Neem de warmte van december mee
Inspiratie Ouderschap Spelen en leren

Neem de warmte van december mee

Inmiddels is het al weer februari, de tijd gaat snel wanneer je even niet op let. Heerlijk dat het steeds langer licht wordt. Wanneer ik een dag heb gewerkt, fiets ik in het licht naar huis, zalig. Wat ik wel altijd mis de eerste twee maanden van het jaar is de warmte en het knus van december. Neem de warmte van december mee en geniet van elkaar zoals wij genoten van het laatste weekend van het jaar. 

Geen drukte, geen gedoe met Oud&Nieuw. We hadden het nodig. Veel ouders voelen zich schuldig  dat ze hun kinderen niet altijd de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Het geldt ook voor ons. Dat was één van de redenen dat wij voor dit weekendje samen hebben gekozen. Met z’n vijfjes, in een huisje. Heerlijk.  Een ervaring, een mooi gebaar of een beetje meer aandacht zorgt voor een blijvende herinnering.  Neem de warmte van december mee

De knuffel rechtsonder? De laatste momenten van 2017 ♥
wakker gemaakt voor het vuurwerk, maar nog een tikje slaperig

Uit onderzoek van Elma van Vliet blijkt dat we niet de enigen zijn. Meer dan de helft van de ondervraagden zou meer tijd willen doorbrengen met familie en vrienden. Ze zien een ervaring of aandacht als welkome afwisseling op de traditionele cadeaus zoals boeken en beautyproducten. Denk daarom eens aan de Vertel EensFamilie Quiz. Hiermee geef je een beetje meer quality time aan je liefsten. Een geweldig cadeau voor Valentijnsdag!

Tijd is het meest schaarse goed

Alleen al omdat het zo moelijk is een balans te vinden en het eerlijk te verdelen. Hoe vaak hoor ik mezelf niet zeggen: “Even wachten, mama moet even…”  Werken, de was, bellen, koken, de vaatwasser uitpakken, je vult het maar in.

Elma van Vliet: “In een wereld die nooit stilstaat, is tijd het meest schaarse goed dat we hebben. In het dagelijks leven is het vaak moeilijk om genoeg tijd te vinden om echt contact met elkaar te maken en dat geeft bij veel mensen een knagend gevoel. Het is dan ook niet gek dat mensen dit jaar verlangen naar aandacht voor elkaar. Toch geeft nog bijna driekwart van de mensen bijna nooit een immaterieel cadeau. Met dit onderzoek hoop ik daarom dat meer mensen gehoor geven aan de behoefte van hun liefsten; geef elkaar met Valentijn quality time en daarmee een blijvende herinnering cadeau.”

Neem de warmte van december mee

Een andere reden voor het vragen van een immaterieel cadeau blijkt het gevoel alles al te hebben. Om die reden vinden mensen het vaak moeilijk wat ze voor Valentijn zullen vragen. Hoewel het altijd goed bedoeld is, is niet iedereen altijd blij met de cadeaus die ze krijgen.  Ervaringen geven daarentegen meer kleur aan het leven, het liefst geven we onze partner extra aandacht, gevolgd door onze kinderen en onze ouders. En het werkt!

Het was zo bijzonder om te zien hoe de kinderen genoten van het samen zijn. In de bungalow stonden spelletjes waaronder een dambord. Thomas kan een aardig partijtje dammen, maar we hadden het nog nooit samen gedaan. Hij heeft me een paar keer flink ingemaakt.

Zelf hadden we de Vertel Eens Familie Quiz meegenomen die we heel lief gekregen hadden. Met z’n viertjes zaten we voor in het chalet op de bank, de quiz én lekkers op tafel. Genieten! De quiz bestaat uit vragen en opdrachten. Je ontdekt zo spelenderwijs meer over de leukste mensen die je kent.

Neem de warmte van december mee

De spelkaarten staan vol verrassende, persoonlijke vragen en grappige opdrachten die zorgen voor mooie gesprekken en onvergetelijke momenten. Op een gegeven moment was er een opdracht waar ik een kledingstuk moest wisselen met de speler links van me. Dat was Thomas. Je zag de verbazing en twijfel, maar niet veel later had hij mijn jurk aan en had ik zijn trui op mijn hoofd als hoed. Het was zo waardevol en lief en gezellig.

Wat ik nog steeds niet aan mijn vader(s) gevraagd heb, is de vraag waarop ik het antwoord niet wist. “Wat was het lievelingseten wat moeder altijd maakte, van je vader?”. Ik had werkelijk waar geen idee. Dat zijn wel de dingen die inderdaad leuk zijn om te weten ♥ Dus pap, vertel eens….* het onderzoek van Elma van Vliet is uitgevoerd door DirectResearch onder een representatieve steekproef van N=1.000 bestaande uit Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar in november 2017.

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.