Home DIY Een pepernotenkrans knutselen voor Sinterklaas 

Een pepernotenkrans knutselen voor Sinterklaas 

by Gastauteur
Een pepernotenkrans knutselen voor Sinterklaas 

Door GeaBen jij ook zo gek op Sinterklaas? Van het Sinterklaasjournaal op de tv en al die gezellig aangeklede winkels als je in de stad komt tot pakjesavond. En dan ook nog al die heerlijke lekkernijen. Voor mijn dochter Sien is het in ieder geval één groot feest die met veel spanning wordt beleefd. Tijd om dus even wat af te leiden en lekker te knutselen. Samen met Sien ging ik een pepernotenkrans knutselen voor Sinterklaas  en ik leg je graag uit hoe ook jij dit samen met je kind kan maken.

Om een pepernotenkrans te maken heb je uiteraard pepernoten nodig. Ik heb met Sien strooigoed gebruikt omdat hier ook andere snoepjes inzitten die leuk zijn voor de afwisseling. Verder heb je een kartonnen doos, een mesje, een stukje touw, knutsellijm nodig die doorzichtig opdroogt en rode glitterlijm.

DIY // Een pepernotenkrans knutselen voor Sinterklaas

Maak eerst de basis voor de krans van karton, een klus die je het beste als ouder zelf kunt doen. Snijd hiervoor twee cirkels op maat en snijd er bij beide een binnen cirkel uit.

Een pepernotenkrans knutselen voor Sinterklaas Plak de twee cirkels op elkaar zodat je een stevige basis krijgt. Het makkelijkste is om hiervoor ronde bakjes te gebruiken. Met Sien heb ik een kleine krans gemaakt, maar je kunt de krans natuurlijk op elke grootte maken die je wilt.

En dan plakken maar. Smeer elke keer een beetje lijm op de basis en plak dit vol met pepernoten, schuimpjes, tum tum en ander strooigoed. Zo plak je de hele cirkel beetje bij beetje vol totdat hij helemaal rondom gevuld is.

eindresultaat Sint DIY

Met glitterlijm vul je vervolgens de gaatjes tussen het snoepgoed op. Als je wilt kun je natuurlijk nog wat Sint en Piet decoratie toevoegen. Chocolademuntjes, kadootjes of kleine Sint of Pieten-kopjes.

En tja, de pepernoten die over zijn moeten natuurlijk ook op ;). Laat alles nu goed drogen en je krans is klaar! Met het touw kun je de krans op een leuke plek ophangen.

Als jij en je kindje ook een pepernotenkrans knutselen voor Sinterklaas dan zien we deze graag! Tag ons [@marjoya.nl] en gebruik de hashtag #pepernotenkransvansien op Instagram.

 


Een pepernotenkrans knutselen voor Sinterklaas Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co was dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast had ik een knutselblog om ouders te inspireren. Hier deelde ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedacht of vond op internet.

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.