Eerste karateles, tien minuten gesprekken en doorslapen
Persoonlijke verhalen

Eerste karateles, tien minuten gesprekken en een voorzichtig begin met doorslapen

Nu Thomas zijn B-diploma heeft, mag hij een andere sport uitkiezen. Toevallig kreeg hij een tijd terug weer een boekje mee van “Kies je sport”, een initiatief van de gemeente Veendam, samen met een groot aantal sportaanbieders. Het stimuleringsproject loopt al een aantal jaren en biedt de mogelijkheid aan kinderen van groep 3 tot en met 8 kennis te maken met een sport naar keuze.

Het boekje krijgen ze mee in de eerste week van het nieuwe jaar en via een formulier kunnen ze zich opgeven. Voor Thomas dé manier om met meer dan één proefles te kijken of karate iets voor hem is, hij mag namelijk in vier lessen kennismaken met de sport. Behalve dat Thomas karate ontdekte, ontdekte ik dat hij wel érg ver is met lezen en dat ook Elynn grote sprongen maakt. En het was de week van nog een ontdekking; Finn ontdekte, binnen zijn ritme, dat zes uur en soms later, het nieuwe twee, drie of vier uur is. Een blije week, vol strikjes.

Eerste karateles, tien minuten gesprekken en doorslapen

Ineens kwam het besef dat Finn al meer dan negen maanden is. Heerlijk dat Draagkaart daar een prachtige mijlpaalkaart voor heeft! De fotoshoot met de kaarten gaf zo veel lol, geweldig momentje!

Omdat René elke zwemles deed, omdat het praktisch wel moest, neem ik karate voor mijn rekening, omdat het kan. Qua tijd kunnen we dit makkelijk redden op de fiets en ik vind het erg leuk om zo samen op pad te gaan. Thomas fietst zelf en ik fiets er naast, ik vind het een mijlpaal, ook dat is niet eerder nodig geweest.

Eerste karateles, tien minuten gesprekken en doorslapenOp de foto; lieve Finn, 9 maanden in de buik, 9 maanden op de buik / eerste karateles van Thomas, zo groot, zo klein, zo aandoenlijk / “Mama, ook een foto met mij en het boek” / kookchallenge accepted, zoete aardappellasagne / mijn eigen lieve Anna / “Papa, dat kan ik zelf wel hoor” / Heerlijk op zaterdag; chippies in pyjama / zondagmiddag met mijn meisje op stap / Koffie met Tia Maria met een frisse neus, zalig!

De karateles zelf was zo leuk! Hij had het echt naar zijn zin, maar was ook een beetje moe. Af en toe stond hij heel stoer te zwaaien en kicken en af en toe vielen zijn oogjes bijna dicht en stond hij er zo schattig in te wrijven. Mijn lieve grote kleine man.

Doooooooorslapen dinsdag en een uitdaging

Dinsdag kregen we het idee dat Finn binnen zijn eigen ritme het doorslapen ontdekte. Vanaf vrijdag ongeveer wer rond zes uur het nieuwe ergens gedurende de nacht op een onmogelijk tijd. Hij kan inmiddels kruipen als een tierelier en heeft vier tanden. De hoektandjes rechts zijn er door en links zijn onderweg. Ongelooflijk hoe snel ze groot worden. Mijn baby wordt bijna één.

Door Hello Fresh ben ik uitgedaagd eens iets anders te doen met zoete aardappel. Iedereen kent de frietjes natuurlijk en je schijnt ze ook fijn te kunnen poffen. Hasselback aardappelen van de zoete aardappel staat nog op de to do list. Voor de challenge bedacht ik een lasagne van zoete aardappel die prima past in mijn koolhydraat arme eetpatroon. Dinsdag begon ook de lente! We genoten van de ZON en ik ging met Finn op mijn buik, alleen in mijn draagvest naar buiten.

