Home REVIEW Foam Alive | REVIEW

Foam Alive | REVIEW

by Yvonne
review speelgoed foam alive

Foam alive, gek flowy schuim wat op magische wijze tot leven komt! Het creëert geen rommel en droogt niet uit. Het is squisy, fluffy  en beweegt op een mysterieuze manier in flow motion. Wanneer je het tussen je handen houdt zie je hoe het langzaam tussen je vingers door flowt. Dat belooft wat! Omdat we al bekend zijn met kinetisch zand waren we erg benieuwd naar Foam Alive.

Toen we het pakket openmaakten kwamen er 3 kokers uit in mooie, felle kleuren: Lava Lime, Ruby Rush en BlueBlitz. Wanneer je de kokers schudt vormt de foam een balletje die langzaam weer uit elkaar valt. Voordat we begonnen hebben we eerst op internet opgezocht wat je precies met Foam Alive kan omdat er geen gebruiksaanwijzing of leuke speeltips op de verpakking stonden.

Review Foam Alive

Na wat inspiratie gingen we aan de slag. Omdat Jara’s favoriete kleur groen is moest deze als eerste geopend worden. Foam Alive voelt heel licht en zacht aan en lijkt te smelten in je handen.

Foam Alive blister

Vandaar ook de naam Foam Alive, want het lijkt te leven. Eerst heeft ze het lekker door haar handen laten gaan, een balletje gekneed en gekeken hoe deze langzaam uit elkaar viel.

foam alive review

IJslepel en vormpjes

Omdat we op internet zagen dat het leuk is om de foam in een vormpje te doen had Jara er een paar vormpjes bij gezocht. Dit maakt het wel extra leuk.

speelschuim, magisch zand, spelen met vormpjes

Ze deed het in een bal en zodra je het uit de vorm haalt valt het langzaam weer uit elkaar. Als je iets steviger kneed blijft de vorm langer staan. Er is ook een set waar je ijsvormpjes bij krijgt met een ijslepel. Dit heeft Jara ook geprobeerd.

Alle kleuren door elkaar

Jara vond het erg leuk om met Foam Alive te spelen maar was er wel snel op uitgekeken. Op den duur heeft ze alle kleuren door elkaar gemengd. Je bleef nog steeds alle verschillende kleurtjes zien.

magisch zand gemengd

De verpakking is niet geschikt om het speelschuim  in te bewaren dus we hebben het in een afsluitbare bak gedaan zodat ze er later nog een keer mee kan spelen.

Foam Alive is geurloos maar ik las wel dat je voorzichtig moet zijn met kleding omdat het vlekken kan achterlaten. Op de verpakking staat dat het geen rommel geeft, dit klopt redelijk. Het korrelt en is lastig om weer goed bij elkaar te vegen. Ik zou zelf adviseren voor een complete set te gaan met de vormpjes voor meer uitdaging en speelplezier.

 


 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.