Home LIFESTYLE Metroride helm van Nutcase

Metroride helm van Nutcase

by Marjo

Er ligt hier al een tijdje een Nutcase helm klaar om te testen. Nu vroeg ik me heel even af: ‘Hoe test je een helm?’. Ik kan moeilijk mijn meisje op de weg gooien om te kijken of de helm stevig genoeg is. Ik ga er van uit dat ze dat zelf uitgebreid hebben getest en vertrouw daar maar op. Wel wil ik kijken naar pasvorm, stevigheid, hoe vast zit het, hoe voelt het materiaal.

Om dat te beoordelen is het wel nodig dat ze hem opzet. Voor de foto’s is het wel fijn wanneer ze dan op haar fiets zit. Dit is er door verschillende oorzaken en omstandigheden nog niet van gekomen, zodra het lukt zal ik uiteraard mijn ervaringen met jullie delen op het blog!Vandaag kreeg ik echter een berichtje dat ik toch even met jullie wilde delen, want behalve kinderen, hebben volwassenen ook bescherming nodig.

Metroride helm van Nutcase: Nu met MIPS™ gepatenteerd Brain Protection System (én in grotere maten)

De De Metroride helm van Nutcase is nu beschikbaar in een groter formaat of met MIPS™ gepatenteerde brain protection system. Oorspronkelijk was de Metroride slechts in één maat beschikbaar. Maar de helm werd echter door de ideale ventilatie al snel omarmd en gewild door forenzen, stadsfietsers en weekendavonturiers. Zowel de nieuwe versies van de Metroride, het MIPS-systeem én de nieuwe maten L en XL bieden features die de helm zo populair maakten: grote ventilatieopeningen, 360° reflectie, magnetische gesp en een stevige draaiknop.

Metroride met MIPS™

Voor de komende de lente zijn de Metroride-helmen Black Tie en Technicolor met de MIPS-technologie beschikbaar. Dit gepatenteerde brain protection system, ontwikkeld door Zweedse onderzoekers en hersenchirurgen, vermindert de druk op de hersenen die wordt veroorzaakt door rotatie bij een bepaalde impact. MIPS zorgt ervoor dat bij een impact, tussen hoofd en helm, als het ware een vertraging optreedt. De lage wrijvinglaag aan de binnenkant laat de helm ten opzichte van het hoofd roteren. Dit vermindert de schade aan hersenen aanzienlijk.

Metroride helm van Nutcase De in-mold helm is de lichtste en meest veelzijdige helm in de volwassenen-lijn van Nutcase. Verkrijgbaar in zeven ontwerpen waaronder vijf nieuwe graphics: Graphite, The Original (in mat), Garnet, Veloz en Sapphire. De geadviseerde verkoopprijs is 99,95 euro. De nieuwe helmen zijn vanaf februari 2017 beschikbaar via www.nutcasehelmets.com en bij een van de vele Nederlandse verkooppunten.

 


Verkrijgbaar in S / M (55-59cm) en L / XL (59-62cm). De geadviseerde verkoopprijs is 124.95 euro.  Metroride is verkrijgbaar in S / M (55-59cm) en in het voorjaar van 2017 tevens in de maten L en XL. Deze maten passen bij een hoofdomtrek van 59 tot 62cm.

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.