Play-Doh Letters en Taal
Spelen en leren

Play-Doh Letters en Taal

Joehoe! Ik ben een blij ei! We hebben een geweldig testpakket thuis gekregen! Play-Doh kwam deze zomer met een nieuwe educatieve serie. Voor ouders, juffen, meesters, opa’s en oma’s die het leuk vinden om samen met de kindjes getallen, cijfers, kleuren en vormen te ontdekken is er nu Play-Doh spelen en leren. Ik ben er van overtuigd dat kinderen spelend het best dingen oppikken en onthouden en Play-Doh Letters en Taal past daar helemaal bij. 

Elynn is dol op kleien. Heel vaak kom ik beneden en dan zit ze al geïnstalleerd bij de achtertafel. Mesjes, uitsteekvormpjes en verschillende bakjes klei. Voor Play-Doh begon het heel lang geleden met de welbekende potjes. Maar al jaren lang verschijnen er elk jaar vrolijke speelsets en Play-Doh gaat met zijn tijd mee en lanceerde eerder dit jaar de digitale Play-Doh Touch app waarmee je Play-Doh tot leven brengt op je scherm. Daar is nu een nieuw familielid bij. En een geweldige uitbreiding moet ik zeggen!

Play Doh spelen en leren

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en dat vind ik een mooi voordeel. Het is namelijk nooit te vroeg om te beginnen met spelend leren, zolang het maar echt spelend en vrijblijvend is. De serie bestaat uit Play-Doh Cijfers & Tellen, Play-Doh Kleuren & Vormen , Play-Doh Structuren en Gereedschap en Play-Doh Letters & Taal. Later vertel ik meer over de andere sets. Wij ontvingen Play-Doh Letters & Taal en deze sluit perfect aan bij Elynn, die na de vakantie naar groep 2 gaat en steeds meer interesse in letters, woorden en schrijven begint te krijgen.

Play-Doh Letters en Taal

Het pakket bestaat uit:

• letterstempels met de letters van het alfabet in hoofdletters
• twee speelvellen met aan beide kanten een afbeelding om op te spelen
• zes potjes met klein in verschillende kleuren
• een rollertje om de klei uit te rollen
• pen om in de klei te schrijven (met automatisch de juiste pengreep)
• het Samen Spelen boekje

Met het Samen Spelen boekje krijg je tips om opdrachtjes te doen die passen bij het ontwikkelingsniveau van jouw kind. Het niveau varieert van makkelijk naar minder makkelijk. Verder kun je zelf ook vast nog creatieve, speelse lerende spelletjes bedenken! Dat deden wij uiteindelijk ook nog. We maakten papa na en lieten daarna met zijn mond de verschillende emoties zien. Ondertussen besprak ik met Elynn hoe de emotie voor haar voelt en hoe het voor anderen zou zijn om zich zo te voelen. En vroeg ik wat wij voor haar en wat zij voor anderen zou kunnen doen op zo’n moment.

Play-Doh Letters en Taal

Alleen al het enthousiasme van Pollewop toen we het kregen en het feit dat ze niet kon wachten, terwijl dat wel moest helaas, deed me vermoeden dat het een goede zet van Play-Doh was. Toen we er eindelijk mee konden spelen, werd me veel duidelijk.

Play-Doh Letters en Taal

Het liefst wilde ze alles tegelijk en op haar eigen manier. Dat eerste was niet zo handig, maar dat tweede vond ik prima! Het boekje met tips heb ik dus even aan de kant gelegd. We begonnen met het vel met letter, bijbehorende woorden en de pen. We maakten rondjes met bolletjes en de potjes klei (even op het bolletje drukken, dan omdraaien en je heb een perfect plat rondje ter grootte van de stempel) en begonnen. Ze koos uit de letters een stempel en zocht het plaatje dat er bij hoorde. Daarna schreef ze zelf met de pen de letter er op en verzonnen we andere dingen die met deze letters begonnen.

Henry en zijn gevoel

De pen ging aan de kan en ze ging dapper zelf aan de slag met Henry. De voorkant van de doos nam ze als voorbeeld. Samen oefenden we de letters van de naam Henry en herkende ze dat net als bij Henry de ie, de  i in haar naam ook een y is.

