hij zelf graag rond, maar vraagt ook vaak zelf om de drager of de doek. Genieten zolang het kan. Ik heb het geluk gehad een paar High End doeken (Solance, Agossie, We are Woven en een handwoven banana viber doek) te mogen proberen en de hand geweven doek staat wel heel hoog! Ook wil ik graag nog een doek van het schotse merk Oscha proberen .

Wil je meer over Catriona weten? Om haar reis als single mama te delen en om de mooie/handige/fijne kanten van het dragen te laten zien maakt ze mini blogs op haar insta @lovethemgreen 

Knus en dichtbij

Patricia: Ik ben begonnen met dragen toen mijn eerste zoon (nu 6 jaar) geboren werd, via een forum had ik over dragen gelezen. Toen hij 6 dagen oud was heb ik hem voor het eerst in mijn doek geknoopt. Wat voelde dat heerlijk knus en dichtbij  Nu is mijn jongste zoon 6 maanden oud en ook hem draag ik elke dag. Het is knus, vertrouwd en het geeft tegelijkertijd een gevoel van vrijheid, wij komen op plekken met de baby waar je met een kinderwagen niet komt.

Draagdoeken inspiratie

Favoriete doek: mijn favoriete doek heb ik nog maar kort, de PinkNova polaris Oscar. Prachtige kleuren en heerlijke blend 

Keep them close

Julie: Dochter wou dicht bij mij zijn. We hebben bij de geboorte van familie de Tricot Slen gekregen, deze gebruiken we nu een 4 maandjes en zijn er heel tevreden van. Vind hem fijn dragen en makkelijk in gebruik, dochter vindt het ook fijn. Gaan ook nog een Tula aanschaffen.

Draagdoeken inspiratie

Zoe:  mijn zoontje had last van krampjes en reflux, mijn zus had een Tricot Slen van Babylonia (nog nooit gebruikt)
Nu ben ik helemaal verkocht.. dragen is life en zoonlief en mamma genieten. Een favoriete doek heb ik niet. Ben pas over gegaan naar geweven: Yaro basket grey, maar wil nog een draagconsulent doen..

Lisanne: Waarom ik ben gaan dragen is, omdat ik 2 honden heb. En wandelen met een kinderwagen en 2 doggies is niet te doen. Plusmijn zoontje vind het super lekker in de doek. Ik draag nu 6 maanden. Mijn Oscha Zorro RS is mijn favoriete doek. Love het patroon plus de 60% wol. Lekker warm maar ook lekker koel in de zomer.

Natuurlijk mag ik zelf in dit rijtje eigenlijk niet ontbreken. Ik doe het toch. Een uitgebreid blog waarom ik uiteindelijk overstag ben gegaan volgt nog, want dat is namelijk de schuld van Mary-Lou van Tijd voor Mama.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Heerlijk!
    Ik draag Jayden ook nog vaak.
    Nu iets minder met de doek maar met de Tula.
    Ik ben zo blij dat ik die toch heb gekocht!!
    Judith onlangs geplaatst…Gepersonaliseerd speenkoord van Blom Petit + WinactieMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.