Inspiratie Interieur en wonen Lifestyle

Interieurstyling met kunstplanten

Dankzij een collega blogger en een lezeres ben ik op zoek naar kunst hangplanten voor op de Ikea Kallax kast. Wat ik door mijn zoektocht besefte, is dat je kunstplanten binnen én buiten gebruiken kunt. Logisch, toch duidelijk niet vanzelfsprekend voor mij.  De website van Maxifleur geeft hiervoor veel mogelijkheden en inspiratie. In dit artikel vertel ik meer over waarom interieurstyling met kunstplanten en dus kunstbloemen en -planten binnen en buiten gebruiken voor mij zeker een optie is. 

Het gebruiken van kunstplanten in de tuin lijkt mij vooral heel praktisch met kinderen. Kiezen voor kunstgras is heel logisch, waarom kiezen voor kunstplanten in je tuin dan niet. Wanneer ik tel hoeveel ballen er al tegen onze blauwe bessen struik getrapt zijn, dan wil je niet een fortuin aan planten die kapot gaan in je tuin. Op Instagram liet ik al zien dat we aan de schutting plankjes hadden gemaakt voor de kunstrijke bierblikjes met plantjes. Hier zouden kleine kunstplantjes een goede optie zijn. De plankjes hingen nog maar net of Finn probeerde er al een balletje op te gooien, er gaat vast een plantje of drie vallen.

Interieurstyling met kunstplanten

Noem het nesteldrang 2.0. Het is niet het huis netjes en fijn maken voor een kindje op komst, maar voor je familie en jezelf. Dit keer heb ik alle decoratie niet bewaard voor een volgende keer, het is weggegooid. Nu is de woonkamer kaal en leeg. Een beetje warmte en gezelligheid mag er weer in en daarvoor worden ideeën gezocht.

ikea kallax, interieurstyling, kunstplantenVeel van de basis van het interieur blijft. De wens is een nieuwe eettafel, nieuwe salontafels, een vloerkleed, nieuwe decoratie en een nieuwe kleur aan accessoires erbij. En planten. Meer groen in huis. Dankzij een lezeres en Cassandra van Momambition.nl ben ik, zoals gezegd voorzichtig op zoek naar een hangplant voor op de kast in de woonkamer. Eigenlijk past het niet helemaal bij ons, het is meer een nieuwsgierigheid hoe het zal staan. Misschien verbaast het me wel?

Ook vind het lastig om de vakken van de Ikea kast in te richten. Een plant in één van de vakken van de vakkenkast lijkt vast mooi. In dat geval is het een voordeel dat een kunstplant niet groeit. Hij zal daardoor nooit te groot worden voor het vak en de rest van de decoratie in de Kallax.

Grote groene kunstplant

Door de grote woonkamerverbouwing heb ik in ieder geval ruimte gekregen voor een grote groene plant. Tussen de woonkamerkast en de eettafelstoel is een mooie ruimte daarvoor. Tussen onze bank en de televisiekast is ook een optie. Die staat op het verlanglijstje nu. Het liefst een echt groot, trendy exemplaar. Denk aan een Palm, Monstera of Banaan.

Bron afbeeldingen: Maxifleur.nl

De kosten voor deze grote planten, met vaak grote groene bladeren, loopt al snel op. Ik ken onze geschiedenis met planten en ik weet dat het niet verstandig is om een echte aan te schaffen. Kunstplanten zijn daarom voor ons persoonlijk een goede investering. Je kunt kiezen voor een grote hoge plant in een lagere pot, maar kijk hoe mooi de hoge planten staan in een stijlvolle hoge bloempot.

Kunstbloemen voor buiten

Wanneer we los gaan in de tuin, betekent dit dat er veel weg zal gaan. Ook hier een frisse start. Mijn tip voor jou en mezelf? Decoreer de tuintafel met een mooie vaas kunstbloemen.

Het past bij elke tuinstijl en wordt een echte eyecatcher in je tuin. Op de website van Maxifleur kun je kiezen voor een kunstboeket, maar je kunt ook helemaal zelf een boeket kunstbloemen uitzoeken met een losse variatie aan bloemen. Wanneer je zorgt dat de vaas en het boeket op elkaar én de styling van je tuin afgestemd zijn, wordt het een mooi geheel.

Bloembak met kunstplantjes

Onder het raam van ons tuinhuisje hangt een bloembak, elk jaar neem ik me voor daar mooie fleurige plantjes in te zetten. Drukte met een gezin, thuiswerken, een drukke baan en veel andere excuses, het komt er niet van. De jaren dat er wel planten in zaten, kozen we de verkeerde en waren ze al snel dor en dood.

Vanaf het moment dat de bloembak wel leeg was, gooiden de kinderen er van alles in. Stoepkrijt voor in de tuin, scheenbeschermers bij het skeeleren en allerlei ander buitenspeelgoed. Zo jammer. Verder blijft het leeghalen en schoonmaken van de andere potten en bloembakken erbij.  Op de ombouw om de trampoline stonden een tijd terug hele vrolijke plantjes. Die sfeer en gezelligheid wil ik graag terug.

Voordelen stylen met kunstplanten

Niets herfst– of zomerklaar maken van je tuin. Met kunstplanten kun je lang vooruit en je hebt je tuin het hele jaar mooi! Helemaal wanneer je voor vochtbestendige kunstplanten gaat die geen last hebben van temperatuurschommelingen. De kunstplanten van Maxifleur hebben niet alleen dát voordeel, er is echt een hele ruime keuze aan planten en bloemen met verschillende kleuren, stijlen en afmetingen. De oorsprong van dit bedrijf ligt in de verse bloemen, dit brengt veel kennis en kunde met zich mee, onder andere daardoor zijn de kunstplanten niet van echt te onderscheiden.

❥ Heb jij al gekozen voor interieurstyling met kunstplanten en voor praktische decoratie met planten en bloemen buiten, of ga je voor groene vingers en het echte werk? 

 


 

Copyright uitgelichte afbeelding: Maxifleur.nl

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.