Home PERSOONLIJK Road to 38 week 1

Road to 38 week 1

by Marjo
Road to 38 week 1

14 september 2016, mijn stoere aankondiging over mijn road to size 38, mijn weg naar maat 38 (bij benadering), een gezond BMI en het proberen van verschillende afslankmethodes. Een paar dagen daarna, een positieve zwangerschapstest en een streep door mijn uitdaging. Afvallen tijdens de zwangerschap, ik dacht het niet. En zo zijn we bijna een jaar en een prachtige baby verder. Het is weer tijd. Road to 38 week 1 is voorbij!

Of ik het aanpak zoals ik toen aankondigde, ik weet het niet. Of het heel goed is voor je lijf om verschillende diëten/etenswijzen/supplementen enzovoort achter elkaar te proberen, ik weet het niet. Het beste van allemaal combineren, zou iets kunnen zijn, maar roept ook twijfels op. Ik sta in dubio. Voor nu heb ik in ieder geval een begin gemaakt en wil ik je vertellen hoe dit zo kwam, wat de bedoeling is en hoe de eerste week er uit zag.

Slechte gewoontes

Tijdens de zwangerschap waren er natuurlijk de cravings, het gevoel van toch al dik worden én het eigenlijk gewoon willen genieten, juist omdat het kon én ik ineens een aantal dingen weer niet mocht eten. Ik heb een beetje een vreemde verhouding met eten eigenlijk. Haat/liefde. Ik eet niet met mijn buik, maar met mijn mond. Geen hongergevoel, maar ‘zin hebben in iets’. Het rare is dat ik gezond en voedzaam, net zo lekker vind dan ongezond en fout vet. Dat moet me kunnen helpen. Ook wil ik blijven genieten van foute dingen, omdat ik ze lekker vind.

Na de zwangerschap was er een oude liefde terug. Ringlings mét pindachips. We dronken weer te veel cola en ik nam het dus met wat ik at niet zo nauw. Uitstelgedrag én het gevoel hebben dat ik alles kon en mocht eten na die negen maanden nadenken wat ik at. Verstand op nul en gaan. Wijntjes, Fuet, metworst, nog meer wijntjes.

De knop halverwege

In de aankondiging destijds stond heel stoer (en ik voelde het ook echt zo) dat ik mezelf durfde zijn, ondanks mijn overgewicht; lief, enthousiast en best zelfverzekerd ook.

 

Ik durfde mezelf te zijn en contact te maken met andere mensen, het hinderde me niet in mijn zijn, in mijn sociale contacten en mijn sollicitatiegesprekken. Mijn moeder zei altijd (niet geheel objectief natuurlijk): ‘Als jij binnenkomt komt er ook iets binnen, uitstraling, enthousiasme en oprechtheid’. Dat vond ik veel belangrijker.

 

Ik vind dat nog steeds belangrijker, maar ik voel het minder! Nu ik na de bevalling weer kleding in één maat kleiner dan mijn oude maat heb moeten kopen, om er voor mijn gevoel een beetje leuk uit zien, voelt dat minder zo. Meer terug bij af. Er is veel kleding in de onderste kastjes van de kledingkast verdwenen ‘voor strakjes’. Strakjes moet dichterbij komen. Ik moet weer solliciteren en wil mezelf in een gesprek goed neer kunnen zetten, dan moet ik me ook goed voelen!

En nu

My Fitness Pal is weer afgestofd. Ik heb de afgelopen week elke keer keurig bij gehouden wat ik eet. Ook dat ene stukej chocolade, ook dat koekje bij de thee. Alleen daardoor maak ik al andere keuzes. Hij is ingesteld op het afvallen van één kilo per week, door niet meer dan 1200 calorieën op een dag te eten. Wanneer ik de 1200 dichterbij zie komen en zin heb in en koekje bij de thee, dan check ik hoeveel ik dan daarna nog mag. Is dat voldoende voor wat ik ’s avonds eet? Dan kan het koekje. Door de app besef je dat een pindakoek nog wel meevalt (90). Een kano, daar zal ik met 397 niet meer voor kiezen. Beide even lekker, één beduidend minder calorieën.Road to 38 week 1Ik oriënteer me op wat ik straks daadwerkelijk op ga pakken, ga ik bijvoorbeeld voor een killerbody met Fajah, let ik op mijn punten met Weightwatchers of laat ik me weer aan de hand meenemen door Sonja, ga ik voor de manier van Gym Kings of beslis ik tot iets heel anders. Ik weeg voors en tegens af en zal dan een keuze maken. Op deze reis neem ik jullie weer mee.

