Home ETEN | KEUKEN Maïskolven, pitabroodjes en Oosterse noodles

Maïskolven, pitabroodjes en Oosterse noodles

by Marjo
Weekmenu #1 maïskolven, pitabroodjes en Oosterse noodles

Zoals ik in het recept voor gehaktballen in tomatensaus al vertelde is René met de opleiding begonnen en daardoor laat thuis. Het is fijn dat het eten dan geen last is. Mijn HSP geeft al genoeg gedoe. Maandag en dinsdag kan ik zorgen dat ik eten op tijd klaar is. Dan ben ik vrij. Ideaal dat het gross dan al in huis is en ik (of de kinderen) eventueel alleen nog wat verse dingen bij moet(en) halen. Met Finn naar de winkel is onwijs gezellig. Woensdag en donderdag moet het dan snel en makkelijk. Maar ik wil wel zelf koken en gezond. Iets met de oven is dan fijn. Maïskolven, pitabroodjes en Oosterse noodles, werd het deze week het weekmenu!

Mama is bij ons, op donderdag. Zij kan er indien nodig voor zorgen dat de oven warm is. Als ik dan een zelfgemaakte pizza, ovenschotel of flammkuchen in de oven kan doen als ik thuiskom eten we nog redelijk op tijd. Op die manier kunnen we de kinderen wel gewoon op dezelfde tijd met hetzelfde ritme en met de gewone bed rituelen naar bed brengen. Omdat op verschillende mama-groepen op Facebook vaak naar inspiratie voor het avondeten of het weekmenu gevraagd wordt deel ik de weekmenu’s en bereidingswijzen zoveel mogelijk met jullie.

Maïskolven, pitabroodjes en Oosterse noodles

Zaterdag begonnen we nog met onze ouderwetse nasi met frikandel. Daarvoor deed René de zaterdag zelf snel de boodschappen. Zondag werden dus de weekboodschappen gehaald.

Zondag wilde ik makkelijk en snel, daarom stonden er gehaktballen met tomatensaus en maïskolven op het menu. Een gerecht voor het weekend! Comfortfood en makkelijk kaar te maken. Kleine voorbereidingen en daarna doen de oven en de hapjespan het werk.

Maandag had ik Oosters op de planning, omdat het uiteindelijk het lievelingseten van René is, omdat de kinderen fan zijn van “sliertjes” en het is vaak makkelijk en snel klaar!

Dinsdag aten we pitabroodjes, waarbij, eenmaal belegd, de oven het werk weer deed! Een recept uit één van de supermarkt magazines enigszins aangepast. René had namelijk in plaats van kipfilet broodbeleg, gewoon een stuk kipfilet meegenomen. Koriander vind ik niet echt een lekker kruid en de mais salade ben ik vergeten te maken. De combinatie ketchup en chilisaus ga ik zeker vaker gebruiken.

Woensdag stond er in eerste instantie saté en salade gepland. Ik had alleen niet genoeg kipfilet op het briefje gezet. Dinsdag kwamen er daar achter gelukkig. Terwijl de pitabroodjes in de oven lagen, ging René op de fiets naar de Coop om de hoek. Lang leve de Buurtsuper. Het werden pitabroodjes tosti’s en ossenstaartsoep. Lekker snel, alleen had ik me iets verkeken op de twee broodjes per keer. Ook die hadden sneller in de oven gekund!

Donderdag stond de favoriet van het hele gezin op het programma. Flammkuchen. Het gerecht komt nog op het blog, maar simpel, snel en oven! Ideale combinatie. Komkommer erbij als extra groente en tomaatjes in partjes.

Vrijdag = patatdag!! René heeft de bestelling doorgeven dus ik hoefde alleen maar langsfietsen, betalen en meenemen. Het stond zelfs al klaar en toen ik thuiskwam was er nog niemand. Zo konden de anderen meteen aanschuiven bij thuiskomst.

Omdat ik er zaterdag niet was en niet wist of ik mee zou eten of niet, heeft René donderdag al eten voor zichzelf en de kinderen gehaald. Penne met kant en klare saus, geraspte kaas en pijnboompitjes.

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Weekmenu 4 soep, sliertjes en stamppot - Mama lifestyle mét een strikje 9 november 2019 - 20:39

[…] staat bij ons altijd voor woknoodles. De bereiding varieert nogal. Dit keer combineerde ik het volgens een recept uit een […]

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.