Waarom detoxen
Lifestyle Persoonlijke verhalen Reviews

Tips voor een goede detox

Een tijdje geleden kreeg ik van Sapje de kans om mijn lichaam en geest rust en ruimte te geven met een detox kuur. Een grote valkuil heeft de detox helaas onnodig moeilijk gemaakt. Dat is jammer. Want ik had er echt heel veel zin in. Daarom deel ik 3 tips voor een goede detox. Maar eerst vertel ik de reden voor de detox en meer over de redenen waarom de detox van Sapje de moeite waard is.

De aanleiding van de detox was om mezelf een soort van te resetten, om met een fris lijf en goede moed aan mijn overstap naar een gezondere lifestyle en een lichter leven te zetten. Ik ben een jojo en ik weet hoe dat komt. Nog een valkuil. Mijn hoogsensitiviteit en het hele Coronagebeuren zijn ook echt een hele slechte combinatie. Hoe het chronologisch precies ging, weet ik niet meer. Ik had plannen en voornemens en die gingen goed. Alle drie de kinderen waren weer naar school en ik had het hardlopen weer opgepakt. In ieder geval twee keer in de week ging ik lopen. Op mijn vrije ochtenden; hardloop kleren aan, kinderen naar school brengen én door.  Geweldig. Dat was denk ik zo’n twee weken en toen kwamen ze weer thuis. Weg vrije momenten. Bye, bye goede mindset.

Waarom detoxen

Toen het leven even weer normaal werd, was het de bedoeling een nieuw ritme op te bouwen. Op dit moment zijn er nog een klein aantal storende factoren voor wat betreft het hardlopen. Het bewuster eten is momenteel gelukkig wel heel goed te plannen en vol te houden. Met een detox gun je je lichaam even rust en dat zou daar een goede start voor zijn.

Tips voor een goede detox

Een detox  van Sapje is een makkelijke duidelijke manier om snel je lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Middels een detox worden de afvalstoffen via de bloedsomloop afgevoerd met hulp van het lymfevaartstelsel, de lever en de nieren.

Daarnaast kan een detox kuur je bewust maken van wat voor troep je normaal gesproken in je lijf stopt. Met een detox kuur ondersteun je jouw lichaam in het uitvoeren van haar natuurlijke functies en het is een eerste stap om ongezonde gewoontes los te laten. Verder ondersteunen de sapjes van Sapje je immuunsysteem, iets wat nog nooit zo belangrijk is geweest als nu.

Sapjes van Sapje

De sapjes van Sapje werden keurig aangeleverd. Ik werd goed op de hoogte gehouden van het levermoment en het was ontzettend netjes en stevig ingepakt. De sappen waren goed gevroren en konden zo in de koelkast en/of vriezer.

sapje leveringDat is meteen een belangrijk aandachtspunt. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt in je koelkast of vriezer. Met de detox kuur van drie dagen voor de boeg, kreeg ik nogal wat flesjes thuis. Meer dan negen kilo groente. In de doos zaten precies genoeg sapjes, kicks en soepjes voor elke dag, inclusief thee om te ontspannen. Wat wil je nog meer!

ontspanthee sapje

Onderstaande sapjes, kicks en soep is voor één dag. Alle producten zijn 100% biologisch. Bij je bestelling krijg je een overzicht wat je op welk tijdstip moet nemen. Daar ging het bij mij mis. Er waren een aantal dingen waar ik geen rekening mee gehouden had. Dat is ook de reden om mijn 3 tips voor een goede detox mee te nemen in dit artikel.

Mijn ervaringen met de detox via Sap.je

Maandag begon ik en dat ging helemaal prima. De sapjes en de soep waren makkelijk en echt ontzettend lekker. Ik had wel even gemist dat één van de sapjes met warm water gedronken moest worden. Die was koud ook prima te doen, maar de volgende dag genoot ik meer van de versie met het warme water. Toen proefde het net een beetje als de kwast die vroeger kreeg. Vaak overheerst één soort groente of fruit de overige smaken bij smoothies en sappen, maar dit is bij de Sapje groentesappen niet het geval.

Het in de gaten houden van de tijden vergde discipline, iets wat ik bij het voeden van mijn lichaam sowieso wel kan gebruiken. Als ik even niet oplet, ontbijt ik op mijn vrije dagen om half elf en verschuift de lunch naar drie uur. Met genoeg kans om ontzettend hangry te worden. De sapjes en het strenge ritme zorgen ervoor dat het me de hele dag aan niets ontbrak. Dat heeft me qua humeur en lontje echt goed gedaan.

