Home INSPIRATIE The odd life of Timothy Green

The odd life of Timothy Green

by Marjo
The odd life of timothy green

Gistermorgen ging Elynn spelen bij een vriendje. René moest naar de kapper en Thomas zat heerlijk met LEGO te spelen. Ik was lekker langer blijven liggen, maar tegen de tijd dat René weg moest, besloot ik Thomas gezelschap te gaan houden. Daarnaast had ik honger. 

Met zoveel rust in huis kon ik eindelijk zelf weer eens voor de TV ontbijten. Wanneer de kinderen beneden zijn, houd ik wel rekening met wat ik aanzet op Netflix. (Alhoewel, in alle eerlijkheid de keren dat IK iets kies wanneer de kinderen thuis zijn, zijn op één hand kan tellen). Ik kijk in ieder geval Niks vanaf negen, zeg maar. Alle leeftijden of vanaf zes is vaak wel oké. Gelukkig ben ik gek op Disney en alle andere kinderfilms. Een film zou ook prima gaan, er was wel tijd.

Iets vinden op Netflix

Ondanks de categorieën, de zoekfunctie én de kijktips, vind ik het soms lastig vinden op Netflix. Waarschijnlijk zegt dat iets over het grote aanbod. Vaak is tegen de tijd dat ik iets gevonden heb, mijn eten op of moet kunde kinderen gaan halen, zoiets. Wat ik nu vaak doe is, wanneer ik zie of hoor, dat iets op Netflix staat, het meteen opschrijven. Wat voor mij ook werkt is in de zoekfunctie gewoon maar op één letter zoeken. Óf ik zie wel een film die ik ken en altijd al wilde zien, of een plaatje dat me aanspreekt. Is dat niet zo, klik ik vaak op de naam van een acteur in het lijstje links. Meestal komt het dan snel goed. Ik kan eens mijn Netflix to do list plaatsen?

The odd life of Timothy Green

Omdat ik dit keer wilde eten tijdens de film, wilde ik snel resultaat. Als fan van Disney en het feit dat dát meestal familiefilms zijn toetste ik bij zoeken de ‘D’. Er was twijfel. ‘Ken ik’, ‘Al vier keer gezien’, ‘Leuk, maar niet echt fan van films met dieren in de hoofdrol’. Tot ik het plaatje van ‘The Odd Life of Timothy Green’ zag. Geen idee waarom, maar ik werd er nieuwsgierig van. Snel checken wat het verhaal is en de aangeraden leeftijd en B I N G O!

De film gaat over een stel dat helaas geen kinderen kan krijgen. Het verhaal begint bij het adoptiebureau, tijdens een zitting. Daar vertellen ze hun ongelooflijke ervaring met Timothy.

Dát verhaal begint als ze hun hoop en hun dromen nog één keer op papier zetten. Die wensen stoppen ze in een doos, die ze in de achtertuin begraven. Midden in de nacht vinden ze ineens een met modder besmeurd jongetje in hun huis, dat hen papa en mama noemt.

En dan stap je binnen in een warm fantasieverhaal waarin van alles mogelijk is. Een verhaal over anders zijn, mogen zijn wie je bent. Over ouderschap en dat perfecte ouders niet bestaan. De film laat prachtig zien hoe sommige kinderen heerlijk onbevangen en onschuldig in de wereld staan en hoe volwassen daar mee om kunnen gaan. Een bijzonder verhaal over vriendschap én zijn. Hoe er verschillende manieren zijn om naar dingen te kijken en hoe het voelt om positief in het leven te staan. Klein feitje: ik heb de halve film zitten janken, maar dat zullen de hormonen zijn.

Strikjes all over

Behalve dat ik het heerlijk vond om mijn tranen even te laten lopen én dat het gewoonweg een fantastische film is, was er nog een strikje. Thomas vind films meestal maar stom. Helemaal wanneer ik ze uitzoek. Ik zat op de bank, hij zat er schuin achter. Zoals ik al zei, te spelen met LEGO. Al snel hoorde ik geen blokjes meer schuiven en klikken. Stiekem keek ik om het hoekje. In kleermakers zit keek hij met grote gespannen ogen mee. Steeds meer schoof hij naar voren. Niet veel later zat hij naast me. Heerlijk. En nog niet heel veel later kroop hij lekker tegen me aan en zaten we samen naar de film te kijken.

Dus ben je nog op zoek naar een leuke feel good movie voor een verloren middag of een opblijf-filmavondje met de kinderen? Check dan zeker The odd life of Timothy Green ♥ Wat is jouw favoriete Disney film?

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.