Relaxter leven met kleine kinderen
Inspiratie Ouderschap

Relaxter leven met kleine kinderen

Door Karlien  – Onze oudste wordt bijna vijf, de jongste is drie. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren dan denk ik dat we best relaxt waren. Maar toch kun je vast nog relaxter leven met kleine kinderen. Ik merk als ik terugblik wel dat mijn eisen aan mezelf, het huishouden en eigenlijk alles ook vaak belachelijk hoog zijn geweest, terwijl het huis er toch nog steeds rommelig uit zag.

Als je continue vindt dat het beter moet dan heb je nooit rust. Dus laat je eisen een beetje varen en geniet van deze drukke jaren. Een beetje wijzer deel ik mijn tips voor relaxter leven met kleine kinderen.

Mijn tips voor een relaxter leven met kleine kinderen

Haast iedere dag ging ik met een baby en een peuter naar de supermarkt. Dat kostte mij waarschijnlijk een uur per keer, minimaal. Want je moet je baby klaarmaken om op pad te gaan en je peuter breekt ondertussen de boel af. Tegen de tijd dat je peuter schoenen en een jas aanheeft is je baby aan het huilen. In de winkel race je met kinderwagen achter een peuter aan. Vandaar mijn eerste tip:

1. Weekboodschappen

Sinds een aantal maanden bestel ik 1x per week de boodschappen en mijn man haalt dit op bij de winkel. Er bleken heel wat voordelen te zijn en slechts een groot nadeel. Het nadeel is dat je een keer per week moet plannen. De voordelen? Je eet gevarieerder omdat je in één keer het menu bedenkt. Daarnaast doe je minder impulsaankopen omdat je minder vaak in de supermarkt bent. Ook hoef je niet iedere dag te denken aan naar de winkel gaan. En je bent niet steeds onderweg met je kleine kinderen. Ideaal.

2. Wat heb je op voorraad

Altijd in huis? Soep van de groenteboer in de vriezer en afbakbrood. Daarnaast diepvriesgroente en –fruit, volkoren pasta, blikken tomatenblokjes en bonen. Als die weekboodschappen op zijn, of je doet toch dagelijks de boodschappen, dan kan je toch snel een redelijk gezonde maaltijd op tafel zetten.

3. Avondje samen

Onze kinderen eten nu weer wat beter en het is rustiger aan tafel. Er waren ook tijden dat de borden werden omgegooid en echt niets was lekker. Dan kookte ik 1x per week hun favoriete maaltje: pasta met tomatensaus en kaas. Als de kids hadden gegeten en op bed lagen kookten wij uitgebreid. Win-win: kinderen blij en wij blij.

4. Wat moet er echt gebeuren?

In je hoofd heb je waarschijnlijk een heel eisenpakket aan jezelf en wat je moet doen. Hoe het huis eruit moet zien, wat er nog moet gebeuren. Bedenk voor jezelf wat echt “moet” en wat je graag zou willen. En wat zijn de dingen die jij heel graag voor jezelf doet, zonder kinderen? Voor mij is dat lezen, zwemmen en bloggen. Voor jou is dat misschien winkelen, naar vriendinnen gaan, de sauna of een avondje uit.

Maak onderscheid tussen de dingen die echt moeten en de dingen die je graag wilt. Zo houd je tijd over voor jezelf en dat is tussen alle voedingen en schone luiers per dag ook belangrijk!

5. Opruimen voordat de kids op bed liggen

Deze tip komt van mijn schoonzus. Haar kinderen sliepen overdag en zij wilde dat moment voor zichzelf echt kunnen benutten. Daarom begon zij in de 10 – 15 minuten voordat de kinderen naar bed gingen met opruimen. De ergste zooi in bakken en de stofzuiger er doorheen. Ze zei dat het even hectisch is maar dan heb je als je kinderen op bed liggen echt even de rust.

Wat zijn jouw tips voor een relaxter leven met kleine kinderen?

 


reistips kidsKarlien is specialist in reizen met kinderen en blogt een aantal keer per week over haar reizen en vakanties . Met de kinderen en haar man gaat ze op korte vakanties in Nederland, op stedentrips in Europa en ook verkennen ze kindvriendelijke verre bestemmingen. Zo leuk! Iedere zomer gaat ze met haar kinderen kamperen, haar man houdt daar namelijk niet zo van.

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] gefunctioneerd. Continu schakelen, wat wordt me gezegd en wat is mijn reactie.  Tien minuten rust na zo’n dag zou dan zo fijn zijn. Ik ga gelukkig op de fiets naar huis, maar ik ben nog niet […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.