Play-Doh Letters en Taal

Toen ze klaar was maakten we weer schijfjes samen en vroeg ik haar uit de stempels zes letters te kiezen. Willekeurig. Ik pakte de achterkant van het vel met de letters er bij. Zij stempelde de letters vast in de rondjes. Samen keken we welke letter bij welk plaatje hoorde. De V ligt op een specht, wat ook gewoon een vogel is. En de D van dolfijn is ook de S van springen. Het was prachtig om te zien welke letter zij waar vond horen en waarom.

Zoals je ziet kun je ontzettend veel met Play-Doh Letters en Taal. Bouw of maak bijvoorbeeld samen iets van klei wat met een letter naar keuze begint, laat je creativiteit de vrije loop! Je kunt elkaar ook nog laten raden wat je gemaakt hebt. Wie het goed heeft, heeft een punt…

Andere mogelijkheden Play-Doh Letters en Taal

Met elk pakket kun je natuurlijk ook heel veel andere toepassingen bedenken. Ondanks dat letters en taal het onderwerp was van dit pakket, kun je met dit pakket ook heel goed kleuren oefenen en tellen bijvoorbeeld.

Play-Doh Letters en Taal

Voor het maken van de schijfjes om de letters op te stempelen, hadden we eerst bolletjes nodig. Nu weet Elynn de kleuren prima en telt ze tot 100 en in sprongetjes van twee. Toch vind ze het ook leuk om de kleine dingen te oefenen. Dus terwijl we bezig waren om de rondjes te rollen (goed voor de fijne motoriek) telden we en benoemden we de kleuren. Af en toe pikte ik snel één om te kijken of ze zag welke kleur er weg was.

W I N N E N

En nog een keer JOEHOE! want ik mag één van jullie blij maken met Play-Doh Letters en Taal (t.w.v. € 29,95)  en dat vind ik zo leuk! Laat in een reactie hier of op Facebook weten dat je meedoet, maar nog belangrijker:

* like de pagina van Mar-JoYa, want daar wordt de winnaar bekend gemaakt 
* extra winkansen door me op Twitter en Instagram te volgen 

Zoals gezegd, ik ben fan van spelend leren en Play-Doh Letters en Taal heeft bewezen daar op alle fronten aan te voldoen. Het maakt letters en lezen op een speelse manier creatief, je kunt het op een makkelijke en vrijblijvende manier aanbieden. Het maakt gevoelens bespreekbaar en heeft andere toepassingen dan alleen letters & taal.

Mijn meisje kan er zelf mee aan de lag, maar we kunnen er ook goed (en gemakkelijk, niet iedere moeder is een spelende moeder) samen mee spelen ♥


meedoen kan tot 7 september 2017 | de winnaar wordt zo snel mogelijk daarna bekend gemaakt | over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd | voor het verzenden worden je gegevens vertstrekt aan het PR-bureau

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

25 Reacties

 1. […] Ze vindt het ook leuk om ideeën op te doen en daar mee aan de haal te gaan. We hebben de Play-Doh Letters en Taalset zelf al uitgebreid geprobeerd en waren hier over heel enthousiast. Nu mag ik jullie kans laten […]

 2. Superleuk, ik doe graag mee voor mijn neefje

 3. Wauw onwijs leuk! Dit lijk me super leuk om samen met mijn kleinste vriendinnetje Esmee te mogen ontdekken! Het ziet er zo leuk en creatief uit dat ik ook helemaal getriggerd wordt om mee te spelen haha! En alleen al de geur van Play-Doh brengt Sweet Memories naar boven 😉 Gaaf om op deze spelende manier te leren, Esmee is erg leergierig dus dat zit helemaal goed! Waanzinnig Bedankt voor deze Super kans Marjo & Veel Liefs! 😀

  1. Ik volgde je trouwens al op FB en Twitter 🙂

 4. melissa zegt:

  Dat is leuk: zoontje jarno leert zoieso graag. het kan hem niet snel genoeg gaan en dat terwijl hij nu pas in groep 1 zit maar hij ziet en hoort wat grote zus elise in groep 3 leert en dat wil hij ook, haha. hij is verder gek op klei, dat is het enige wat hij altijd als cadeautje vraagt dus deze nieuwe uitvoering van play doh zal hij zeker weten superleuk vinden. ik volg via fb en ig. liefs melissa

 5. Goele H zegt:

  Samen spelen en leren, wat maakt Play-Doh dit mogelijk op een extra leuke manier! Mijn zoon zou dit geweldig vinden!

