Pepernoten Rocky Road, Rocky Road met schuimpjes
In de keuken

Pepernoten Rocky Road

Elynn wilde al een tijdje weer iets lekkers met me bakken. In deze tijd moet dat toch een traktatie met pepernoten zijn. We maakten een No bake Rocky Road met pepernoten. Want geen oven nodig en pepernoten en schuimpjes, want Sinterklaas. De pepernoten Rocky Road was een experiment, maar ach, meestal gaat dat wel goed. Hopelijk was dat nu ook zo. Gisteren legden we samen alles klaar achter op tafel. 

Alles was in dit geval wel 5 ingrediënten. Daarnaast nog wat praktische zaken als een weegschaal, snijplankje en schaar. Volgens mij had ze geen idee wat het zou worden, maar ach, chocola is altijd goed. Gelukkig vertrouwd ze mij ook nog, dus ze wist dat het lekker zou worden. En iets samen doen met mama blijft een feestje, ook als het een keer mislukt. Tussen de twee jongens is het zo bijzonder een meisje te hebben. En dit meisje is zo speciaal. Haar levenslust, hoe ze kan genieten van dingen en blij is, wat ze allemaal ‘zelf wel even doet’ en ook kan. Ze laat me zo vaak versteld staan. Ook het maken van de Rocky Road was zo gezellig.

Rocky Road pepernoten Sintsnack

Pepernoten Rocky Road met schuimpjes

Je hebt er op zich niet veel voor nodig, maar moet waarschijnlijk wel naar de winkel. Ik heb veel dingen in mijn kasten, maar een blikje gecondenseerde melk en marshmallows behoren niet tot de standaard uitrusting. Je kunt de Sint ingrediënten voor en na Sinterklaas natuurlijk vervangen voor noten, gedroogd fruit, cranberry’s en biscuitjes.

Pepernoten Rocky Road met schuimpjes

Wat heb je nodig:

1 blikje gecondenseerde melk

340 gram pure chocolade

75 gram pepernoten

50 gram marshmallows

100 gram schuimpjes

Extra marshmallows, pepernoten en schuimpjes om te versieren

Bakpapier

Ovenschaal (ik gebruikte mijn vierkante brownieschaal)

Rocky Road met pepernoten en schuimpjes

Wat moet je doen?

• Bekleed de ovenschaal met het bakpapier

• Hak/knip/snijd de schuimpjes en pepernoten in stukjes

• Knip de marshmallows klein

• Zorg dat de chocolade en gecondenseerde melk samen een gladde massa worden door het samen in een pan te verwarmen

• Is al het chocola gesmolten? Doe dan de ingrediënten er door

• Stort dit mengsel in de bakvorm en verdeel het met een spatel. Verdeel de extra Sinterklaasschuimpjes, pepernoten en marshmallows er naar wens over.

Laat het mengsel eerst op het aanrecht afkoelen en zet het daarna in de koelkast om af te koelen. Dan begint het lastigste. Wachten. Opstijven. Langer wachten. Opstijven. Maar daarna………..GENIETEN!

❥ Een heerlijke Sint snack voor Pakjesavond en makkelijk en snel klaar te maken.  Doen jullie altijd iets extra speciaals op Pakjesavond (of middag)? 


Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.