Iets teveel van het goede 

Het enige waar ik last van kreeg is de hoeveelheid drinken zonder kauwen. Voor en na elk sapje dronk ik een glas water, zo kreeg ik extra vocht binnen. Dat is ook goed voor het afvoeren van de afvalstoffen dacht ik. Bij het vijfde flesje begon ik te kokhalzen. Niet van de smaak of de inhoud, maar puur door het gevoel van nog meer vocht in mijn lijf.

Ook moest ik enorm veel naar de wc. Logisch en goed, helaas niet praktisch. Op maandag was het geen probleem, maar dinsdags moest ik de hele dag werken. Daardoor werkte mijn mindset op die dag het goed volgen van de detox ontzettend tegen. Het kwam al met al niet uit qua pauze tijden en dat maakte me de maandag al heel onrustig. Woensdag baalde ik nog steeds van de dinsdag. Ook dat had veel invloed op mijn gedachten, gevoelens en gedrag.

Sapjes van Sap.je

Mijn persoonlijke 3 tips voor een goede detox

Mijn drie tips voor een goede detox zijn heel simpel. Als je het doet, moet je het goed doen. Dat is wel de belangrijkste. Het voorkomt teleurstelling.

Bereid je goed voor – Sapje levert alles om je goed te laten starten. Tips en adviezen voor de dagen voor je detox en informatie voor tijdens. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Lees dit door en begin zoals ze adviseren al in de dagen voor je detox al anders te eten. Je lijf heeft het dan al letterlijk lichter en dat zal de detox makkelijker maken.

Zorg dat je de tijd hebt – plan je detox! Ik had bedacht het wel even te doen. Ik vraag het gewoon aan, ik krijg het en dan zie ik wel. Het blijft immers een maand houdbaar in de vriezer. Alleen het gebrek aan ruimte zorgde ervoor dat ik eerder moest starten dan in mijn agenda uitkwam. Zou ik weer een detox doen, dan zou ik het plannen voor zaterdag, zondag en maandag of in een vakantie. In ieder geval wanneer ik het aantal dagen van de detox volledig thuis ben. Wanneer jij niet alles kunt laten vallen, dan hoeft dat ook niet, maar zorg dan wel dat het binnen je agenda past.

Houd rekening met jouw mindset – bereid je geestelijk goed voor. Sta er voor 100% achter, laat je niet verleiden. Ga je ervoor, doe het dan en doe het goed! Je kan het! Lees je in, maak jezelf vertrouwt met wat je gaat doen, zodat je niet zoals ik voor verrassingen komt te staan die de uitkomst negatief kunnen beïnvloeden. Ik merkte namelijk wel dat het maandag en woensdag fijn was om te weten waar ik aan toe was, voor mijn lijf ook. Zoals ik al zei; qua lijf en lontje was het allemaal lichter.

Voldoende groente en fruit

Mijn oplossing voor mijn onrust was heel simpel. Als het niet gaat, gaat het even niet. Na maandag heb ik de detox los gelaten.  De overige sapjes heb ik gebruikt om te zorgen dat ik in ieder geval voldoende groente en fruit binnen kreeg. Dat schiet er bij mij namelijk altijd enorm bij in. Groenten gaan wel goed op zich en in de periodes dat ik koolhydraatarm eet helemaal. Fruit schort het nog wel eens aan, waardoor ik overall toch te weinig binnen krijg. De sapjes zijn een makkelijke manier om snel aan die behoefte te voldoen.

Volgende keer ga ik mijn eigen tips ter harte nemen, zodat ik ook echt een goede detox kan geven aan mijn lijf. Wil je niet detoxen, maar wel gezonder leven? Dan is een  aantal Sapjes op voorraad hebben of zelfs een Sapje abonnement juist een heel goed idee. Makkelijk, zonder nadenken aan je behoefte voldoen en het wordt gewoon lekker thuis bezorgt.

❥ Heb jij wel eens een detox gedaan? Hoe ging dat; viel het jou mee of tegen? Mocht je nog extra tips hebben om een detox tot een goed einde te brengen, laat het dan weten in de reacties!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.