Home PERSOONLIJK Kennismaken school en een peuterpicknick

Kennismaken school en een peuterpicknick

by Marjo
kennismaken op school en een peuterpicknick

Eén van de ergste dingen die ik kan verzinnen is gebeurd. Er zijn foto’s weg! Om mijn telefoon niet vol te laten lopen heb ik google foto’s op mijn telefoon. Ik had gecheckt of de foto’s van mijn mobiel er allemaal in stonden, ik weet niet beter dan dat dit het geval was en heb ze daarna pas van mijn telefoon verwijderd. Nu zijn ze weg. Allemaal weg.

Die van de OOTD waarbij Elynn weer lekker gek mocht doen. De foto’s van haar in haar hutje mét haar klei én die van de peuterpicknick. Van een aantal dingen zijn er anderen die foto’s hebben gemaakt, bijvoorbeeld van het kennismaken op school, maar er zijn een aantal dierbare plaatjes weg. Zo geen strikje dit! Gelukkig kan ik me door het blog dingen later beter herinneren, dus ik schrijf de dingen die wel strikjes waren deze week, gewoon in dit overzicht en de plaatjes die er wel zijn, die deel ik gewoon met je! Dus geniet mee van een bijzondere week. Omdat ik donderdag mee wilde met de Peuterpicknick, werkte ik vandaag en pasten mijn schoonouders op. Achteraf bleek er een kijkles te zijn bij zwemles en dat bleek uiteindelijk ook ineens de oudermeezwemavond te zijn (waar ik nog steeds van baal, omdat ik er niet bij kon zijn) en oma ging mee. Opa bleef dus bij Pollewop tot ik thuis kwam. Wat een thuiskomst! Prachtig.

Hutje met klei

Opa zit lekker wielrennen te kijken, maar heeft voor Elynn een hut gebouwd naast de stoel in de woonkamer. Ze was op school getrakteerd op een potje klei en dat potje moest mee in de hut. Op het moment dat ik de deur open doe, staat Elynn meteen op in haar hut en begint vol enthousiasme alles te vertellen en ik…..smelt. Zo schattig wanneer ze vol overgave verteld wat ze fijn of mooi vond op de dag.

OOTD

Wat was het weer een heerlijke Elynn-ochtend! OOTD foto’s gemaakt en dus heerlijk gek gedaan. Ze zong ineens opa Bakkebaard en vroeg nog even of ik het gefilmd had. Nee dus. Of ik dat alsjeblieft nog even wilde doen. Geen probleem, het filmpje had ik graag gedeeld, maar is dus verdwenen. ’s Middags is ze nog even gaan slapen en ik ben lekker op de bank gekropen:

Strikjes #49 hutje met klei, OOTD, kennismaken school en een peuterpicknick

Op woensdag ging ik ’s avonds met drie vrienden verder een reünie bespreken. Nou  ja, niet echt een reunie, maar meer een Biertje Borrel BBQ, of te wel een gezellig samenzijn met klasgenoten van toen. We zaten heerlijk buiten, vuurkorfje aan, wijntje erbij, nog een wijntje en….GENIETEN! De meesten hebben positief gereageerd en wij zijn zowaar iets opgeschoten. Waar we eerst alleen locatie hadden, hebben we nu een datum, een gastenlijst en ga ik aan de slag met de uitnodigingen. Leuk!

Peuterpicknick

De reden waarom ik maandag werkte, niet bij de laatste kijkles kon zijn en daardoor voor het eerst het gevoel kreeg dat ik tussen mijn kinderen moest kiezen. Lastig was dat nog op maandag, een beetje vergeten op donderdag. Wat was het leuk! Eerst gingen we samen (Pollewop en ik) naar de supermarkt, om de snoepjes te halen voor haar traktatie voor maandag. Haar afscheidsfeestje van de PSZ. ’s Middags de Peuterpicknick. Met z’n allen op de fiets naar het park. Ballonnetjes aan het stuur, blije kindjes voorin of achterop. Op naar de kinderboerderij. Met dank aan ‘Met Egbert door Veendam‘ werd er nog een leuke groepsfoto gemaakt:

Strikjes #49 hutje met klei, OOTD, kennismaken school en een peuterpicknick

De kindertjes gingen heerlijk hun gang tussen de beestjes, wat een plezier. Daarna met z’n allen handjes wassen en weer op de fiets. Op naar het veldje waar we gingen picknicken! Met z’n allen gezellig op een kleedje, smullen en smikkelen van al het lekkers!

Blije bekkies, blije mama’s. Ontzettend gezellig. Juf had een kleed meegenomen en strandballen en daar hebben ze een spelletje mee gespeeld. Om het af te sluiten gingen ze nog met z’n allen de hoge berg op, om heel snel weer naar beneden te rennen. GENIETEN!

Strikjes #49 hutje met klei, OOTD, kennismaken school en een peuterpicknick

Kleine meisjes worden groot

Na de vakantie gaat die van ons zelfs naar de lagere school. Vrijdag mocht ze alvast komen kennismaken met de juf. Ze komt in dezelfde klas als waar Muppet in zat, met twee juffen. De ene kende ze al van Thomas, de andere was er vrijdag, dus dat kwam wel goed uit. Ze verzorgde de directeur alvast heel lief met een kopje koffie:

Strikjes #49 hutje met klei, OOTD, kennismaken school en een peuterpicknick 1

Terwijl Elynn de klas, de juf en de andere nieuwe kindjes mocht leren kennen, zaten de papa’s en mama’s met een kopje koffie formulieren in te vullen. Verschil moet er zijn. Natuurlijk was ik ook best nieuwsgierig naar de klas van groep 3, dus die hebben we ook snel even bewonderd en daar hebben we al even snel kennisgemaakt met de juf van Thomas.

Daarna zijn we naar mijn ouders gegaan, waar Thomas al was. Zij waren terug van vakantie en dus moesten we even bijkletsen toch? Ze hadden ons uitgenodigd voor het eten, dus het patatje lieten we ons smaken. Wat kan dat soms schandalig genieten zijn.

Wildlands als verlate moeder- en vaderdag

Voor mijn schoonouders hadden we nog een moedervaderdag op de planning. We gingen naar Wildlands, lekker relaxt, want abonnement. Wat is dat lekker. Om ons heen heel veel mensen ontzettend aan het haasten omdat ze alles wilden zien en wij konden op ons dooie gemakkie weer dingen ontdekken. We begonnen met een bezoek aan Artic 1, een 4D ervaring waar we erg van genoten. Pollewop durfde niet en dat snapte ik ook wel. Ons meisje was wel helemaal blij van Neila, het nijlpaard:

Strikjes #49 hutje met klei, OOTD, kennismaken school en een peuterpicknick 3Strikjes #49 hutje met klei, OOTD, kennismaken school en een peuterpicknick 2

Met de knuffel die ze als verrassing na het eten kreeg, was ze dan ook heel gelukkig. Dat eten deden we bij een heerlijk restaurant in een oude boerderij in Gasselte ’t Moatie, als afsluiting van een super fijne dag.

Helaas hakte zondag de afgelopen week er nogal in. Het was fantastisch, maar voor een HSP als ik, is het soms na drie dagen vol emotie, echt letterlijk een dag bijtanken. Gelukkig viel het op een zondag, dat is altijd makkelijker dan door de week, voor de kindjes werd fantastisch gezorgd en voor mij ook. Altijd fijn.

Ik heb Elynn’s afscheidscadeautje voor de peuterspeelzaal nog wel kunnen maken gelukkig.  Komende dagen maar beetje rustig aan en dan hebben de kinderen vakantie!! Morgen meer over de traktatie!

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.