 6. Andy E zegt:

  Play-Doh vinden ze hier erg leuk en deze set zou de kinderen een extra uitdaging geven om ondertussen ook te leren. Ze zijn erg bezig met hun eigen naam en letters, dus dit zou heel erg leuk zijn voor ze.

 7. Evi Huys zegt:

  Mijn zoontje van 4 is erg bezig met cijfers en letters. Dit zou een leuke manier zijn voor hem om te leren en te spelen tegelijk.

 8. kempenaers zegt:

  zou leuk zijn voor mijn kleinzoontjes die graag met play doh spelen, de oudste zou dit al wel kunnen en de jongste moet er dan maar wat van leren

 9. brants zegt:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes die graag met play doh spelen en hier nog wat van kunnen leren

 10. Oma Will zegt:

  Wow, dat is leuk voor mijn oudste kleindochter. Zij is een creatief meisje.
  Haar kan ik hier heel blij mee maken.
  Ik heb geen Facebook om privéredenen, maar volg je op Bloglovin.(Oma Will)
  Graag doe ik mee.

 11. Marian B zegt:

  Mijn zoontje had niet zo veel met klei, maar mijn dochtertje is een ander verhaal. Dit zal ze echt leuk vinden en nog leerzaam ook, doe daarom weer graag mee.

 12. Superleuk, ik doe graag mee voor mijn neefje.

 13. Liesbeth zegt:

  Gaaaff! Ik doe graag mee! Ik ben juf van groep 2/3 en probeer altijd weer originele manieren en spelletjes te verzinnen om met letters aan de slag te gaan. Dit is super!

 14. linda raaijmakers zegt:

  Ik doe erg graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva 😀 ik volg je ook via Twitter (@lindaenbjorn) en Instagram (@lindaenbjorn)

 15. melissa zegt:

  Ik doe graag mee voor zoontje jarno. Gisteren gestart in groep 1 en grote zus elise in groep 3 dus zij kan haar broertje helpen om woorden te maken. Jarno is gek op kleien; is zijn hobby (aldus in zijn vriendenboekjes haha). Ik waag graag een kansje en ik volg via fb en ig. liefs melissa

 16. Ik doe graag mee voor als mijn neefje wat groter is.

  Ik volg je op twitter (_liekeee), facebook (lieke van veen) en instagram (liekevv24)
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 17. CLAUDIA DIEPENDAAL zegt:

  Mijn kleinzoon zou dit geweldig vinden om dit samen met ons te doen.

 18. Cindy j zegt:

  Klei helemaaaaal supergaaf voor mijn 3 kinderen! Goed voor de ontwikkeling en denkvermogen! En creativiteit! ♡ VOOR MIJN KINDJES !!!

 19. Yvonne zegt:

  Gek op klei en gek op letters, hoe perfect is dit?! Ik doe dan ook graag mee voor Jara.

 20. Linda Smeets zegt:

  Heel leuk en educatief! Ik doe graag mee voor onze dochter! Ben ervan overtuigd dat ze dit ontzettend leuk gaat vinden. Volgen doe ik via Facebook en Twitter.

 21. Geweldig! Wil deze zo graag voor mn peuter, dus doe ook graag mee met de winactie
  Merel onlangs geplaatst…WINACTIE! The Ritual of Hammam – Purifying TreatMy Profile

 22. Marian Zw zegt:

  Woehoe! Wat leuk, ik loot graag mee voor zoonlief van 5. Letters en woordjes zijn nog nit zo zn ding, maar spelen met klei! Super

 23. Wendy Van De Reyd zegt:

  Waag super graag een kansje voor Liva , spelen graag met playdoh , en ze leert en nog wat van bij , ze word.bijna 4 jaar , dus zou mooi van pas komen he

 24. Deze zou ik heel erg supergaaf vinden voor Elin! Dol op kleien en letters gaan haar ook al interesseren, een goede oefening op een speelse manier.
  Marieke Flikweert onlangs geplaatst…In the Picture – Hubelino Woorden LerenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.