samen zijn samen ontspannen
Lifestyle

Thuis ontspannen tijdens de lockdown

Mijn ochtend so far? “Mamaaaa, mamaaaa, mamaaa”.  Een heel mooi eerste woordje, maar na 3333x in een seconde, is het ook wel klaar. Discussies met de twee oudsten en Finn bleef maar door alles en iedereen heen tetteren, terwijl we met elkaar snel de dag door wilden nemen in verband met fruittijden en meetings. Hoppa ook nog een verlening van drie weken. Hoe kun je nu fijn thuis ontspannen tijdens de lockdown met iedereen om je heen? Hoewel ik het niet altijd de mooiste stoelen vond, lijken twee fijne leren relaxfauteuils mij op dit moment een steeds beter idee.

Kinderen boven op hun kamer, mama met een goed magazine in zo’n relaxstoel gedoken. Ideaal.Op de meeste dagen lijkt het mij schier onmogelijk. Mama zijn is fijn, maar mama is ook maar een mens. Soms wordt het gewoon veel. Dat heeft niets te maken met het feit of je wel of niet aan kinderen had moeten beginnen. Ik ben geen wegcijfermama en dat wil ik ook niet zijn. Thuis is het zoeken naar een balans tussen tijd voor mezelf, mijn hobby’s, het gezellig bezig zijn met de kinderen en mijn bedrijf, tussen het werken buiten de deur door. Daarbij staat ondanks de lockdown, niets stil. We doen elke dag gewoon kleren aan, dus de was draait door. Boodschappen verzinnen, huishouden (alleen maar meer met vijf mensen thuis), koken, broodjes smeren, tussendoortjes maken, leuke dingen doen. Noem maar op!

Thuis ontspannen tijdens de lockdown

Wat mij het meeste raakt tijdens de lockdown, het thuiswerken en dus het onderwijs op afstand is in alle eerlijkheid het gebrek aan tijd voor mezelf, binnen de routines die we hebben. Ondanks dat ik hele zelfstandige basisschool kinderen heb, die eenmaal geïnstalleerd bijna geen vragen of hulp nodig hebben.

ontspannen thuiswerken lockdown

Zelf probeer ik te plannen en wat met deadlines en opdrachten te schuiven en probeer ik het beste van alles te combineren.

Pak de kleine momenten

Ik probeer van kleine momenten, tijd voor mezelf te maken. Een goede waardevolle tip voor mama’s van vriendin Mary-Lou van tijdvoormama.nu. Finn zit een leerprogramma voor kinderen te doen, ik zit naast hem dit blog te schrijven. Bloggen is mijn werk, maar ook mijn ontspanning. Haken ontspant me enorm. Wanneer we ’s avonds lekker op de bank ploffen, pak ik er tegenwoordig een haakwerkje bij.

Niet in routines plakken

Je hoeft niet in routines te blijven hangen. Mijn voornemen is om één of twee avonden in de week niet voor de televisie te gaan zitten. Ik wil dan ontspannen door te ontwikkelen en te leren. Er is zoveel te leren over alle essentiele olien en hun werking, waar ik in het dagelijks leven weer veel voordeel van kan hebben.

Samen ontspannen 

Tijd voor jezelf is ook tijd om samen te genieten. Maak een lekkere wandeling voor of na de lunch. Lees je kinderen voor. Heerlijk op schoot, je neus af en toe in hun haren. Pure echte instant happiness. Daar hoeven ze niet alleen maar klein voor te zijn. Zij van acht (eigenlijk ook nog best klein) vind het zo fijn. Voor vanmiddag hebben we een “Wie is de mol” marathon gepland. Met z’n drieën in een bundeltje op de bank. Helemaal prima! Samen nog even op het grote bed in de ochtend en knuffelen maakt ook de goede gelukshormonen los trouwens.

Samen zijn

Gewoon samen zijn kan ook heel ontspannend zijn. Na het eten gaan we tegenwoordig vaak met zijn viertjes tekenen. Beetje kletsen over de dag intussen. Maar al doet iedereen iets voor zichzelf, kun je nog samen in het nu zijn. Heel ontspannend. Ontspannen tijdens de lockdown is hier ook; meer schermtijd. Waarbij ze vaak samenwerken in een spel en mama haar gang kan gaan op de Switch 😉

Voordelen van relaxfauteuils

De opmerking over de relaxfauteuil in de inleiding was wel echt serieus. Joey en Chandler wisten de relaxstoel al goed op waarde te schatten!  En hoewel veel mensen nog steeds denken dat ze lelijk, oubollig en saai zijn, zijn er echt voordelen aan deze fauteuils. Daarbij worden de relaxfauteuils tegenwoordig steeds meer modern en stijlvol. Een relaxfauteuil of twee relaxfauteuils naast elkaar in plaats van gewone stoelen kan tegenwoordig dus prima in elk interieur. of elke woontrend.

Op weg naar het ultieme lekker luieren of gewoon genieten? Kom dan op de beste manier tot rust in relaxfauteuil! Want het allergrootste voordeel van een relaxfauteuil is dat je bij een relaxstoel de juiste houding aanneemt. Als je op een bank ploft ga je al gauw onderuitgezakt liggen, wat niet ideaal is voor je rug.

Het verschil tussen een stoel een een relaxstoel zit hem namelijk in de verschillende standen. Een echte relaxstoel is in alle standen verstelbaar. Daardoor is je lichaam is altijd helemaal ondersteund. In veel van de relaxfauteuils kun je zelfs plat liggen voor de ultieme ontspanning. Ogen dicht, lekker muziekje op en de wereld om je heen vergeten..

Elke relaxstoel heeft minimaal één relaxfunctie. Kies je voor een fauteuil met hoofd- en neksteun zorg je nog eens voor extra ondersteuning van je lichaam. Het voordeel van sta-op fauteuil ligt voor de hand;  het opstaan wordt vergemakkelijkt. Je wordt uit je stoel geduwd, zo worden je spieren en gewrichten minder belast. Koop je nu vast een stoel met sta-op functie ben je voorbereid op later en ontzie je jouw lichaam nu al wat.

❥ Thuis ontspannen tijdens de lockdown, het is een optie! En ach, over het geheel bekeken doen we het prima samen, ook zonder relaxstoel. Zo niet, dan probeer ik mij zoveel mogelijk aan mijn motto te houden: ‘laat het gaan, laat het vallen, laat het los’. Wat lukt, dat lukt en wat niet kan, dat bewaren we maar. 

 


 

Foto moeder en dochter door Andrea Piacquadio via Pexels

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.