Home | NEW IN | Kinderen aanmoedigen groente te eten

Kinderen aanmoedigen groente te eten

by Marjo
Kinderen aanmoedigen groente te eten

Soms is het best lastig om kinderen groente te laten eten. Zelf gebruik ik er ook wel wat trucjes voor. Als we iets eten met saus, dan blender ik er extra groente door. Ze zien het niet maar eten het wel. Ook snijd ik vaak komkommer en tomaat als bijgerecht, daar zijn ze gek op. Nu kun je ook met Jumbo kinderen aanmoedigen groente te eten.

Groenten als boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool zijn vaak niet het favoriete avondeten van kinderen. Daarom maakt Jumbo het proeven van deze gezonde kost leuker met een originele groentebingo. Boerenkool werkt hier gelukkig wel heel goed, als stamppot. En de kinderen zijn gek op de speklapjes die er bij horen.

Kinderen aanmoedigen groente te eten

Met de groentenbingo kun je kinderen aanmoedigen groente te eten.  Als fan van spelenderwijs leren en dingen die niet per definitie leuk zijn, leuk te maken, is dit iets dat ik best een kans wil geven. Sinds vorige week kunnen kinderen en hun ouders een echte bingokaart meenemen uit de Jumbo winkels. Hiermee kunnen zij thuis bingo spelen: niet met getallen, maar met groenten! De wintergroenten op de bingokaart zijn het hele seizoen in de aanbieding bij Jumbo. De supermarktketen gaat voor gezondheid en laat zien dat je van gezond eten een leuk spel kan maken.

Groentebingo

Met de groentebingo kunnen kinderen spelenderwijs gezonder leren eten. Voor iedere groente die je kind proeft, mag je spruit een sticker plakken op de bingokaart. Om de bingokaart vol te krijgen, mogen kinderen acht verschillende groenten proeven. Een volle kaart levert een mooie beloning op, die ouders en kinderen zelf bepalen. Er is een sticker voor boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool. Vind je kind één van deze wintergroenten écht niet lekker of wil je een andere groente laten proberen? Dan kan je de blanco sticker gebruiken om een groente naar keuze in te vullen.

Makkelijke recepten met groenten

Jumbo moedigt haar klanten aan om meer groente en fruit te eten en maakt dit ook makkelijk en betaalbaar. Zo zijn de echte wintergroenten nu in de seizoenaanbieding. In samenwerking met het Voedingscentrum zijn gezonde recepten ontwikkeld die voldoen aan de vernieuwde Schijf van Vijf. Wekelijks plaatst Jumbo nieuwe recepten waarin elke week een andere groente de hoofdrol speelt.

De recepten, die bestaan uit 5 ingrediënten en binnen 30 minuten klaar zijn, staan nu in het teken van wintergroenten uit de groentebingo. Zo wordt lekker en gezond eten kinderspel voor iedereen ♥

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.