Hartenvragen Echt contact met moeder of oma
What's new

Echt contact met je moeder of oma

Rondom Oud & Nieuw nog voor alles zo raar ging lopen, kreeg ik een persbericht over Hartenvragen van Elma van Vliet. Al met al speelde er rondom die tijd voor ons heel veel, en nu voor ons allemaal. Het voordeel van wat er nu allemaal aan de hand is, is dat er meer tijd is. Ondanks dat het werken doorgaat, ook al hebben de kinderen veel werk van school. Er is ruimte voor echt contact! Al zou het fijn zijn om het eens “over iets anders te hebben”. Echt contact met je moeder of oma via Facetime kun je heel mooi ondersteunen met Hartenvragen

“Het zijn bizarre tijden”, is een veel gelezen zin en alles is ook echt onwerkelijk. Fysiek contact is in veel gevallen onmogelijk. Dankzij Elma van Vliet, bekend van de DIY-bundels en Vertel Eens-boekenreeks, is het mogelijk om je makkelijker te focussen op wat jouw vrienden en familie écht gelukkig maakt. Meer dan ooit leren we dat het allemaal draait om persoonlijk contact en gesprekken die ertoe doen. Je weet pas wat je mist….als het er niet is, als het er niet is.

Echt contact met je moeder of oma

Je kent je moeder of oma natuurlijk als geen ander. Maar je weet nog lang niet alles. Want wat voor soort moeder was jouw oma eigenlijk?

Tegen wie keek jouw moeder op als kind? En naar welke muziek luistert je oma als zij verdrietig of juist vrolijk is? Hartenvragen snijdt net even wat andere thema’s aan dan de alledaagse onderwerpen. Ze zetten je aan het denken en zorgen voor betekenisvolle gesprekken waardoor je nieuwe kanten van elkaar leert kennen. En dat hoeft helemaal niet zwaar of ingewikkeld te zijn; het is juist een leuke manier om meer diepgang te krijgen in de relaties met de belangrijkste mensen om je heen. Op die manier maak je herinneringen voor later om te bewaren.

Echte verbinding

Elma van Vliet: ‘We zijn zo vergroeid met onze smartphone en laptop dat we haast vergeten dat er ook een tijd was dat al die apparaten niet bestonden”.

 Hartenvragen Moeder DochterVroeger kwam de hele familie samen bij het haardvuur en vertelden elkaar verhalen. Vandaag is onze wereld zo druk en onze aandacht zo versnipperd dat we nauwelijks meer echt de tijd voor elkaar nemen. Aangewakkerd door het hoge aantal burn-outs, de maakbare samenleving en die eeuwige telefoon, zijn er gelukkig steeds meer mensen die behoefte hebben aan het kennen van verhalen van de mensen die het dichtst bij hen staan. We zijn weer op zoek naar dat gevoel van samen bij de haard, want van echte verbinding met de belangrijkste mensen in je leven word je pas echt gelukkig!

Hoe begin je met Hartenvragen?

Elma geeft een aantal tips om  op een originele manier een gesprek te starten met je moeder of oma, wanneer jullie elkaar weer  (mogen) zien:

 hartenvragen cadeau box persoonlijk kado moeder

  1. Neem de vraagkaartjes mee als jullie bijvoorbeeld een wandeling gaan maken en stel onderweg af en toe een vraag
  2. Pak er een vraagkaartje bij tijdens het bereiden of het afruimen van het diner; dit is net als wandelen een perfect moment voor een goed één-op-één gesprek
  3. Ga eens met je moeder of oma ergens lunchen of dineren en neem de vraagkaartjes mee. Zo wordt het gegarandeerd een andere middag of avond dan je gewend bent! En voor nu: tijdens een telefoongesprek of via het Facetimen kun je gemerkt of ongemerkt één of meer vragen stellen.

❥ Hartenvragen is een set van vijftig mooi vormgegeven vraagkaartjes in twee uitgaven: een variant voor een gesprek met je moeder en een variant voor een gesprek met je oma. 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.