Home MAR-JOYA Hemingway’s Cuba

Hemingway’s Cuba

by Marjo
Hemingway’s Cuba

 

Op zoek naar een alternatief voor je doorgaans beetje saaie VRIJMIBO? Je  leert je collega’s pas echt kennen als je een rietje deelt! Op zoek naar een gezellige invulling voor je vrijgezellenfeest? Op deze manier kan je feestje met een kickstart beginnen! Of wil je eens iets leuks doen tijdens de jaarlijkse familiereünie?  Waar ik het over heb? Een etentje bij Hemingway’s Cuba, gecombineerd met een cocktailworkshop.

Een restaurant met een fijne look and feel! Ik ben er ontzettend gevoelig voor! De look komt met name door de styling; Caribisch, tikje kitsch, heerlijk kleurrijk, lekker vol, maar niet té, alsof je in een gezellige huiskamer zit op een zonovergoten eiland, vlakbij het strand. Dat. De feel komt door het personeel wat bijdraagt aan de gemoedelijke sfeer en zorgt dat het is alsof je lekker ongedwongen op visite bent. Vrij, gezellig, kom er in, geniet en ontspan, wij regelen het verder wel.  

Cocktail Workshop Hemingway’s Cuba

Het aller-, aller-, allervervelendste is dat je elke cocktail moet proeven! Niet alleen die je zelf maakte, neeee joh! Al-le-maal! Met een rietje! De Witte Rus, de Martini Espresso en de ehm, echte naam vergeten, maar het was net een splitje, waren mijn favoriet! Je mag ze zelf maken, of je mag genieten van de cocktailmaak-&-shakekunsten van je medeworkshoppers!Hemingway’s Cuba

 

Behalve het maken, shaken en proeven, leerden we ondertussen nog allerlei wetenswaardigheden over de herkomst en/of inhoud van verschillende cocktails. Dus behalve heel leuk, zijn de workshops ook nog eens heel leerzaam ook. Na twee rondjes aan de bar, mochten we nog aan een tafel plaatsnemen voor een gezellige pub-quiz. Leuk ter afwisseling, met nog meer leermomentjes.

Dinner is served

Bij zo’n grote groep wordt er meestal gekozen voor een buffet. Zo ook nu. Nou houd ik hier, in alle eerlijkheid, niet zo van. Als ik uit eten ga wordt ik graag bediend. Op mijn wenken dan ook, want ik kan nogal piezelemieten met eten. Toch een beetje van “het moet zo en niet anders”.  Zodra ik met een groep weg ga, houd ik er gelukkig al rekening mee, dat ik in de rij moet staan, dus dat scheelt.  Waar ik bij dit buffet heel blij van werd is dat het voorafje bezorgd werd. Heerlijk brood met kruidenboter en een tomatensoepje werden gebracht. We hoefden dus niet meteen al in de benen. Best handig hoor, nadat we al die cocktails hebben moeten proeven!

Tapasbuffet

Het tapasbuffet werd geopend en we kregen eerst koude tapas. We gingen tafel voor tafel. Dat scheelde toch weer in het wachten. Het eten werd eenvoudig maar netjes gepresenteerd en was erg lekker. Bruschetta, wraps, heerlijke stukjes vlees en kaas, bijna onmogelijk kiezen. Voor onze groep waren de koude tapas helaas net te weinig, dus kiezen hoefde ook niet echt, aangezien we de laatste tafel waren. Hierna volgde een rondje warme tapas. Er waren spareribs en chickenwings dus wat mij betreft was het dikke prima. Kinderhand is snel gevuld & met vlees maak je mij blij. Het vlees was perfect bereid en lekker gekruid.

Verder kon er o.a. nog gekozen worden voor maïskolven en hartige taart. Heerlijke combinatie. Wat ik een beetje miste zijn sausjes. Ik vind het fijn om mijn vlees te dippen. Niet altijd, maar wel als ik uit eten ben. Als toetje konden we onder anderen kiezen uit ijstaart (framboos en bastogne zijn yummie samen), chocolademousse en vers fruit. Van elk diner is het toetje mijn favoriete onderdeel en gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Het was perfect!! Nou ja, bijna, de creme brullée had iets steviger, maar misschien is dát persoonlijke smaak.

Al met al verdient dit restaurant echt een bezoekje wanneer je in Groningen bent! Ik ben in ieder geval vast van plan nog eens zo’n workshop te volgen in combinatie met een etentje van de kaart! Laat jij het weten als je er geweest bent? 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.