Road to 38 week 1

Bijzonder hoe makkelijk het me eigenlijk af ging. Het is nu eerst weer puzzelen om niet te veel extra dingen te hoeven kopen. Maandag at ik bijvoorbeeld kip en broccoli. De rest at dit ook, maar dan met rijst en Babi Ketjap saus. Als we boontjes, vlees en aardappelen eten, skip ik de aardappeltjes en kies ik voor mager vlees.

Vrijdag aten we friet uit de airfryer, appelmoes en een kipschitzel. Ik at mee, met frietsaus. Dit betekende dat ik overdag aanpassingen moest doen. Donderdag ging ik wel voor een ijskoffie, een latte macchiato en iets lekker bij de koffie. Toch had ik na het (iets overdreven) invoeren nog wel 121 calorieën over. Dankzij de gezonde aanpassingen in ontbijt en avondeten.

Road to 38 week 1

Hoe verder

De volgende weken worden sterker dan deze eerste week, nu mocht ik nog even afscheid nemen van een aantal dingen. In de komende weken neem ik jullie mee op mijn reis met wat ik eet, wat de stand is, hoe het gegaan is en waar ik tegen aan liep. Welke goede en foute keuzes ik maakte, noem maar op. Ook pak ik het hardlopen weer op.

De afgelopen dagen ben ik hard aan de slag geweest om ruimte op mijn telefoon te maken voor Renate en volgende week ga ik met training 1 beginnen. Door omstandigheden lukt het deze week helaas niet. Hebben jullie ideeën, alternatieven, recepten (eigen) dan hoor ik ze graag, ook die neem ik dan mee in mijn Road to 38.

Elke dinsdag komt er dus een update, ik wil zoals gezegd, eerlijk zijn in die blogs en zal heel veel delen, maar mijn huidige gewicht? Het lukt met niet om het openbaar te zeggen of te zetten, wanneer mijn streefgewicht bereikt is, dan ga ik met de billen bloot, mét een voor-foto ♥ Trouwens, deze eerste week is de stand: 

Road to 38 week 1


 


Afbeelding at the end of your comfortzone en hardlopen via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

5 comments

Shoplog | Okay fashion en C&A - Mama lifestyle mét een strikje 15 mei 2019 - 09:00

[…] shirt uit, jurkje er over, alleen nog maat 38, het was mijn road to size 38,  whoooo, zou het? Het zou! Maat 38 it is!  Verder vond ik nog een ringetje met een subtiel […]

Reply
Afslankpillen van de Action 4 december 2018 - 12:05

[…] Zoals aanbevolen neem ik voor de maaltijd twee tabletjes met twee grote glazen water. Ik begon de dag al een tijdje met twee glazen de capsules komen er nu bij. De dagen dat ik ze niet braaf neem, dan komt dat snaaimoment tijdens het eten weer, standaard. Neem ik ze overdag braaf, dan gaat het goed. Dus als dat al het enige was wat ze zouden doen ben ik blij. Wat ik ook merk is dat mijn maaltijden kleiner zijn, ik heb minder nodig, zit eerder vol. Alsof mijn maag iets kleiner is. Dat dit uiteindelijk verschil maakt mag duidelijk zijn. Ik ben dus vast van plan de pillen te blijven gebruiken in combinatie met de My Fitness Pal app, 3x in de week hardlopen én de andere handvatten en hulpmiddelen die ik in ga zetten bij mijn ROAD TO SIZE 38. […]

Reply
Wat ik niet wil horen als ik aan het afvallen ben | Afval frustraties op een rij 7 september 2017 - 06:01

[…] keer als ik een paar (x best wel veel) kilo’s kwijt moet, gaat dat niet vanzelf. Dankzij de zwangerschappen en het genieten daarna gaat het ook steeds om minimaal tien kilo en met […]

Reply
Nicole 24 augustus 2017 - 08:13

Goed bezig hoor. Ik denk ook bij alles wat ik eet: hoeveel punten zou ik dit geven? Is het lager dan een 8 dan eet ik het niet. Gezond eten is zo lekker en baal dan ook dat ik me zo heb laten gaan onder het mom van “zwanger dus t mag”. Maar we gaan er weer voor!
Nicole onlangs geplaatst…Het gat dat onvruchtbaarheid heet (gastblog)My Profile

Reply
Marjo 30 augustus 2017 - 11:02

Jaaaa, precies dat! Soms heb ik zin in iets en voer ik het in de app in, dan denk ik: laat maar, daar werk ik te hard voor 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.