Home TRAVEL | UITJES LEGiO MUSEUM

LEGiO MUSEUM

by Marjo
LEGiO MUSEUM

Interessant, leerzaam, spelen en ontdekken. Het LEGiO MUSEUM in Grootegast biedt het allemaal. Het mag duidelijk zijn dat ik daar blij van word. Maar waarom? Als fan van spelend leren, kan ik om die eigenschappen die niet heen. Daarnaast moet je niet vergeten dat ik twee, nou ja, drie Lego fans in huis heb. Dus een uitje met dat thema is altijd goed. Daarnaast combineert het twee voor mij belangrijke dingen, spelen én leren. 

Hoe ze er op kwam geen idee, maar mijn schoonmoeder had er van gehoord. Ze weet zelf niet meer waar, waarschijnlijk in de krant. Het leek haar in ieder geval heel leuk om er samen naar toe te gaan. Al weer bijna een week geleden was het zover. We hadden er allemaal ontzettend veel zin in en waren heel nieuwsgierig. Een dagje met elkaar op pad is natuurlijk altijd een goed idee. Helemaal naar iets waar we allemaal nog nooit geweest zijn.

LEGiO MUSEUM Grootegast

Het LEGiO MUSEUM is een museum over legostenen en is gevestigd in een gedeelte (900 m2) van het voormalige LEGO Nederland pand aan de Legolaan te Grootegast. Het bedrijf hier gevestigd is geweest van 1963 tot 1998, een historische plek van LEGO dus. Het pand was eerst het distributiecentrum van Lego Nederland. Ook was er een showroom waar winkeliers hun inkoop konden doen. Wat ik sowieso bijzonder vind is dat ik dus nooit geweten heb dat LEGO Nederland zo dichtbij ons gezeten heeft.  Ik was heel nieuwsgierig wat het museum te bieden heeft natuurlijk! Het LEGiO MUSEUM is makkelijk te bereiken en te vinden. Het staat met bordjes goed aangegeven. Als je eenmaal op het industrieterrein bent, dan moet je wel even opletten trouwens, het staat iets naar achteren verstopt.

Restaurant en winkeltje LEGiO MUSEUM

Bij binnenkomst loop je eerst door het restaurant en het winkeltje naar het museum. Het restaurant is leuk aangekleed met slingers en vrolijke tafelkleedjes. Het Legoavontuur begint daar al, in de vensterbank bij de tafeltjes zijn kleine vitrines met daarin Lego. Aan de wand staan al vitrines met Lego bouwwerken. Ook in de vitrines van het restaurant zijn Lego bouwwerken te vinden. Een leuke binnenkomer. De prijzen van de Lego doosjes varieren en zo is er voor elk iets leuks mee te nemen als souvenir. In alle eerlijkheid twijfelde ik zelf nog even over de Lego drinkfles. Na de winkel en het restaurant, waar je overigens gewoon aardig kan eten, voor redelijke prijzen, kom je bij de kassa. De entree van het museum is €5,- per persoon. Kinderen tot en met twee jaar zijn gratis.

LEGiO MUSEUM

Tentoonstelling, bouwen en met de Playstation

Wat ik aan de tentoonstelling geweldig vind is dat het de ontwikkeling van Lego en de verschillende producten (succesvol of niet) door de jaren heen laat zien. Ook staat er veel informatie bij vermeld. De kinderen hadden er iets minder interesse voor, maar het biedt in ieder geval ook iets voor de oudere bezoekers. De miniaturen in de grote vitrine zijn prachtig. De kinderen kunnen met knopjes dingen laten bewegen en er is steeds iets nieuws te ontdekken. Er staan onder andere typisch Groningse gebouwen als de Martinitoren, het station, het gemeentehuis en de borg op Landgoed Nienoord. Allemaal gebouwd van foto’s door vrijwilligers of donateurs. Geen uitgespeld bouwplan, maar puur op basis van foto’s. Onwijs knap!

LEGiO MUSEUM
Het LEGiO MUSEUM is niet heel groot, toch hebben de kinderen zich er zo een hele dag vermaakt! Er zijn een aantal tafels waar ze naar hartenlust zelf kunnen bouwen. Zowel Lego, als Duplo tafels. Er is een bak met rubberen giga Duplo stenen en een mini ballenbak. Verder staan er aan de zijkant drie PlayStations opgesteld, met drie verschillende Lego-spelletjes.

Een ongelukje

Neem bij af en toe een ongelukje van je kind, wel een extra setje mee. Door schade en schande wijs, weten wij nu dat er in Grootegast geen kinderkleding winkel is, waardoor er door ons nog een tripje Surhuisterveen gemaakt moest worden. Niet vervelend om dit leuke dorpje eens te zien hoor. Maar toch, het was geen onderdeel van de planning van ons bezoek aan het LEGiO MUSEUM. We kwamen onderweg wel het blote voetenpad tegen, waarmee je een dagje LEGiO MUSEUM natuurlijk erg leuk kunt combineren. In dat geval zou ik helemaal zorgen voor schone setjes kleren, voor iedereen.

Thomas vond het zó leuk, dat hij niet weg wilde. En hij kan zo een spreekbeurt houden over Lego na dit bezoek. Hij vertelt uitgebreid over het begin met houten speelgoed, de brand, de bouwplannen die verloren gingen én het systeem dat eerst ontbrak. Prachtig. Een bezoek aan het LEGiO MUSEUM is dus een leuk én leerzaam uitje ♥ 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.