Home LEZEN Je begrijpt me gewoon niet

Je begrijpt me gewoon niet

by Marjo
Je begrijpt me gewoon niet

Mama zijn van een meisje is toch echt heel anders dan van een jongen. En dan even vanuit het standaard ouderwetse perspectief gezien hoor. Mijn jongens en mijn meisje zijn uiteraard gewoon wie ze zijn. Toch zie ik wel duidelijk eigenschappen die nog steeds aan meisjes worden toegekend bij mijn dochter en van die “typische jongensdingen” bij de zonen. Er moet heel veel gebeuren voordat mijn jongens ergens last van hebben, chill, relax, pis niet lauw. Het lontje van Elynn is veel korter en haar hoor ik al regelmatig letterlijk ‘Je begrijpt me gewoon niet’ zeggen. 

En bij het hele ‘Je begrijpt me gewoon niet’ gebeuren gaan er verschillende dingen mis. Soms zie ik ze ver van te voren aankomen, andere momenten word ik er compleet door overvallen. Daarbij spelen uiteraard op sommige momenten mijn eigen hormonen en mijn lontje een grote rol. Hoe fijn is het dan om je alvast wat in te lezen voor dat moment waarop het nog heftiger wordt, die echte pubertijd.

Je begrijpt me gewoon niet van Tara Porter is een survivalgids voor jongen vrouwen. Het boek specifiek geschreven voor tieners en jonge vrouwen. Maar het is ook een onmisbare gids voor hun ouders: het laat iets zien van de wereld achter de afkeurende blikken en de uitbarstingen van hun dochters: je begrijpt me gewoon niet!

Je begrijpt me gewoon niet – Tara Porter

Voor meisjes en jonge vrouwen is er veel veranderd. Nooit eerder hadden ze zoveel vrijheid en keuzemogelijkheden, maar ook nooit eerder moesten ze voldoen aan zo veel verschillende eisen – van zichzelf of van anderen.

je begrijpt me gewoon niet tara porter

 

‘Als God een moeder zou zijn, dan had ze deze bijbel geschreven voor tienermeisjes en jonge vrouwen.’ – Caitlin Moran

In meer dan twintig jaar als psychologe sprak Tara Porter honderden meisjes en zag ze hun wereld binnen een generatie onherkenbaar veranderen.

Dochter, goede vriendin of oudere zus

In dit boek biedt ze jonge vrouwen inzicht in hun eigen psychologie. Van examens tot vriendschap, van lichaamsvormen tot stress, van familie tot sociale media tot liefde: Tara heeft alles verzameld wat ze heeft geleerd over jonge vrouwen met allerlei verschillende achtergronden. Ze kent en begrijpt niet alleen hun perspectief, maar gidst ze in Je begrijpt me gewoon niet ook door de problemen die ze tegenkomen, als een goede vriendin of oudere zus.

Je begrijpt me gewoon niet is specifiek geschreven voor tieners en jonge vrouwen. Maar het is ook een onmisbare gids voor hun ouders: het laat iets zien van de wereld achter de afkeurende blikken en de uitbarstingen van hun dochters: je begrijpt me gewoon niet!

❥ Je begrijpt me gewoon niet. Survivalgids voor jonge vrouwen | Tara Porter | ISBN 99789463822275 | 352 pagina’s | €22,99 | paperback | verschijnt zomer 2022 Reserveer nu!

 

EreadersEreaders

Photo young woman by Katie Gerrard on Unsplash

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.