kinderschoenen kopen in de zomer
Inspiratie Kindermode Ouderschap

Kinderschoenen kopen in de zomer

Elke keer weer sta ik elk seizoen versteld van de groei van de kinderen. Wanneer de ene groeispurt geweest is, staat de volgende alweer om de hoek. Zoals elke zomer zijn bijna alle mouwen te kort, broekspijpen niet lang genoeg en schoenen te klein. Dus ook nu is het weer de hoogste tijd om de garderobe van de kinderen voor de zomer aan te vullen. Naast leuke kinderschoenen is het ook belangrijk om goede kinderschoenen te kopen. In de zomer dragen kinderen vaak sandalen of sneakers, maar waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Kinderschoenen kopen in de zomer: waar op letten

Bij het kopen van kinderschoenen in de zomer is het belangrijk om te letten op het materiaal, de bescherming tegen de zon, de grip, de flexibiliteit en de maat van de schoen.

shoesme zomer kinderschoenenIn de zomer kan het behoorlijk warm worden, dus het is belangrijk dat de kinderschoenen gemaakt zijn van ademend materiaal. Zo voorkom je dat de voeten van je kind gaan zweten en stinken. Daarnaast is het belangrijk dat de schoenen comfortabel zitten, zodat je kind er de hele dag op kan lopen. Kies daarom voor schoenen met een zachte binnenzool en een goede pasvorm, zoals Shoesme kindersneakers.

Bescherming tegen de zon

In de zomer is de zon volop aanwezig en is het belangrijk om de voeten van je kind te beschermen tegen de zon. Kies daarom voor kinderschoenen met een gesloten teen en hiel, zodat de voeten van je kind beschermd zijn tegen de zonnestralen. Sandalen zijn ook een goede optie, maar zorg er dan wel voor dat de sandalen een dichte neus hebben en dat de voeten van je kind goed ingesmeerd zijn met zonnebrandcrème.

Goede grip

In de zomer kan het glad zijn door regen of nat gras. Het is daarom belangrijk dat de kinderschoenen een goede grip hebben, zodat je kind niet uitglijdt en zich bezeert. Kies daarom voor schoenen met een rubberen zool met een profiel.

Flexibele zool

Kinderen zijn vaak erg actief en bewegen veel. Het is daarom belangrijk dat de kinderschoenen een flexibele zool hebben, zodat de voeten van je kind goed kunnen afrollen en de schoenen niet in de weg zitten tijdens het bewegen.

De juiste maat

Tot slot is het belangrijk om de juiste maat kinderschoenen te kopen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is bij de tenen, zodat je kind de tenen kan bewegen en niet bekneld raakt. Daarnaast is het belangrijk dat de schoen goed aansluit bij de hiel, zodat de schoen niet gaat slippen tijdens het lopen.

kindersneakers shoesmeHet bepalen van de juiste maat schoenen voor je kind is dus erg belangrijk voor een goede pasvorm en om te voorkomen dat je kind klachten krijgt aan zijn of haar voeten. Maar hoe bepaal je de juiste maat?

Voeten opmeten

Meet de voeten van je kind op voordat je schoenen gaat kopen. Dit kun je het beste doen aan het einde van de dag, wanneer de voeten wat zijn opgezwollen. Zorg ervoor dat je kind rechtop staat en meet de lengte van de voet vanaf de hiel tot de langste teen. Meet ook de breedte van de voet op het breedste punt.

Lengte en breedte vergelijken

Vergelijk de lengte en breedte van de voet met een maattabel. Deze maattabellen zijn vaak te vinden op de website van de schoenenwinkel. Houd er rekening mee dat de maten per merk en model kunnen verschillen, dus kijk altijd naar de maattabel van het specifieke merk en model dat je wilt kopen.

Schoenen passen

Vanzelfsprekend laat je de schoenen goed passen. Laat je kind hierbij altijd staan en loop een stukje heen en weer om te kijken of de schoen goed past en comfortabel zit. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is bij de tenen, zodat je kind de tenen kan bewegen en niet bekneld raakt. Daarnaast is het belangrijk dat de schoen goed aansluit bij de hiel, zodat de schoen niet gaat slippen tijdens het lopen.

Tips voor het passen van kinderschoenen in de zomer

Eigenlijk zou je tijdens de koele dagen voor de zomer, vast zomerschoenen moeten kopen. De kans bestaat wel dat je kinderen er al weer uitgegroeid zijn wanneer het echt mooi weer wordt. Wanneer het warm is, kun je de kinderschoenen het best aan het eind van de dag passen. Zo voorkom je dat je schoenen koopt die te strak zitten wanneer je voeten opzwellen gedurende de dag. Draag tijdens het passen van schoenen de sokken die je kinderen normaal gesproken ook zouden dragen in de schoenen.

❥ Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je kind goede en comfortabele schoenen draagt tijdens de warme zomermaanden.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.