verasol veranda aan de woning
Inspiratie Interieur en wonen

Een veranda aan de woning dichtmaken

Vorig jaar hebben we een Verasol veranda aan onze woning laten plaatsen. Dit om onze woonkamer iets te verlengen en zodat we meer en langer buiten zouden zitten. Waar ik dacht dat een veranda aan de woning plaatsen gedoe en geregel zou worden, viel dat reuze mee. We gingen voor een bekend merk en een goede leverancier, dat scheelde natuurlijk. Nu een jaar later, willen we onze veranda aan de woning dichtmaken.

Voor nu worden eerst de zijkanten afgesloten. Eerst hebben we uiteraard alle opties afgewogen. In verband  met de ruimtelijkheid dachten we aan een glazen schuifwand. Dit viel met drie kinderen en de meerwaarde die het uiteindelijk op zou leveren helaas af. Voor het dichtmaken van de veranda hebben we verschillende redenen. Het voorkomt onder anderen dat het inregent en dempt het geluid. Daarbij heeft het dichtmaken van de veranda een isolerende werking. We denken dat dit bijdraagt aan het plezier dat we hebben van de veranda.

Een veranda aan de woning dichtmaken

Een veranda dichtmaken kan op verschillende manieren. Check van te voren je budget, want de kosten lopen nogal uiteen. Beslis van tevoren of je vaste of bewegende voor- of zijwanden wilt. Qua materiaal kun je gaan voor glas, hout, kunststof en/of aluminium. Wat betreft het puur dichtmaken kun je ook kiezen voor een screen of een doek.

spiekozijn verasol veranda dichtmaken

Een glazen schuifwand in je overkapping, is stijlvol en houd het uitzicht helemaal vrij, dat is een groot voordeel. Daarnaast kan het zonlicht er door naar binnen, waardoor het een warme en lichte ruimte blijft. Met een glazen schuifdeur kun je makkelijk ventileren en je bepaalt zelf hoe ver je hem open zet. Ook heb je zicht op de kinderen die buiten in de achtertuin spelen, terwijl jij je ding doet.

glazen schuifwand houten wand veranda dichtmaken

Wil je een nog betere bescherming tegen onder andere kou? Kies dan voor een aluminium schuifpui in plaats van een glazen schuifwand. De schuifpui van Verasol beschikt namelijk over veiligheidsisolatieglas. Echt helemaal dicht, maak je jouw veranda met een houten kozijn, dan heb je ook meteen een nog betere isolatie. Je houdt wel een mooie doorkijk naar buiten. Dat is niet geheel onbelangrijk. Je kunt hierbij prima gebruik maken van deuren en draai- of kiepramen, waardoor je wel naar buiten kunt en kunt ventileren.

Je overkapping helemaal dichtmaken met hout is sfeervol en netjes en geeft veel privacy. Een nadeel is dat je veranda er donkerder van wordt en hout vaak meer onderhoud nodig heeft. Een goedkope manier om je veranda dicht te maken tegen de weersinvloeden is met een doek. Nog een grappig weetje; als jij je veranda aan alle kanten dicht maakt, dán heb je een tuinkamer.

Waarom kiezen voor Verasol

Zoals ik in de inleiding al aangaf, hebben we bewust gekozen voor een overkapping van Verasol. Ik licht hier nog even kort toe waarom we voor de overkapping en het dichtmaken van de veranda kiezen voor dit merk.

Verasol produceert alle producten zelf, er is dus controle op het proces. Er komt een veranda specialist bij jou thuis om het product op te meten voordat ze de order helemaal compleet maken. Zo ben jij er zeker van dat het ook echt goed komt. Ook voor maatwerk moet je bij hen zijn. Verasol kan de producten tot op de millimeter nauwkeurig op maat maken. Geen enkel project is te moeilijk. En de belangrijkste; het product wordt gemonteerd!

Wij kiezen er nu voor om de veranda af te sluiten met aan beide kanten een spie tot aan de schutting. De reden hiervoor is dat de prijs voor aluminium ontzettend is gestegen. Zo kunnen we het financieel een beetje verdelen. Hopelijk kunnen we dan snel de hele zijkant van de veranda met rabat delen of schuttingplanken dichtmaken.

❥ Wist jij dat er zoveel verschillende manieren waren voor het dichtmaken van de veranda aan je woning? Welke manier zou jij voor kiezen?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.