Home MAR-JOYA Strikjes #21 waar anderen blij van worden

Strikjes #21 waar anderen blij van worden

by Marjo

Strikjes #21 waar anderen blij van worden

Zoals ik in deel 1 al schreef,  hoor ik ook graag waar anderen blij van worden. Ik vind het heel inspirerend. Reden om de volgende mail naar mijn collega’s te sturen:

Zoals een aantal van jullie misschien weten, heb ik, naast mijn werk hier, ook een webshop en een blog. Op mijn blog deel ik van alles en schrijf ik artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Vast onderdeel van mijn blog is de serie “Strikjes”. Hier deel ik mijn ultieme geluksmomenten van de week er voor. Nu ben ik ontzettend nieuwsgierig naar jullie ultieme geluksmoment.

Uiteindelijk kreeg ik best veel reacties en besloot ik het te verdelen over twee delen. In dit deel lees je de reacties van mijn andere collega’s. De strikjes waren uiteenlopend, maar kwamen ook wel op hetzelfde neer. Het geluk zit in kleine dingen. Dingen als:

  • Elke ochtend met een lekker kopje thee voor het raam (of bij mooi weer buiten op het bankje voor het huis) zitten en dan genieten van het mooie uitzicht wat wij hebben. Hertjes in het veld vogeltjes in de bomen heerlijk stukje rust, ruimte en natuur. Dan besef ik mij elke dag hoe erg wij boffen met ons mooie plekje en hoe mooi de wereld om ons heen is.
  • Buitenrit met mijn paard of een wandeling met de hond even weg van alle drukte en stress even genieten van de rust en de ruimte en natuur, even genieten van mijn beestjes.
  • Als ik me niet lekker voel of niet lekker in mijn vel zit dat mijn dieren dit aanvoelen en met z’n allen bij me komen zitten / liggen of me een knuffel geven.
  • Iets lekkers van / met chocolade
  • Een heerlijke lange warme douche
  • Moe maar voldaan fris gedoucht en geschoren in een net verschoond bed stappen
  • Als de zon opkomt en een straaltje zonneschijn in mijn gezicht schijnt

En niet te vergeten:

  • Als ik bezig ben met iets en mijn man houdt mij even vast en geeft me een kus of zegt iets liefs.

Ook grotere gedachten zijn mooie strikken.

Eén collega stuurde me zo’n bijzonder verhaal, dat ik het volledig wil plaatsen, in al zijn pure rauwheid. Het zette me zo aan het denken, vond het zo mooi!

 Grote Strik

Mijn leven is een grote strik. Ondanks het moeten leven met een beperking, verlies en gemis van dierbaren al op jonge leeftijd,  geniet ik van de kleine geluksmomenten in het leven. Samen op de bank met een hapje en een drankje. Flink shoppen en daar een heerlijk gevoel van krijgen. Weten dat als je verdriet hebt die ene er voor je is. In de tuin zitten en turen naar een vlinder die voor je zit. Blij zijn met de ouder die je nog hebt. 

Maar toch…af en toe knaagt het en denk je wat als…..Wat als mijn vader mij had zien opgroeien, wat als ik nog met mijn broer zou kunnen praten…

Dat ik ze in mijn leven heb gehad is voor mij een grote, hele grote strik. Je wordt ouder en ziet steeds meer de strikken in het leven. Dan weet je dat carrière totaal niet belangrijk is.

Dat er echt belangrijkere zaken zijn in het leven.

Herken jij één van de strikjes? Wat is het eerste waar jij aan denkt als ik je vraag: waar wordt jij blij van?

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

Nicole 2 januari 2016 - 06:56

Gisterenavond werd ons meisje met veel verdriet wakker. We legden haar heel even bij ons in bed en toen sloeg ze haar kleine armpje om me heen en begon met haar vingertje over mijn hand te wrijven.. Niet veel later sliep ze. Dat zijn momenten die mij op de been houden en me laten vechten weer gezond te worden!

Reply
Marjo 3 januari 2016 - 18:43

Ooooh wat lief! kan me voorstellend dat dát kracht geeft!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.