Eerste hulp bij opvoeden
Inspiratie Ouderschap

Eerste hulp bij opvoeden

De Week van de Opvoeding viel dit jaar deels samen met de Kinderboekenweek. Vandaar dat ik van Difrax als presentje een aantal van hun opvoedboeken ontving. Een soort eerste hulp bij opvoeden. Van eerste hulp bij het stoppen met foppen, tot een boek over poep en plas. Het thema van de ene week, zegt dit jaar wat mij betreft alles over de andere week. Opvoeden is soms gruwelijk eng. Iedereen vind er iets van. Ze weten het allemaal beter.

Nou ja, de meeste dan toch. Er zijn ook nog goeierikken hoor. Maar van draagdoekmaffia tot borstvoedingsmaffia, van vrouwen die in de jaren vijftig moeder waren en een slok jenever gaven,met een sigaretje tussen hun lippen tot geitenwollensokken hippiemoeders. En alles daartussen natuurlijk. Ik vind opvoeden vooral gruwelijk eng, omdat ik mijn kinderen niet wil vernaggelen. Het nare is dat je het altijd wel een keer fout doet. Je kinderen vinden je soms stom. Meestal wanneer ze iets niet mogen. Je weet beter en toch breekt het je hart, wanneer er hartgrondig: “Jij bent de STOMSTE mama ooit”, uit het lieve bekkie dat ooit van je baby was, gespuwd wordt.

Iedereen een mening

Waar je je echt op voor moet bereiden bij het moederschap is dat iedereen er iets van vindt! Serieus! Je moet niet dragen, want dan leert het (ja, het) niet lopen. Geen fopspeen, liever een duim, dat is natuurlijk. Of nee, toch maar een speen, want duimen leer je moeilijker af. Beter slaan dan praten, want de ouderwetse aanpak werkt. Toch liever om tere kinderzieltjes denken en met een welgemeend ‘Foei” de straat weer op sturen, waar het vervolgens weer met steentjes naar de kat van de buren gooit.

“Slaapt hij al door?”. Nou, nee, hij is drie dagen oud en hij eet nog maar net buiten de deur. Het enige advies wat ik je kan geven, vertrouw op je hart, want dat klopt. En weet je, je mag het ook wel eens gewoon helemaal niet meer weten! Dat ook! Met dertigduizend verschillende adviezen en een baby die alleen maar huilt, mag je er door heen zitten! Verstop het niet. En geef aan dat je soms niet op advies zit te wachten. Dat je gewoon wilt horen hoe kut het voelt om nachten niet te slapen, zonder dat je weet wat er aan de hand is.

Eerste hulp bij opvoeden

Ben je nou als moeder wel  voor de speen gegaan, gaat je kind met geen mogelijkheid slapen en/of hapt en slikt het niet lekker makkelijk weg? Dan zijn er ook nog boeken die je ter inspiratie, informatie, ondersteuning of zelfs hulp kunt gebruiken. Het leukst vind ik de boeken je samen met je kind spelenderwijs helpen. Af en toe komt het op het blog als een mantra voorbij. Spelenderwijs oefenen en leren. De opvoedboeken van Difrax kunnen daar heel goed bij helpen. Zelf gebruikten we het Droge Boeken Boek bij het zindelijk worden. Omdat ik jullie ook graag de hulp van deze boeken gun, heb ik besloten de boeken uit het pakket weg te geven.

Eerste hulp bij stoppen met foppen

Gaap en Slaap

Is slapen gaan een dagelijkse strijd? Of wordt je kind ’s nachts vaak wakker? En: hoeveel uur slaap heeft een kind eigenlijk nodig? Zomaar wat vragen en problemen die kunnen spelen bij het opvoeden van je kind. Dit boek geeft jou en je kind ondersteuning bij het onderwerp slapen. Met dit boek wordt het leren genieten van een heerlijke nachtrust een leuke ervaring en ontdekkingsreis.

Hap Slik Weg

Eten en drinken gaat bij de één vanzelf goed, maar is bij de ander minder vanzelfsprekend. Met dit opvoedboek wordt leren eten en leren lusten een leuke ervaring en ontdekkingsreis voor je kind. Het Hap Slik Weg boek ondersteunt je bij het opvoeden van je kind.

Schone Smoelen

Een gezond melkgebit begint bij elke dag goed tandenpoetsen. Maar hoe geef je je kind op een leuke manier het belang van goed tandenpoetsen mee? Voor deze vragen en meer heeft Difrax het Schone Smoelen Boek ontwikkeld als een praktisch, maar vooral leuk hulpmiddel bij het goed leren tandenpoetsen.

Stoppen met Foppen

Hoe stoppen met de fopspeen? Wanneer stoppen met de fopspeen? Is een fopspeen nog wel verantwoord? Waarom stoppen met de fopspeen? Zomaar wat vragen die ouders hebben als hun kind een fopspeen gebruikt. Difrax ontwikkelde daarom samen met medische experts dit populaire Stoppen met Foppen Boek.

Droge boeken

Hoe geef ik mijn peuter zindelijkheidstraining? Wanneer is een kind zindelijk? Bij de één gaat zindelijk worden vanzelf goed, bij de ander is op het potje leren gaan en plassen zonder vertrouwde luier minder vanzelfsprekend. Het Droge Broeken opvoedboek maakt zindelijk worden tot een leuke ervaring en ontdekkingsreis voor je kind.

Kun jij wel wat Eerste hulp bij opvoeden gebruiken en wil je kans maken op één van de boeken? Let dan op de berichten op mijn Facebookpagina

 


De winnaars van deze actie worden gespreid bekend gemaakt / Voor meer informatie over de voorwaarden verwijs ik naar mijn disclaimer / Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. […] te gaan was, op het moment dat ze niet overal te pas en te onpas gingen staan poepen, maar echt een plekje zochten en liefst een beetje uit het zicht. Dan vraag ik vaak: “wat doe je?”, […]

  2. […] Difrax ontving ik, heel lief, ook een super pakket met een aantal van hun opvoedboeken waar ik deze komende week een leuke winweek ga organiseren. De komende week komt er elke dag via […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.