Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig
Spelen en leren

Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig

Na onze dag in het Lego Discovery Centre in Oberhausen, mochten de kinderen allebei voor hetzelfde bedrag Lego uitzoeken. Thomas koos voor een grote doos van Lego Ninjago en Elynn haar oog viel op twee schattige kleine doosjes van Lego Whisker Haven . Ik kon het niet laten voor Mini3 Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig mee te nemen.

Hij was er per slot van rekening ook bij én we hebben al best veel Lego, maar dat is wat Muppet en Pollewop in de loop van de tijd verzameld hebben. Nu heeft Mini3 ook iets van zichzelf. Het leuke is dat het in eerste instantie ook een hele mooie accessoire is op de kinderkamer.

Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig

Het leukste aan Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig vind ik dat het lekker blauw is. Niets genderneutraal, we krijgen een jongetje! Dus ik wilde echt iets jongensachtigs en stoers, maar ook heel schattigs. Gelukt! Een blauw voertuig mét lieve plaatjes. Zoals gezegd kan het eerst mooi op zijn kamertje als accessoire op en kan ik hem dus zelf in elkaar zetten. Nou is dat geen hogere wiskunde of zo, maar wel een bijzonder gevoel. Hoe meer ik uiteindelijk voor hem aan de slag kan, hoe echter het eindelijk begint te voelen.

Drie in één

Een ander heel leuk aspect van Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig is dat het drie in één is. Je kunt er niet alleen een vliegtuig van maken. Het is ook een boot én een helikopter.

Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig Dat wordt een leuke extra leerzame uitdaging. Wanneer je de steentjes dus anders in elkaar zet, is het meteen een heel ander voertuig. Als groot fan van spelend leren, kan ik met Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig dus ook mijn hart op halen. Behalve dat één stukje dus meerdere functie’s kan hebben, leert het je kind nog veel meer. Ruimtelijk inzicht, motoriek en zintuigen worden gestimuleerd met dit stukje speelgoed. Verder kan ik me al heel goed voorstellen dat ik terwijl we spelen met Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig, we samen kunnen zingen. Wat dacht je van:

Helikopter, Helikopter, Mag ik mee omhoog
Hoog in de wolken wil ik wezen, Hoog in de wolken wil ik zijn
Helikopter, Helikopter, Vliegen is zo fijn

Ik kijk er nu al naar uit! Natuurlijk is het niet meteen zo ver, Lego Duplo Mijn eerste vliegtuig is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar tot een jaar of 3.  Toch kun er al prima mee spelen als je kindje kan zitten in de wip- of kinderstoel.

Behalve het zingen is er veel meer mogelijk. Je moet soms een beetje creatief zijn. Sommige kinderen vinden weggooien en terugkrijgen ook al een heel leuk spelletje immers. Het doosje kost maar zo’n € 5,99 dat maakt het ook erg leuk als (onderdeel van een) kraamcadeautje of tien-dagen-pakket ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Duplo is en blijft een topper!
    Gerdi onlangs geplaatst…Vakantieplannen | Wat doen we dit jaar?My Profile

  2. Duplo blijft leuk!

    De antarctica zet met de walvis is hier ook een topper!
    Ilse van Kreanimoµ onlangs geplaatst…Travel journal printable voor kinderen – Gratis – Crea-CrossMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.