genieten van je tuin
Inspiratie Lifestyle Persoonlijke verhalen

Klussen in de tuin om er optimaal van te genieten

Sinds een paar maanden hebben we een veranda aan de woning. Wat is dat genieten! Je bent makkelijker en langer buiten, net een beetje als op de camping. Het betekent wel dat we met de rest van de tuin aan de slag moeten. Helaas is het planten van groen en het decoreren van de tuin niet altijd genoeg. Soms moet je echt klussen in de tuin om er optimaal van te genieten. Gelukkig is er veel tuingereedschap wat je daarbij kan helpen. Van een bladblazer tot handig gereedschap voor het verwijderen van onkruid tussen je tegels.

Ik zeg altijd dat ik niet lui ben, maar wel gemakzuchtig. Dat geldt voor alles. Waarom zou je iets moeilijk doen, als het makkelijk kan. Je kunt de balken voor je schutting met de hand zagen, maar met afkortzagen gaat dit een stuk sneller. Als mama moet je al genoeg in een dag plannen en doen, goed tuingereedschap scheelt tijd. Een aantal hulpmiddelen hebben we zelf, een aantal lijken me handig om binnenkort aan te schaffen en er is gereedschap dat we kunnen lenen. Zowel voor klussen in huis, als in de tuin. Ideaal.

Klussen in de tuin om er optimaal van te genieten

De belangrijkste klussen in de tuin die ik zo snel mogelijk op wil pakken heb ik op een rijtje gezet. Op deze manier hoop ik snel optimaal te kunnen genieten van de tuin, want dat is toch het uitzicht vanaf de veranda. Hoe beter het uitzicht, hoe meer je geniet van dat wijntje, het hapje en het gezelschap.

Onkruid verwijderen uit je tuin

Ik vind al die kleine plukjes groen een grote irritatiefactor in de tuin, toch doe ik er te weinig mee. Een goed begin is het halve werk. Goed tuingereedschap is er ook voor het verwijderen van onkruid in je tuin.

Heb je een grote tuin kun je kiezen voor een onkruidbrander of een heetwater onkruidbestrijder; milieuvriendelijke oplossingen en ideaal wanneer je rugklachten hebt. Voor ons kleine stukje tuin is een 2in1 voegenkrabber prima. Deze voegenkrabber heeft een lemmet voor kleine smalle kieren en een beugel voor bredere voegen.

Andere sfeer in je tuin; schutting verven

Door de veranda wil ik eigenlijk ook wel een andere sfeer in mijn tuin. Omdat ik er nog niet helemaal uit ben wat ik wil, hebben we daar nog mee gewacht. Wat ik wel al een tijdje in mijn hoofd heb is ‘iets’ met de schutting.

Heb jij er wel eens over nagedacht om jouw schutting te verven voor een hele andere sfeer in de tuin? Ik wel. De schutting zal hiervoor moeten worden geschuurd. Dat is best een grote klus, ook al zou ik alleen de schuttingen onder de veranda willen doen. En de ombouw om de trampoline. Met een goede schuurmachine zal dit uiteraard een stuk sneller en makkelijker gaan. Het verven zelf hoeft niet netjes, ik zit te denken aan een zeegroene kleur met een whitewash effect. Nu mijn man nog overhalen, dan kan deze tuinklus nog mooi voor het herfstklaar maken van de tuin worden uitgevoerd.

Bladeren verwijderen

De laatste klus die noodzakelijk is, is het schoonmaken van de bestrating. Lukt dit niet voor de herfst, en die kans is groot, zullen we eerst alle bladeren uit de tuin moeten verwijderen. In onze buurt staan allemaal dezelfde hagen, die voor veel bladeren zorgen. De bladeren waaien onder de schuttingen door van tuin naar tuin en blijven ook veel liggen. Een bladblazer/zuiger zou hier goed van pas komen.

Bestrating schoonmaken

Zijn de bladeren weg, kunnen de tegels worden schoongemaakt. Je kunt een hogedrukreiniger gebruiken om de tegels snel schoon te spuiten. Met synthetische schoonmaakmiddelen kun je de bestrating beschadigen en daarnaast is het slecht voor het milieu. Je kunt heel makkelijk een sopje maken met groene zeep. Dit verdeel je met een bezem over je tegels. Even laten weken en schoonspuiten met je tuinslang.

Opruimen van de tuin

De tuin opruimen is verder nog een belangrijk punt op de to-do list. Achter het tuinhuis ligt nog veel rommel voor de stort. Als dat weg is wil ik een mooie ombouw voor de containers bouwen, het liefst zo praktisch dat het gecombineerd kan worden met opbergruimte voor het speelgoed van de kinderen. Het schuurtje moet eigenlijk vervangen worden voor een grotere én ik wil zo graag een klein stukje moestuin en wat meer grond voor planten. Dit zijn voor nu wensen voor later, maar ik hoop ze snel waar te kunnen maken.

❥ Werk jij graag in de tuin en welk gereedschap gebruik jij hierbij het meest? Welke klus in de tuin is bij jou het meest noodzakelijk? 

 

Photo by Timothy Dykes and Jen Theodore on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.