Home MAMA Meest gestelde vragen over mijn zwangerschap

Meest gestelde vragen over mijn zwangerschap

by Marjo
Meest gestelde vragen over mijn zwangerschap

 

Wat was het bijzonder de eerste weken. Wat kostte het me een moeite om het te verbergen, die hele zwangerschap. Ik was kotsend van mijn plek, ik werd maar niet fit én al voor de negende week was ik ontploft. Natuurlijk kreeg ik toen het hoge woord er eenmaal uit was veel vragen over mijn zwangerschap. Vandaag beantwoord ik de meest gestelde vragen over mijn zwangerschap.

Sommige kreeg ik recht in mijn snufferd zonder enig tact (en dat hoefde ook niet hoor!). Sommige iets voorzichtiger. Allemaal even oprecht en gemeend! Heel fijn dus!Ik heb dus besloten een aantal van die meest gestelde vragen hier te beantwoorden. Natuurlijk ben ik heel benieuwd of jullie nog andere vragen hebben én of jullie zelf ook van dit soort vragen gehad hebben tijdens jullie zwangerschap.

Nog een nummer drie of nie(t)

Het is heel bijzonder om te zien hoe oprecht blij iedereen voor ons is, ook al is de wens voor een derde nooit uitgesproken. Niet tegen anderen, maar ook niet onderling. Zoals ik al eerder schreef in het artikel ‘Nog een nummer drie of niet‘ :

Nog een nummer drie, of niet, als het aan mijn man ligt niet. Duidelijk, no doubt about it. Dus maybe is geen optie ben ik bang, toch, vraag ik me af of ik hem over kan halen, of ik hem over wil halen. Wel overhalen zodat hij vrijwillig nog een derde zou willen hoor, dat wel.

De meest gestelde vragen over mijn zwangerschap

♥ Wilden jullie toch een derde?

Geen beslissing nemen is ook een keuze maken. Het voelde zo tegen natuurlijk om ‘iets’ tegen een zwangerschap te doen, terwijl we niet wisten of we een keuze hadden én wat die keuze zou zijn. Dat is altijd het lastig geweest. Volmondig ‘ja’ zeggen, durfde ik niet. Dan zou ook élke keer de teleurstelling groter en groter worden. Iets wat ik mezelf en ons niet aan wilde doen. Het onmogelijk maken, nou ja, praktisch onmogelijk (knippen was nog geen optie), voelde ook niet goed. Stel dat we wel omsloegen. Stel dat we wel voor een derde wilden gaan. Dilemma, tot we er geen dilemma meer van maakten, samen.

 Meest gestelde vragen over mijn zwangerschap

♥ Was het gepland?

Nee dus. We besloten er niets tegen te doen en zolang we het niet wisten, gewoon niet gericht aan de slag te gaan. Uiteindelijk lieten we het maar zo, Elynn werd ouder en er was nog steeds geen derde zwangerschap. Het lot zou het beslissen. De teleurstelling elke keer als het niet zo was, was vervelend, maar niet groot genoeg om knopen door te hakken. Dus we lieten het zo gaan. De enige grens die we wel bewust stelden was mijn veertigste verjaardag. Wanneer het dan niet zo had mogen zijn, dan zou er worden geknipt. Elynn is inmiddels vier, dus het duurde eventjes. En die veertigste verjaardag? In mei ben ik uitgerekend, in september word ik veertig.

♥ Hoe voel je je?

Nu eindelijk kan ik zeggen dat ik me een stukje beter ga voelen. Het was geen goede combinatie één of ander virus van een week of zeven én een verminderde weerstand door de zwangerschap. Ik hing kotsens boven de wc, heb overgegeven in de douche en last but not least was er een niet bestaand lontje én een allesoverheersende moeheid. Nu ben ik vooral moe.  Mede ook omdat Muppet en Pollewop, met het plassen en de nachtmerries, ons alvast laten wennen aan het nachtelijke wakker worden. Moeheid is redelijk op te lossen met rust. Die rust probeer ik zoveel mogelijk te pakken. Leve de schermen, het spelen tussen broer en zus en de zelfredzaamheid. Ook drie hoeraatjes voor mijn man, die me veel uit handen neemt.

