Nieuwe kinderboekenserie van Carry Slee (5+)
Lezen Ouderschap What's new

Nieuwe kinderboekenserie van Carry Slee (5+)

Het is zo leuk om te zien dat mijn grote liefde voor lezen ook is overgenomen door mijn kinderen. Zelfs Finn (2017) kan al zelf lezen. En niet een beetje, gewoon, gewone leesboeken. Wanneer hij iets gelezen heeft, kan hij haarfijn in zijn eigen woorden uitleggen wat hij gelezen heeft. Elke keer sta ik weer versteld en geniet ik ervan. Stiekem heb ik deze nieuwe kinderboekenserie van Carry Slee die in mei bij uitgeverij Kluitman verschijnt, al op zijn verlanglijstje gezet. 

Zowel bij prentenboeken als (voor)leesboeken spelen de illustraties een belangrijke rol bij het verhaal. Ze geven de emoties in beeld weer, versterken het verhaal én maken het verhaal (als het goed is) aantrekkelijker. Eerlijk? Ik heb wel eens een boek laten liggen, omdat de illustraties me totaal niet aanspraken. Marijn van der Wateren is de illustrator van deze nieuwe kinderboekenserie voor 5+ van Carry Slee die in mei dit jaar bij uitgeverij Kluitman zal verschijnen. En dat hebben ze goed uitgekozen!

Nieuwe kinderboekenserie van Carry Slee | BRIKKIE

Brikkie heet de nieuwe kinderboekenserie die in mei dit jaar bij uitgeverij Kluitman zal verschijnen en de vrolijkheid en actie spat echt van de illustraties af. De schrijfstijl van Carry Slee, met veel vaart, humor en fantasie en het kleurrijke beeld van Marijn van der Wateren vullen elkaar geweldig aan: een fantastische samenwerking.

Uitgeverij Kluitman zal met twee delen in de serie starten: Brikkie en de stoute kippen en Brikkie en spookje Piekhaar. In de zomerbrochure van uitgeverij Kluitman – die half maart van de drukker komt – zal alle informatie over deze nieuwe serie van Carry Slee te vinden zijn.

BRIKKIE EN DE STOUTE KIPPEN

Pietje woont met haar papa en haar knuffels in een huis met een tuin. In die tuin staat Brikkie, het rode autootje dat ooit van opa was. Buurvrouw Eitje wil Brikkie hebben om er een kippenhok van te maken. Pietje is het daar helemaal niet mee eens en verzint een plan. Als dat maar goed komt…

BRIKKIE EN SPOOKJE PIEKHAAR

Buurvrouw Eitje wil het haar van Pietje knippen. Pietje wil dat helemaal niet en vlucht weg met Brikkie en haar vriendjes. Onderweg komt ze een spook tegen. Het spook is op zoek naar het verdwenen spookje Piekhaar. Pietje helpt met zoeken. Zullen ze het spookje vinden?

MARIJN VAN DER WATEREN

Van kleins af aan heeft Marijn veel zitten tekenen en maakte eigen boekjes. Met een oom op de drukkerij en een opa als lithograaf lagen goede materialen voor het grijpen.

Ze volgende twee grafische studies en ging werken als grafische ontwerper. De liefde voor het illustreren bij verhalen bleef borrelen. In 2019 maakte ze volledig de overstap naar illustrator. Haar illustraties kenmerken zich door dynamiek, heldere kleuren en veel beweging. Afhankelijk van de opdracht en stijl werkt zij met aquarel, gouache en/of collage.

CARRY SLEE

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland. Generaties groeiden op met haar populaire kinder- en jeugdboeken.

 kinderboekenserie Carry Slee

Ze won wel tien keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Prijs van de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en veel van haar verhalen werden verfilmd. Van een aantal boeken is een musical gemaakt. Haar allereerste boek ging over de tweeling Rik & Roosje en was voor dezelfde doelgroep als ‘Brikkie’.

❥ Zijn jullie ook zo’n fan van voorlezen en lezen en ben jij ook zo benieuwd naar Brikkie en de andere illustraties van Marijn?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.