Do it yourself In de keuken Ouderschap

Gezonde snoepketting voor de avondvierdaagse

Het is voorbij, de eerste avondvierdaagse met Muppet. Wat hebben we genoten. Alleen jammer dat de allerlaatste avond in het water viel. Zeikzompenat kwamen we thuis. Hoe we het verder allemaal ervaren hebben lees je in een later blog, nu wil ik nog even terug komen op het feit dat 69% van de ouders een gezondere avondvierdaagse willen en op wat ik schreef over kinderen behangen met snoep.

Het viel me op dat de meeste traktaties een stuk praktischer waren dan vroeger, dat wel. Top! Of die 69% die het gezonder wil, hier in de buurt woont, ik denk het niet. Ik zag dat veel kinderen voorovergebogen liepen, doordat het gewicht aan snoep om hun nek niet meer opwoog tegen hun eigen gewicht. In hetzelfde artikel over de ‘kraanwater graag’- actie van Albert Heijn schreef ik ook:

Ook kunnen ouders samen met hun kinderen creatief aan de slag voor de vierdaagse. Honderd winkels gaan met kinderen een gezonde snoepketting, roeptoeters of medailles knutselen.

 

Gezonde snoepketting voor de avondvierdaagse

Hier in de buurt geen Albert Hein die meedeed, dus ik besloot om zelf de uitdaging aan te gaan en een gezonde snoepketting voor de avondvierdaagse te bedenken. Ik zat nog wel een beetje met het rijgen in mijn maag. Je wordt nat of zweterig tijdens het lopen, dus daar wilde ik rekening mee houden. Ook moest je het makkelijk om je nek kunnen hangen zonder dat het bij het lopen in de weg zou zitten. Ook moest het een echte traktatie zijn voor de laatste avond en niet persé voor onderweg, hij moest ook leuk zijn om te bewaren en thuis open te maken.

Gezonde snoepketting voor de avondvierdaagse

Wat heb je nodig?

hersluitbare cellofaanzakjes (Action) – krullint – groente en fruit – een klein kadootje – plakband

Wat moet je doen?

Vul het hersluitbare zakje met groente en/of fruit. Behalve de worteltjes en de tomaatjes, kun je natuurlijk ook voor partjes appel (sprenkel er dan wat citroensap over) of komkommer kiezen. Plak het zakje dicht met de plakstrip, vouw de bovenkant samen en bind het krullint er om heen. Maak hieraan bijvoorbeeld de knipjes vast door het krullint door het ophanghaakje te halen, of het waterpistool door het krullint door de opening te halen. Het koetje heb ik er gewoon aan vast gebonden. De twee uiteinden van het krullint knoop je samen en klaar is je gezonde snoepketting.

Gezonde snoepketting voor de avondvierdaagse

Aangezien de boekjes geen oogje hebben en het vastbinden daarvan iets moeilijker gaat heb ik daarop nog een variatie gemaakt en ook het zakje met het knijpfruitje ging iets anders, aangezien het knijpfruitje te hoog was, om het zakje nog mooi dicht te kunnen binden. In het zakje van het knijpfruitje heb ik met de perforator een gaatje gemaakt en hier heb ik het krullint door gedaan. Extra plakbandje er op om het scheuren van het gaatje te voorkomen:

Gezonde snoepketting voor de avondvierdaagse

Ga jij de uitdaging aan?

Dit was mijn variatie op een gezonde snoepketting voor de avondvierdaagse. Natuurlijk ben ik benieuwd hoe jij het aan zou pakken! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met een sateprikker, een tafel vol ingredienten en keukentouw een ketting te rijgen, met daaraan jouw eigen variatie aan gezond. Zo maak je een ketting die meteen onderweg op te eten is.

Ik daag in ieder geval de volgende mama’s uit om een gezonde snoepketting voor de avondvierdaagse  te maken: Momambition, MamaLouBblogt, Go or No Go en Mommylovespink. Laat maar eens zien wat jullie in huis hebben! Is het niet voor de avondvierdaagse dan inspireren jullie vast anderen met jullie variant.

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.