Home KINDERMODE Shoppen voor je kids TAG

Shoppen voor je kids TAG

by Marjo
Shoppen voor je kids TAG

Inmiddels ben ik voor drie TAGS getagd. Een tag is natuurlijk ook een soort tikkertje voor bloggers. Tikkie, jij bent ‘em en nu de vragen beantwoorden jij! Inmiddels heeft Judith me (met terugwerkende kracht) getagd voor de Unsuccesful Adulting TAG ♥. Door Tips voor Papa’s ben ik genomineerd voor de Liebster Award (ook een soort tag) en Denise van Mamavan4 tikte me in de Shoppen voor je kids TAG. Aangezien zondag tagdag is, weet ik welke tags ik de komende zondagen ga invullen, te beginnen met de Shoppen voor je kids TAG.

Een titel waar een aantal mensen jeuk van krijgt, want je kinderen mag je geen kids noemen schijnt het. Eigenlijk vind ik dat ook wel. Kids. Yuk. Wanneer je er een hekel aan hebt lees je er maar even door heen, de TAG zelf is echt leuk. Shoppen is een feestje, shoppen voor de kindjes helemaal! Wat is er een leuks te verkrijgen voor kinderen, ongelooflijk! Niet alleen voor mijn meisje, voor mijn oudste kan ik ook helemaal los gaan hoor. Het is soms iets meer zoeken omdat de keus in jongenscollectie beperkter is dan de 2000+ kledingstukken in de shops voor de meisjes.

Shoppen voor je kids TAG

Deze TAG is oorspronkelijk bedacht door SHOPAHOLIEK en bestaat uit vijftien vragen die te maken hebben met kledingmerken, do’s and don’ts, shops en meer. Over sommige vragen van de Shoppen voor je kids TAG moest ik echt even nadenken, anderen waren zo vanzelfsprekend. Lees je mee?

wat is jouw favoriete kledingmerk?

Name-it! By far! De slim jeans vallen perfect bij mijn oudste! Qua omvang kan hij 110/116 maar qua lengte heeft hij 116/122 dat is gewoon een lastige combinatie.

De stijl voor meisjes vind ik elke keer weer  lief en schattig met een flinke dosis stoer.  Het ondergoed van Name-it is ook geweldig. Lange hemden die lekker ver de broek in kunnen en die trouwens door de afwerking ook zomers gewoon te dragen zijn. Het elastiek blijft na tig wasbeurten goed. De kleuren eigenlijk ook. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

De zomerlijn met fijne flotterjurkjes voor een fijne prijs vind ik elk jaar weer een feestje. Het liefst koop ik ze allemaal, maar dit jaar heeft Elynn de groene gekregen:

Shoppen voor je kids TAG 2

wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding?

Voor meisjes: een leatherlook jacket! Bijna alle seizoenen te dragen, koel in de zomer/lente, warm en winddicht in de herfst en het lijkt zo stoer, eigenwijs én bijdehand. Super!

Voor jongens: een jogjeans. Ik ben nog op zoek naar eentje voor Thomas, hij is er uit. Had eentje van Blue Seven, geweldig. Wij noemden het een joggingbroek verkleed als spijkerbroek en hij was er zo blij mee! Heb je dé tip om er eentje te scoren (maat 122 ongeveer) dan graag!

Voor beide:  de gympen van H&M, briljant. Elastische veters en klittenband, ideaal, zo zelf aan en uit te trekken.

Shoppen voor je kids TAG

wat vind jij een  no-go qua kleding?

Voor kinderen ben ik over het algemeen niet zo hartgrondig in mijn mening dan bij volwassenen, maar wat echt niet kan, nooit, is sokken in open schoenen en Crocs! Gewoon niet. Punt. Nee, ze staan niet snoezig, nee, het gaat niet alleen om praktisch en nee, ze zijn NIET gezond!

heb je wel eens een miskoop gehad? zo ja.. wat?

Hier moet ik heel hard over nadenken, maar er komt zo niets boven. Alleen wel eens via de veilinghoek op Facebook. Daar kun je voor een paar euro de meest leuke kleding op de kop tikken. Heel soms gebeurd het dat ik iets ga halen, waarvoor de euro eigenlijk nog te veel was en wat meteen de prullenbak in kan. In de winkel, heb ik eigenlijk nooit een miskoop gedaan.

welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie?

Zie het Name-it jurkje voor Elynn hierboven en bij H&M heb ik een onwijs schattig jumpsuitje met dessin voor haar gekocht. Fijn dun stofje, makkelijk in te bewegen en zo schattig!

Shoppen voor je kids TAG 3

hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding?

Geen idee! Echt niet. De ene maand geef ik best veel uit, de andere maand helemaal niets. Over het algemeen geef ik wel meer uit voor Elynn dan voor Thomas. Heel erg, maar voor Thomas koop ik meestal praktisch. Hij heeft iets nodig en ik zorg dat het in zijn kast komt, of ik moet tegen iets aan lopen voor hem. Voor Pollewop is het soms echt niet nodig, maar dan is het zo stoer, of zo leuk of zo schattig of moet het gewoon in haar kast.

wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint?

