goed speelgoed
Feest Inspiratie Spelen en leren

Speelgoed van het Jaar 2022; Goed Speelgoed [winactie]

Een belangrijke pijler van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 was ‘Goed Speelgoed’. Hier leveren de Nederlandse speelgoeduitgevers allemaal hun bijdrage aan. Tegenwoordig kun je bij nationale en internationale websites (goedkoop) speelgoed kopen. Maar hoe weet een koper of het veilig is en aan de Europese standaarden voldoet? Dit is precies waar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar bij helpt.

Met dit keurmerk weten consumenten dat ze goed en veilig speelgoed hebben gekocht, dat voldoet aan de Europese standaarden. Daarnaast is het origineel, geen namaak, biedt het optimaal veel speelplezier en draagt het bij aan de ontwikkeling. Wat wil je als moeder nog meer?

Speelgoed van het Jaar 2022; Goed Speelgoed

Al het speelgoed dat je in Nederland kan kopen, moet getest zijn en aan voorwaarden voldoen om zo veilig te zijn en langdurig speelplezier te garanderen. De zogenoemde ‘direct import’ van met name niet-Europese websites, voldoet vaak niet aan de Europese regels. De douane kan onmogelijk alle pakjes controleren en hierdoor komt er dus veel ondeugdelijk speelgoed het land in. Dit probleem wordt steeds groter. Jaarlijks lopen bedrijven hierdoor naar schatting miljoenen euro’s aan omzet mis, maar bovenal levert het gevaar op voor de veiligheid van de kinderen. De EU moet hierop anticiperen.

Passend speelgoed dankzij de verkiezing Speelgoed van het jaar

Dit jaar was de verkiezing vernieuwd om het kopers van speelgoed nog makkelijker te maken. De categorieën werden verdeeld naar onderwerp. Zo zijn er dit jaar winnaars in categorieën als Buitenspeelgoed, Kidult, Poppen, Pluche en Wetenschap en Educatie. Hiermee wil de verkiezing zich nog beter inzetten om iedereen die speelgoed wil kopen te begeleiden bij het vinden van passend speelgoed.

Samen Spelen

Dit jaar is ook het Samen Spelen plan gelanceerd door stichting Speelgoed Nederland. Met verschillende projecten is goed en veilig speelgoed en samen spelen onder de aandacht gebracht.

De verkiezing is daar een belangrijk onderdeel van, maar ook het Speelgoed lesprogramma dat Kidsweek samen met Stichting Speelgoed Nederland ontwikkelde voor scholen, dat tijdens het tweede Nationale Speelgoed Gala werd toegelicht. Bovendien werd de samenwerking met KiKa uitgelicht. De stichting vindt het belangrijk dat de speelgoedbranche zich in zet om niemand uit te sluiten en het belang van fijn spelen te benadrukken. Dit doen zij door geld en speelgoed te doneren.

Winnaars Gouden Publieksprijzen Speelgoed van het jaar 2022 

speelgoed van het jaar goed speelgoed

Actiefiguren: Horse Club Sofia’s Beauties Beauty Salon – Schleich
Bouw en Constructie: LEGO City Ruimteschip Verkenningsmissie op Mars – LEGO
Buiten en Sport: Les Papattes – Selecta Toys
Duurzaam: Wiltopia dierenverzorgingscentrum – Playmobil
Familiespellen: Renature – HOT Games
Familiespellen 10 jaar en ouder: Click! The Great Wall – Jolly Dutch
Kennerspellen: Libertalia – 999 Games
Kidult: LEGO Botanische Collectie – Orchidee – LEGO
Kinderspellen: Dodo – 999 Games
Knutsel en Creatief: Doctor Squish Squishy Maker- BOTI [check hier de review]
Peuter: Play-Doh Super Colorful Café speelset – Hasbro
Pluche: Magic Mixies Magische ketel met echte mist – Spectron Toys
Poppen: Gabby’s Magische Poppenhuis – Spinmaster
Wetenschap en Educatie: Het verhaal van Koning Schaak – Megableu
Voertuigen: Exost RC Rhino Wave Amfibie Monstertruck – Spectron Toys
Over LEGO City Ruimteschip Verkenningsmissie op Mars, Libertalia en Renature volgen de komende tijd reviews op het blog, maar voor de winactie mag ik een leuk pakket weggeven. Wat, dat is nog even een verrassing, aangezien het pakket wordt afgestemd op de winnaar!
❥ Wil je kans maken op dit verrassingspakket in het teken van Speelgoed van het Jaar 2022; Goed Speelgoed? Nomineer dan jezelf of iemand anders onder dit bericht, onder de post op Instagram en/of Facebook.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

12 Reacties

 1. Yvonne zegt:

  Ontzettend leuk pakket! Doe graag mee.

 2. Lieke Veen zegt:

  Ik maak graag kans op dit verrassingspakket.

 3. Goele H zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn 3 kinderen. Een leuk verrassingspakket is altijd leuk om te winnen. En na een moeilijk jaar vind ik dat ze het meer dan verdienen.

 4. Annika zegt:

  Ik nomineer heel graag mezelf (eigenlijk mijn gezin) wat een super gaaf pakket!

 5. Leandra Kok zegt:

  Echt leuk in deze tijd van het jaar. Ik doe mee voor mijn beste vriendin en mij (en misschien voor mijn zoon). Elke 3 weken hebben Ellen en ik een spelletjesochtend. Met mijn zoon speel ik zo veel mogelijk korte spelletjes. Die we makkelijk tussendoor kunnen doen: wie-is-het, ganzenbord. Kaarten. Makkelijke spelletjes die niet te lang duren. Wel erg gezellig en echt quality time samen.

 6. Dol op spelletjes!!

 7. Wat een duidelijke blog. Leuke ideeen ook voor de decembermaand.
  Ik doe heel graag mee voor Jeffrey Docter. Ik heb hem ook getagd in het Instagram bericht.
  Wij gaan duimen!

  1. Jopie martens zegt:

   Als ik speelgoed koop kijk ik altijd of het goed speelgoed is dat vind ik belangrijk voor de kleinkinderen. Ik kijk ook elk jaar welk speelgoed is gekozen tijdens de verkiezing beste speelgoed van het jaar. Ik doe graag mee voor mijn 4 kleinkinderen. Een tweeling van 2 een kleinzoon van 4 en kleindochter van 6. Het zou geweldig zijn als ik ze met iets leuks kan verassen in deze decembermaand. Dat zou echt geweldig zijn. Er is indergeval weer veel leuk speelgoed uit verkiezing gekomen.

 8. Francis Akerboom zegt:

  Ik doe heel graag mee. Ben dol op verassingen net als mijn meiden.

 9. elisabeth maria martina zegt:

  dit is natuurlijk een hele leuke actie voor de kleinkinderen, ik doe op instagram en facebook graag voor ze mee

 10. Super leuk! Ik doe graag mee, want wij zijn dol op spelletjes! In de zomer lekker in de buitenlucht spelen tijdens mooie zomeravonden en in de winter is het natuurlijk heerlijk tijdens de druilerige middagen.

  1. Yvon van dorst zegt:

   Ja wij stemmen elk jaar op de verkiezing speelgoed van het jaar en de winnaars staan vaak ook op het lijstje van de kids zoals ook dit jaar. Beide willen graag gabby poppenhuis en mijn dochter de magix mixie. Dus leuke actie en wij doen graag mee zou leuk zijn als we ze kunnen verassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.