Mini budget tuinmetamorfose
Budget en besparen Inspiratie

Mini tuinmetamorfose

Een tuin delen met de kinderen is niet altijd even praktisch of mooi. Het beste cadeau voor een kind was bij ons bijvoorbeeld de trampoline. Nadeel er van is dat het beetje gras dat we hadden daardoor weg is. Dat vond ik al jammer. Daarnaast zaten we steeds tegen de onderkant van de trampoline aan te kijken wanneer we buiten zaten. Deze mini tuinmetamorfose was voor ons de oplossing.

Daarnaast biedt het extra decoratie mogelijkheden, waardoor de tuin veel meer sfeer heeft. Door de afwerking met lampjes in allerlei kleurtjes in combinatie met de plantenbakken en de decoratie aan de schutting die we al hadden, kunnen we nu veel meer van de tuin genieten. Ik word daar een blij mens van. Niet dat ik super vaak buiten zit, het is me bij ons achter het huis al snel te warm, maar het is ook fijn om van binnen naar iets moois te kijken toch? Of dat er geen ergernis is wanneer we door de tuin lopen wanneer we weg gaan?

Mini tuinmetamorfose

Wat was het trouwens weer een lieve verrassing van mijn man. Het gebeurt zo vaak, dat iets wat we samen verzinnen of wat ik een keer laat vallen, of waar hij zich aan stoort, zo maar ineens opgelost is. Dit keer doordat hij ineens de oplossing zag, voor een probleem dat we al een tijd hadden. Het lijkt alsof er niks gebeurd, maar soms moet er even een kwartje vallen of zo. En dan heeft hij het in zijn hoofd en moet het ook meteen en is het ook maar zo klaar. Alles wat er nodig was, was tijd, vier tientjes en schuttingplanken. That’s it!

Mini tuinmetamorfose

Afscheiding tussen tuin en trampoline

Hoe maak je een mooie afscheiding tussen tuin en trampoline? Zoals gezegd heb je in ieder geval schuttingplanken en schroeven. De afmeting heeft René bij ons afgemeten aan de afmeting van de tegels. Hij heeft vier kuilen met de grondboor gegraven en de palen daar in gezet. Eén aan het begin, één voor de hoek en eentje op het einde. De vierde staat er tussen op het lange deel. Daarna heeft hij de planken er aan bevestigd. Om er iets op te kunnen zetten heeft hij er, aan de kant waar we tegen aan kijken wanneer we buiten zitten, een plank boven op bevestigd. En klaar!

Mini budget tuinmetamorfose voor een kindvriendelijke tuin

De lampjes en de bessenstruik hadden we zelf al, net als de mintgroene hangbak. De roze kleine potjes en de lila pot met planten zijn wel nieuw. Het is zo fijn om weer te genieten van je tuin, terwijl je kinderen genieten van het beste verjaardagscadeau voor kinderen! Qua decoratie is het in de tuin nog niet helemaal klaar. Ik wil onder anderen aan één van de schuttingen een plank met daarop verschillende blikjes en bakjes met kruiden (er liggen hier nog wat moestuintjes van de AH) en daaronder stok met glazen potjes en waxinelichtjes.

Mini budget tuinmetamorfose

Tuindecoratie

Wat er verder nog bij moet, daar ben ik nog niet over uit en daar ga ik binnenkort inspiratie voor opdoen. Ook moeten we er over nadenken hoe we de tuin na de zomer, winterklaar kunnen maken. Iets wat we eigenlijk nooit doen, maar ’s winters mag je tuin ook best prettig en toonbaar zijn toch?

Voor nu hoeft er nog maar één ander doorn in het oog weg. Een ander verjaardagscadeau waar ik wel een hele lieve herinnering aan heb, maar die nu een sta in de weg én lelijk geworden is. Het speelhuisje. Waar ik door het warme gevoel, moeilijk afstand van kan doen.

De herinnering voel ik in mijn hart en heeft iets te maken met een heel lief jongetje, eigen kerstverlichting, een krukje en een lunch en een meisje dat dit ook graag een keer wil ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.