Eigenlijk vind ik daar niet echt iets van. Het is gewoon als volgt: ze hebben iets nodig en ik heb een budget. Voor dat budget wil ik zoveel mogelijk kopen van wat ze nodig hebben, met hier en daar iets extra’s. Het liefst koop ik dus in de sale, want dan shop ik zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk. Voor winkeliers zal het niet prettig zijn.

waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding?

Nergens specifiek. Natuurlijk wanneer ik shop. Ik kijk online en offline zoveel mogelijk op gevoel. Ik vind het handig als het onderling allemaal een beetje combineerbaar is, dus ik ga voor een aantal basisstukken.

Ik zal ongetwijfeld geïnspireerd raken door wat ik bij andere mamabloggers voorbij zie komen. Ik heb ooit eens een heel gaaf shirt voor Thomas gekocht, omdat ik heb bij Webkim voorbij zag komen bijvoorbeeld. Verder combineer ik veel nieuw met tweedehands en dan raak ik vooral geïnspireerd door mijn smaak en de kledingstukken bij elkaar.

shop jij veel online?

Ja, het meeste. heel handig, ze kunnen gewoon thuis passen, dan houden we een modeshowtje. Met vier man naar de winkel, ik vind het niet leuk en niet handig en zij ook niet. Ook het bij elkaar zoeken vind ik dan handig. Paar filters er over en dan heb ik wat ik nodig heb, in de kleuren die ik wil, in de maten die ik nodig heb. Toch blijf ik het fijn vinden om offline te shoppen. Het vasthouden, het bij elkaar zoeken.

wat doe jij met kleding die te klein is?

Doorgeven aan familie of bekenden of verkopen via dezelfde veilinghoek op Facebook waar ik het net al over had, of ik zet het op Marktplaats.

omschrijf de kledingstijl van je kids?

Wat hun eigen stijl is, vind ik lastig om te zeggen, het is nu toch meer wat ik klaar leg doen zij aan. Wat ik koop, is wat zij dragen. Thomas vindt dat ook wel lekker makkelijk en ik denk dat hij er wel leuk uit wil zien, maar er niet te veel moeite voor wil doen. Elynn heeft dat ook wel natuurlijk, maar heeft ook wel een eigen willetje. Als ik iets klaar leg wat ze echt niet aan wil (omdat ze het lelijk vind, er geen zin in heeft, of het niet lekker vind zitten uit het niets) dan merk ik het wel en dan is het echt even doorbijten of ‘pick your battles’.

koopt jouw man ook kinderkleding?  En zo ja.. doet hij dat goed?

Ja, dat doet hij en ja, dat doet hij goed. Het komt niet heel vaak voor, maar als hij ergens ’tegen aan loopt’ overlegt hij even via de app of waagt het er gewoon op en vaak komt dat goed. Elynn haar  ‘Finding Dory’ – lievelingspyjama heeft haar papa uitgezocht.

hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor je zoon/dochter?

Maximaal € 39,95 en hoger echt niet! Meestal een stuk of twee van die en dan de rest cheapclub in de opruiming of van Zeeman. Voor mijn favorieten van Name-it en WE ben je dat snel kwijt. Deze hoop ik dan ook vaak tweedehands op de kop te tikken. Dat deze broeken tweedehands vaak nog heel goed zijn, zegt iets over de kwaliteit trouwens!

koop je zelf wel eens tweedehands?

Ja, ja en nog eens ja! Had ik al ‘ja’ gezegd. Wanneer tweedehands er uit ziet alsof ik het zelf drie keer gewassen heb, is dat dikke prima toch? Wassen doe je het toch.

Ik shop veel op Marktplaats en scoor ook vaak op de veilinghoek waar ik het al eerder over had. Dertig stuks kleding voor € 11,- en allemaal in prima staat en in de stijl van mijn dochter. Ik ben dan een gelukkig mens.

wat is jouw beste koop ooit?

Behalve het pakket waar ik het hierboven over had en een Z8 pakket van vier jurkjes, vier leggins en een Name-it broekje voor € 16,- wat ik als een enorm goede koop beschouw, vind ik mijn beste koop ooit…… ik kan niet kiezen. Ik ben verliefd op het Zara jurkje, houd van haar zeemeerminnenjurkje en ben nog steeds verliefd op Thomas zijn batmanvest, met batmancap.

Shoppen voor je kids TAG

Als ik dan toch moet kiezen, dan Elynn haar winterjas. Het was niet helemaal een koop van mezelf, maar van opa, maar ik heb hem uitgezocht en ben er nog zo onwijs blij mee. Ik hoop dat ze er de volgende winter ook nog mee vooruit kan en ik wilde er zelf precies zo eentje!

Ik tag hierbij mijn lieve app&blog vriendinnetjes: Linda (GO-NO-GO), Bianca (Bblogt), Judith (Mommylovespink) en Mary-Lou (mamaLou blogt). Natuurlijk ben ik benieuwd naar hun antwoorden. Heel verschillende types, maar ook veel overeenkomsten. Benieuwd of stijl en smaak ook matcht of ‘opposites attract’. Wil jij ook deze tag overnemen, vermeld dan behalve mij ook de originele bron. 

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Angela 13 juli 2016 - 06:22

Wat een super leuk artikel zeg! En ik koop voor mijn dochter ook wel eens iets wat niet nieuw meer is, slijten doet het toch wel

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.