♥ Hoe voelde je dat je zwanger was

De eerste hint was dat ik niet meer afviel, ondanks dat ik nog wel bewust at. Echt tot me door te dringen begon het pas na een dag of twee. Mijn borsten waren pijnlijk, mijn tepels werden guldens en er was een onbestemd onderbuikgevoel. ‘My gut’, zoals Gibbs dat zo mooi zegt (fans weten wat ik bedoel). We hebben dan ook vrij snel getest, gelukkig kan dat tegenwoordig.

♥ Het is toch geen tweeling?

Bij week negen wist ik al niet meer wat ik aan moest doen, terwijl ik het echt niemand wilde vertellen. Ontploft. Alsof ik twintig weken zwanger ben. Een collega die met negen weken al wat met haar hand over mijn buik aaide en zei: ‘hmmmm, een buikje’. ‘Nee, hoor gewoon moddervet, want aangekomen’. Met erachter aan: ‘van jou kan ik het hebben’. Om haar niet met een té naar gevoel naar huis te laten gaan. Ze stond als eerste aan mijn bureau, nadat ik de aankondiging had verstuurd. En terecht. De verloskundige en de echoscopist van de combinatietest hebben heel goed gekeken en vooralsnog is het er echt maar eentje.

♥ Wat vinden de andere kindjes er van?

We hebben het ze heel snel verteld. Heerlijk verhaal ook kwam daaruit voort nog, maar dat later. We zaten voor in de kamer, de kinderen kwamen bij ons zitten, want we moesten even iets vertellen. Elynn kroop lekker bij René op de stoel en Thomas zat bij mij op schoot. Ik vroeg ze wat ze er van zouden vinden als ze een broertje of zusje zouden krijgen. Leuk! Gelukkig maar, want jullie krijgen een broertje of zusje! Een luid gejuich, blije koppies en allebei twee handjes in de lucht! Zo mooi, zo waardevol, zo schattig!

♥ Hoe gaan jullie dat doen met maar drie slaapkamers. Wie gaat er bij elkaar op de kamer?

Help mijn man is klusser! De kinderen krijgen uiteindelijk hun eigen verdieping. Wij verhuizen naar zolder. Mijn man heeft al een prachtig washokje gemaakt, erachter ontstond een soort nis en daar komt ons bed in. Tegenover ons de kledingkast en naast het trapgat krijg ik eindelijk een werkplek! Dus dankzij mini nummer drie, gaat ook een andere wens in vervulling. Die pakken we maar even mee nu we toch bezig zijn. Voor de baby er is, moet alles klaar zijn. De kinderen kunnen zo alvast wennen aan hun eigen plekje, voordat ze aan alle veranderingen tegelijk moeten wennen. Mini 3 blijft dus waarschijnlijk iets langer dan de andere twee bij ons op de kamer liggen. Om voor elke nachtvoeding de zolder af te moeten, liever niet. Verschonen doen we dan gewoon op mijn bureau en daar kan ook best een flessenwarmer of thermoskannetje en poederdoos op staan. Alles bij de hand. De vraag of ik deze keer wel borstvoeding ga geven is hiermee ook meteen beantwoord.

Ik hoop dat je het leuk vond om de antwoorden op de vragen op de meest gestelde vragen over mijn zwangerschap te lezen. Zoals ik al zei: heb je zelf nog vragen? Laat ze achter in de reacties en ik zal ze beantwoorden in een volgend blog (tenminste als het er een paar zijn) dus schroom je niet en vraag! En? Wat was de gekste vraag die jou gesteld werd?

♥MJ


Afbeeldingen zwangerschapstest en zwangere buik via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

3 comments

Astrid 28 november 2016 - 20:59

Allereerst van harte met je derde baby op komst! Superleuk! Ik ben momenteel zwanger van de tweede en sommige vragen zijn bij mij ook herkenbaar 😉
Astrid onlangs geplaatst…Spam je blog #4My Profile

Reply
Mary-Lou 27 november 2016 - 10:33

Was het gepland? En dan x3 ofzo. Dat was het bij ons wel, maar vond de vraag best brutaal.
Mary-Lou onlangs geplaatst…Het mysterie van Rommelpiet ontrafeldMy Profile

Reply
Lori (Mama's Jungle) 27 november 2016 - 09:01

Wat leuk hoe je kinders reageerden. En zoo fijn, een klusman! Het lijkt me wel pittig, zwanger en al twee loslopende spruiten 😉
Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Groene Feestdagen (linkparty #2)My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.