Home BUDGET | BESPAREN Nieuwe telefoon of laten repareren

Nieuwe telefoon of laten repareren

by Marjo
Nieuwe telefoon of laten repareren

Wist je dat één op de vijf smartphone gebruikers rondloopt met een kapotte telefoon?! Helaas ben ik daar eentje van. Hoewel de kans groot zou zijn dat dit door één van de kinderen kwam, is het echt mijn eigen schuld. Bij The Phonelab zijn ze niet verbaasd over hoe vaak telefoons stuk gaan. Telefoons zijn nou eenmaal kwetsbaar en dit zal in de nabije toekomst niet gaan veranderen. De vraag is dan nieuwe telefoon of laten repareren?

Een batterij die nog geen halve dag meegaat of een scherm vol met barsten waar je amper nog doorheen kunt kijken. Dat is jammer genoeg de status van jouw telefoon. Je begint je af te vragen wat wijsheid is. Laat ik hem repareren of koop ik een nieuw toestel? Het verschil is een snelle rekensom voor de één, maar een langere afweging voor de ander.

De belangrijke vraag die je jezelf stelt: is mijn telefoon de reparatie nog wel waard of kan ik net zo goed een nieuw toestel aanschaffen? Het is erg verleidelijk om de nieuwste iPhone of Samsung aan te schaffen. Elk jaar zijn de nieuwste modellen weer net wat beter dan jouw oude telefoon. Een iets betere camera, allerlei technische snufjes en hij ziet er vaak veel vetter uit dan de vorige. Daarnaast speelt status ook nog een rol. Hier moet je dan wel flink voor in de buidel tasten. Zo kost de nieuwste iPhone X los €1159. Dus.. wat doe je? Met het geven van deze tips hoop ik jou te helpen om deze vraag voor jezelf te kunnen beantwoorden.

Het milieu

Een nieuwe iPhone aanschaffen is slecht voor het milieu. Je telefoon repareren scheelt de productie van een nieuwe iPhone. Wil je milieubewust bezig zijn, kies dan voor een iPhone reparatie of koop een duurzame telefoon zoals die van het Nederlandse bedrijf genaamd FairPhone.

BKR

Een BKR registratie (sinds 1 mei 2017 van toepassing voor telefoonabonnementen) heeft invloed op de aanvraag van een lening of hypotheek. Een duur telefoon abonnement van gemiddeld zo’n €700 is namelijk gewoon een lening die je afbetaalt aan jouw telecommaatschappij. Een los toestel kopen in combinatie met Sim Only is een optie, maar een reparatie komt toch vaak uit als het goedkopere alternatief.

Verkoopwaarde

Een toestel waarvoor je een abonnement had afgesloten is na deze looptijd (en afbetaling) jouw eigendom. In tegenstelling tot vroeger zijn deze toestellen dan nog best wat geld waard. ThePhoneLab verkoopt bijvoorbeeld refurbished iPhone 6 modellen voor rond de €300. Je zou dus ook jouw telefoon kunnen verkopen op Marktplaats of aan een bedrijf zoals ThePhoneLab! Wij knappen deze op en verkopen deze later weer door. Het verkopen van jouw oude telefoon levert je dus geld op wat je kunt gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe.

Nieuwe telefoon of laten repareren

Een nieuwe telefoon is vaak aanlokkelijk, maar met oplopende verborgen kosten en een BKR registratie kan schijn bedriegen en is het goed om ook naar alternatieven te kijken. Een reparatie is goedkoper, beter voor het milieu en ook zo gepiept (volgens The Phonelab kan het in uiterlijk 30 minuten)! Wil jij altijd per se de nieuwste telefoons hebben? Dan kun je jouw oude smartphone verkopen en het verdiende geld te besteden aan die allernieuwste OnePlus, iPhone, Samsung of andere smartphone.

Bonustip! Heb jij echt een hele oude smartphone zoals een iPhone 3G of een ander toestel uit die tijd? Deze zijn niet meer waard dan €20 of €30. Het is niet de moeite waard om deze nog te verkopen. Een leuker alternatief is een donatie aan een goed doel. 

 Afbeelding broken smartphone via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.