Waarom personal styling online?
Styling

Personal styling online

Al een tijdje zit ik er over na te denken. Personal styling online. Winkelend met mijn moeder en zusje zaterdag ging het best lastig. Ook toen schoot het weer door mijn hoofd. Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om online een stijlexpert in te schakelen. Waarom online personal styling iets voor mij zou zijn? Omdat ik heel erg op zoek ben naar mijn eigen stijl. Niet omdat ik mama ben. Ook niet omdat ik niet meer weet hoe ik me moet kleden voor mijn leeftijd.

En niet omdat ik anders alleen voor praktische combinaties kies of het op veilig speel. Verre van dat. Ik houd wel rekening met mijn leeftijd, maar ga ook niet als een tonterpotje door het leven. Er zijn ook geen dingen die ik niet meer draag, alleen doordat ik kinderen heb. Op dit moment is het voor mij lastig door het afvallen. Wanneer je een hele zesjarige aan gewicht hebt verloren, en nog aan het afvallen bent, is het lastig om niet in je oude stijl te vervallen of je oude maat te kiezen.

Waarom personal styling?

Toen ik tijdens het winkelen een vest aan het passen was, zei Aniek op een gegeven moment: “Volgens mij kan je daar wel een M van hebben hoor”.

Op haar aandringen heb ik die gepast. Bij een geweldige winterjas van Only, durfde ik door haar steun meteen voor een kleinere maat te gaan. “Zie je wel welke maat je nu aan hebt? In een gewone winkel, van een normaal merk?”. Het was een maat S. Zonder haar zou ik dat niet hebben geprobeerd. Het was dus heel prettig om iemand naast je te hebben staan, die met je meedenkt. Waardoor je buiten jouw comfort zone kiest. Nu kent mijn zusje wel een beetje mijn stijl. Het lijkt mij juist een fantastisch idee om een buitenstaander je outfit te laten kiezen. Een Zalon box lijkt me bijvoorbeeld geweldig. Ook als een beloning voor het afvallen naar een gezond BMI.

Waarom een online personal styliste?

In de winkel kijken veel mensen mee. Dat maakte me toch weer onzeker. Ik ben er nog niet, en ik wil nog tien kilo afvallen. Een online styliste is een tikje anoniemer en er kijkt niemand mee.

online personal styliste

Tijdens het shoppen werd een andere klant geholpen, de verkoopster droeg verschillende kledingstukken aan en er werd druk gepast en geprobeerd. Heel tof! Alleen overal waren nieuwsgierige toeschouwers. De meeste aanbieders maken gebruik van verschillende stylisten én vaak mag je zelf kiezen welke stylist jouw outfit samenstelt. In de winkel heb je niet echt de mogelijkheid om je te verdiepen in de verkoopster en een keuze heb je ook niet altijd.

Met een online persoonlijke styling, zijn er geen andere ogen op jouw lijf gericht. Je kunt fijn in je eigen huis de box uitpakken. Je kunt er op reageren zoals je wilt, zonder rekening met iemand te houden. Daarna kun je de kledingstukken op je gemak passen, bekijken en met elkaar combineren. Je hoeft geen “verantwoording af te leggen” wanneer je een kledingstuk retourneert.

Wat moet je weten voor je online persoonlijke styling aanvraagt?

Je moet bij het aanvragen van een voor jou samengestelde outfit wel wat informatie doorgeven. Waarom doe jij je aanvraag op dat moment? Heb je gewoon zin in een speciaal voor jou samengestelde outfit of heb je een bijzondere gelegenheid. Het is handig om dit van tevoren te weten. Wat je nodig hebt aan kleding en de indruk die je met je kleding wil maken is daarvan afhankelijk. Voor mij zou het zijn omdat ik een nieuwe outfit wil en ik me wil laten verrassen.

Waar moet je op letten voor je een online styling aanvraagt?

De stylist wil misschien ook iets over jou weten. Een idee krijgen van je stijl. Weet je dat niet, dan is het handig om te weten wat je niet wilt. Want door te weten wat je niet wilt, kan een stylist uiteindelijk een beeld krijgen van waar je wel naar op zoek bent.

Wil je persoonlijk contact? Om een goede manier van online stylen te vinden die voor jou werkt, is het ook belangrijk om te beseffen welke verwachtingen je hebt en waar je wel of niet op zit te wachten. Ik zou liever een vragenlijst invullen, dan met iemand te bellen om over mijn wensen te praten.

Verwennerij voor jezelf

Een soort van voor jouw samengesteld kerstpakket. Ik weet nog hoe ik me voelde als mijn vader vroeger een ouderwets kerstpakket mee naar huis nam. Die kinderlijke spanning of er iets lekkers voor jou in zat. Een luxe chocolaatje wat je anders niet kreeg, of bijzondere snoepjes. Een verwennerij voor jezelf, maar niet van tevoren weten wat.

Ook een style-abonnement lijkt me wel wat voor een tijdje. Je ontvangt dan op een bepaald moment een nieuwe box. Een mooie manier om bijvoorbeeld in ieder geval één keer per seizoen een nieuwe outfit aan je garderobe toe te voegen. Dit kan dan de basis zijn voor andere items die je zelf shopt!

❥ No great things come from comfort zones. Heb jij  wel eens zoiets als personal styling voor jezelf gedaan of zou je het durven? Wat voor kenmerken over jezelf zou jij doorgeven aan de online stylist?

 


Afbeelding kledingrek door Pexels | afbeelding laptop door rawpixel | afbeelding fashionstyles door engin akyurt via Pixabay

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] had, was ik nog sceptischer geweest dan ik nog steeds was. Maar soms vind ik het leuk om net even meer aan mijn uiterlijk te doen. De basis is er altijd, elke dag. Foundation, beetje highlighten én mascara. Altijd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.