Ondersteuning met CBD olie
Lifestyle Ouderschap

Ondersteuning met CBD olie

Voor mijn omgeving is het soms best lastig te snappen dat ik sommige dingen niet doe, en andere dingen juist wel. Voor mij is het een kwestie van afwegen en balans. Ik ben erg gevoelig (ooit diagnose HSP gehad) en dit maakt ook dat je gevoelens van angst (ook faalangst, onzekerheid en dergelijke) en stress harder binnenkrijgt dan een ander. Ondersteuning met CBD olie zou hier verlichting kunnen geven.

En er zouden meer voordelen aan het gebruiken van CBD (cannabidiol) olie verbonden zijn. Maar voor ik CBD olie kopen zou, ben ik wel heel nieuwsgierig hoe en wat. Nu ben ik wel een beetje een miepje, want ik ben meteen bang dat ik door het gebruik van CBD (CBD is een cannabinoïde die zowel in cannabis als hennep wordt gevonden) high wordt. Helemaal op momenten dat dit niet zo gelegen komt en die zijn er veel. Helemaal bijvoorbeeld omdat ik moeder ben. Dat betekent dat ik of aan/op het werk, of bij mijn kinderen ben. Het is dan toch iets met verantwoordelijkheidsgevoel enzo. Ik denk in plaatjes, dus zie mezelf al high bloggen of telefoongesprekken voeren. Wat onderzoek leerde me juist dat CBD gebruikt wordt voor haar medicinale eigenschappen en juist geen psychotisch effect heeft. Je kunt dus niet high worden van CBD olie.

Ondersteuning met CBD olie

Alleen mama zijn is al genoeg om mijn overgevoeligheid te verhogen. Mama zijn kan je af en toe extra angstig en onzeker maken. Dit zal voor meer moeders gelden. Op veel fronten ook. Als ik mijn dag niet heb, hebben zij dat ook vaak niet. Net als elke moeder wil ik mijn kinderen beschermen. Ik wil ze ook graag goed voorbereid de wereld van tegenwoordig in sturen.  Je kunt je om minder druk maken. Dat betekent slapeloze nachten en af en toe extra onrust.

Ook met sociale aangelegenheden, in combinatie met het in de lucht houden van alle ballen, is genoeg om onzeker te zijn of ik het allemaal wel goed doe. Soms lukt het gewoon even niet. Omdat het lijkt alsof het elders allemaal goed gaat (schone vloeren, veel sociale verplichtingen, gecombineerd met de kinderen, de was en het werk), twijfel ik wel eens aan mezelf. Ook daarvan schiet ik in mijn piekermodus.

Nachtouders

CBD olie draagt bij aan een goede nachtrust en een langer lontje (voor een moeder onmisbaar). Er zijn veel positieve ervaringen van gebruikers van de olie. Het zal niet genezend werken, maar kan wel een rol spelen bij verschillende klachten. CBD olie kan de natuurlijke tegenreactie van het lichaam op onder andere pijn, ontstekingen, stress en angst bevorderen. Het bevat rustgevende stoffen, dus ook bij het in slaap vallen krijg je ondersteuning met CBD olie. Elke nachtouder weet wat een gebrek aan nachtrust met je doet en hoe belangrijk goed slapen is. Oh en over dat high worden: doordat CBD gemaakt wordt van de legale industriële hennepplant bevat het zo’n  verwaarloosbare hoeveelheid THC, dat je er niet high van kunt worden.

Op dit moment gaat het gelukkig heel goed, Finn slaapt aardig door, de kinderen zijn aardig rustig en lief, de weken worden weer normaal. Normaal qua werk, school en roostervrije dagen. Weer werken betekent wel kinderopvang en dat is nieuw en anders, mocht het een trigger zijn weet ik wat me te doen staat ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. En hoe heeft CBD Olie je kunnen helpen in je dagelijkse activiteiten?

    Ben er erg benieuw naar, ook omdat de blog al een jaartje oud is.

    Ik hoop dat je er positieve reacties van hebt gekregen.

  2. Ik ben er niet helemaal van op de hoogte, maar sinds juli kun je ook bekeurd worden op het deelnemen aan het verkeer onder invloed van oa THC. Dus zeker ook iets om in de gaten te houden.
    Jacqueline onlangs geplaatst…Een gehandicaptenparkeerkaart, ben ik daar wel gehandicapt genoeg voor?My Profile

    1. Hoi Jacqueline, dank je wel voor je goede aanvulling. Dat klopt inderdaad. De reden dat ik er niet bij stil stond is dat ik geen auto rijd, dus goed dat je het zegt. Het heeft te maken met de speekseltest en ondanks het minimale (0,2% ongeveer (dit verschilt per olie) kun je er niet high van worden. Het kan wel worden opgehoopt in lichaam, waardoor je uiteindelijk bij een speekseltest een te hoge waarde kunt hebben. Dat schijnen ook de haken en ogen te zijn aan de test.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.