Anna, een nachtje from hell en tien-minuten gesprekken

Als afsluiting van het thema sprookjes mocht Elynn verkleed naar school, wat zag ze er prachtig uit als Anna. Het was net echt, met de sproetjes en de ballerina’s. Ze was zo blij dat haar zwarte maillots en shirtje er onder konden. Zo was het warm genoeg en hoefde ze er geen eigen kleding als een vestje over hoefde.

’s Avonds had ik de tien minuten gesprekken voor de beide oudsten. Het was verhelderend en wat was ik trots. Thomas leest al eind groep zeven en Elynn zit als jongste in het verrijkingsgroepje en mag eindelijk gaan rekenen. Haar verlegenheid wordt steeds minder en ze durft steeds meer zichzelf laten zien. Ook durft ze meer te laten zien wat ze allemaal al weet.  Finn had die nacht een vreselijke nacht, huilen, overstuur, wakker enzovoort. Hij wilde eigenlijk helemaal niks, dus belandde bij ons en viel uiteindelijk pas na vier uur ’s nachts in slaap…De dag erna ging hij uitgebreid bij de Duplo bak zitten om er blokjes uit te zoeken en weg te leggen welke hij niet wilde.

Met zijn vijven op stap

Zaterdagochtend was fijn. Finn sliep weer door tot zeven uur, ik liet René lekker liggen en de oudsten kwamen niet heel veel later ook knus beneden. Door een storing bij Jumbo moesten de boodschappen nog worden gehaald, maar daarvoor hebben we samen gezellig ontbeten. Toen René terug was, zijn we ons gaan klaarmaken.

Het zal wel aan de opvoeding liggen maar wat een ellende om met z’n vijven op stap te gaan naar het centrum. Helaas was het wel noodzakelijk, we hadden het één en ander weg laten leggen bij Mijnnnn! Kamer en dat moesten we ophalen. Verder mag ik de nieuwe saladbowls van Albert Hein testen en die moeten dan wel in huis zijn. Thomas had een nieuwe zwembroek nodig én ik wilde langs HEMA voor een yoghurt-to-go-beker.

Hoe duidelijk we ook afspraken maken, hoe veel we ook dingen goed vinden (omdat we het goed vinden, niet ter voorkoming van ellende), het gaat mis. We zijn wél geslaag, er waren ook veel fijne momentjes en we hebben de rest van de dag lekker rustig aan gedaan. Elynn gaf aan dat ze heel erg moe was, dus die trok lekker haar pyjamaatje aan.

It was al lovely day

De zondag mocht ik blijven liggen. Zalig! Het maakt me niet uit wat ik doe, of hoe vroeg ik toch wel ben. Ik vind het zo fijn dat ik niet meteen iets moet, niet meteen ‘AAN’ hoef. De anderen waren beneden en ik bleef lekker nog even op bed. Beetje werken, beetje spelletjes doen op de telefoon, beetje whatsappen. Relaxen met een grote R. Het is zelfs gelukt wat vooruit te werken. Thomas en René speelden Kolonisten van Catan junior en Elynn keek naar Juf Nouk op youtube.

’s Middags ging ik met Elynn op stap. Ze wilde graag vaker naar de WOP, maar mag dat nog niet alleen. Ik hoefde alleen maar mee om op haar te passen. Het werd een hele fijne middag. We gingen naar de WOP en kletsten en schommelden. Daarna gingen we bij opa en oma snel brood halen en daarna gingen we aan de wandel op zoek naar eendjes. De vloer werd steeds lava en  de eendjes waren nergens te vinden. Thuis verwende ik mezelf met een lekkere koffie met Tia Maria (er in en er naast). Ik kan daar zo van genieten, strikjes galore.

Finn ging lekker in bad onder de douche terwijl René soep maakte. Kneuteriger krijg je het bijna niet. Alhoewel, samen op zondagavond onder een fleecedekentje Friends en de Luizenmoeder kijken is een goede tweede ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.