Home WONEN Radiator voor raam waarom en wanneer

Radiator voor raam waarom en wanneer

by Gastauteur
Radiator voor het raam, waarom en wanneer, raamradiator plaatsen

Door Esther – Een radiator voor raam waarom en wanneer? Een raamradiator is ideaal wanneer je zoals wij een raam hebben op een plek waar een radiator handig is, maar het raam tot de grond loopt. Omdat dit een lage radiator is, houdt deze ook weinig licht tegen. Ze zijn ongeveer 20 centimeter hoog en je kunt aan de muur bevestigen of neerzetten op pootjes [standconsoles]. Een raamradiator past in veel verschillende interieurs, maar is echt een grote GO in een industrieel interieur.

Als er geen ruimte is om een raamradiator aan een muur te hangen,  wordt er vaak een vrijstaande radiator op de vloer geplaatst. Is er weinig ruimte tussen het raam en de vloer is een raamradiator ook ideaal, omdat de kans groter is dat er een radiator tussen raam en vloer past. Je gebruikt zo een stukje loze ruimte nuttig en bespaart ergens anders ruimte, omdat daar geen radiator geplaatst hoeft te worden. Zo kan een raamradiator voordelen hebben waar je zelf nog niet eens bij stil hebt gestaan. De redenen waarom ik dit soort artikelen schrijf!

Radiator onder of voor het raam, waarom en wanneer

Het waarom en wanneer van een radiator onder of voor het raam, zijn nu in het kort wel duidelijk denk ik. Er zijn meer voordelen aan een raamradiator.

sash window

Als je bedenkt dat de meeste warmte verloren gaat bij ramen en deuren is het handig een radiator onder het raam te plaatsen. Je zorgt met een raamradiator voor een warmteschild wanneer je radiator onder het raam geplaatst wordt. De radiator geeft daarbij warme lucht af aan de koude lucht die door de kieren naar binnenkomt. Met een plintradiator kun je onopvallend meer warmte in je woning aanbrengen, want een plintradiator kan bijvoorbeeld ook onder zitbanken geplaatst worden.

Te weinig warmte in je woning oplossen

Kom je warmte tekort ondanks het aantal radiatoren die je al hebt, is het een fijn idee dat je op deze manier nóg een plekje kunt creëren voor je radiator. Is je raam de enige plek waar dat kan, is een raamradiator ook een uitkomst!

Een gewone radiator zou heel lelijk lijken. Daarbij ontneemt een raamradiator niet het grootste deel van het zicht en blijf je veel lichtaanvoer houden. Een bijkomend voordeel is dat raamradiatoren in veel soorten en maten te krijgen zijn. Hiermee kan het meer stijl en flair aan je woning geven. Misschien zelfs net die finishing touch die je zocht!

Heb jij het qua verwarming lekker voor elkaar of kun je nog wel extra radiatoren gebruiken? Wat zou jouw ultieme wens zijn qua warm wonen?

 

 

Foto door Lasse Møller via Unsplash & door Ksenia Chernaya via Pexels

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Radiatoren Discounter 22 december 2021 - 14:10

Leuke en interessante blog! Om dat koudegevoel tegen te gaan en de ruimte aangenaam warm te krijgen, is een radiator onder het raam de perfecte oplossing. Je hebt ook veel verschillende radiatoren, zodat deze helemaal bij jou interieur aansluiten.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.